«Θαλάσσιος τουρισμός και Ελληνική γαστρονομία ο καλύτερος συνδυασμός»

Με αφορμή το “ Yachting Volos : Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία” που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 17 Οκτωβρίου 2021 στο λιμάνι του Βόλου, η πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου ανέφερε πως « Η συμβολή του Θαλάσσιου Τουρισμού, συμπεριλαμβανομένου του Θαλάσσιου Περιηγητικού Τουρισμού, στην ανάπτυξη της εθνικής τουριστικής οικονομίας είναι τεράστια. Αυτό το ‘’δυνατό χαρτί’’, που ονομάζεται ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Τουρισμού με τα συναρμόδια Υπουργεία, ο ΕΟΤ, οι Περιφέρειες και Δημοτικές Αρχές και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είμαστε αποφασισμένοι να το εξελίξουμε, ακόμα περισσότερο να το εμπλουτίσουμε και να το ισχυροποιήσουμε ! Η Ελλάδα φέτος κατάφερε, με σκληρή δουλειά, να γίνει προορισμός «μαγνήτης» για τα mega yachts. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Bloomberg για τα υπέρ πολυτελή σκάφη αναψυχής, η χώρα μας, βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη και τρίτη παγκοσμίως.

Και παρόλο που άργησαν να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, έστω και πολύ αργότερα, είδαμε και πάλι αυξημένη κίνηση από την γείτονα χώρα, με πολλά ιδιωτικά σκάφη αναψυχής να επισκέπτονται και πάλι με ασφάλεια τα νησιά μας τα οποία αποτελούν αγαπημένο προορισμό τόσο των γειτόνων μας όσο και των τουριστών, που μοιράζουν το χρόνο των διακοπών τους ανάμεσα στις δύο χώρες. Βλέπετε, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι #high_end επισκέπτες, όπως είναι οι φίλοι του #yachting, επιλέγουν την χώρα μας, καθώς επιθυμούν να περάσουν κομμάτι των διακοπών τους με υπηρεσίες και εμπειρίες υψηλού επιπέδου, κάτι που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε! Σε αυτή την κατεύθυνση, η αξιοποίηση του δικτύου των μαρίνων της χώρας αποδεικνύεται κομβική. Μάλιστα, οι επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα, που είτε έχουν ήδη γίνει είτε που ωριμάζουν, είτε προετοιμάζονται στο μέλλον, μόνο λίγες δεν είναι και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό.

Η πυξίδα λοιπόν και για την ενδυνάμωση του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού ας είναι αυτό το μήνυμα: ΝΑΙ στην ανάπτυξη με Σεβασμό στο Περιβάλλον, στην Ιστορία και στην Πολιτιστική Ταυτότητα των Τοπικών Κοινωνιών. Δεν είναι μόνο χρέος προς τον πλανήτη , είναι και έξυπνο επιχειρείν. Είναι σημαντικό και δεν θα πρέπει πλέον να ξεχνάμε ότι η τήρηση των παγκόσμιων αρχών βιωσιμότητας αποτελεί προϋπόθεση, για την εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Με αυτές τις σκέψεις σας προσκαλώ σε αυτά τα εγκαίνια για τον θαλάσσιο τουρισμό και την Ελληνική γαστρονομία ο καλύτερος συνδυασμός! Θερμά συγχαρητήρια και πάλι στους διοργανωτές να είναι καλοτάξιδο και αυτό το project!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.