«Ώδινεν όρος και έτεκε μυν(κοιλοπονούσε το βουνό για να γεννήσει ποντίκι). Μια φωνή απόγνωσης , μια φωνή ειλικρίνειας και αλήθειας ,όχι από συνδικαλιστή, κομματικό στέλεχος αλλά από ένα γιατρό ,το Μπάμπη Μάνδρο που μαζί με τους συνεργάτες του έδωσε μια μάχη συγκλονιστική για να αντιμετωπισθεί με όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο η πανδημία. Όλο αυτό το διάστημα. Μαζί του συντάχθηκε όλο το προσωπικό, του Νοσοκομείου γιατροί ,νοσηλευτές ,τραυματιοφορείς ,διοικητικοί, καθαρίστριες και παλέψαμε για την υγεία του πολίτη. Για να σταθούμε δίπλα στον ασθενή, παρά τις ελλείψεις, για να μη χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο Νοσοκομείο.
Και τι είπε ο Μπάμπης Μάνδρος .Υπάρχουν πολλά κενά γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού και κάτι πρέπει να γίνει .Όπως ακόμη να γίνει καλύτερη προετοιμασία και προμήθεια φαρμάκων. Όποιον εργαζόμενο να ρωτήσεις ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης θα πει αυτά που είπε ο υπεύθυνος των μονάδων Covid. Επί δύο μέρες η αγωνία αυτή έγινε πρώτη είδηση στα ΜΜΕ. Σωστά η ΕΙΝΚΥΜ συγκάλεσε σύσκεψη με τους βουλευτές Μαγνησίας .Εκεί από τους κυβερνητικούς βουλευτές ειπώθηκε ότι όλα καλά και σε πολλές φράσεις φθάσαν στο σημείο να κατηγορήσουν έμμεσα και το γιατρό.
Ίδιον αυτής της κυβέρνησης της ΝΔ για όλα να φταίνε οι άλλοι. Υποσχέσεις ακούστηκαν αλλά όταν φθάσαμε στο λοιπόν κανένας από τους κυβερνητικούς βουλευτές δε δέχθηκε τη πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεικόπουλου ,μαζί με την ΕΙΝΚΥΜ όλοι οι βουλευτές του Νομού να πάνε στο κύριο Σερέτη διοικητή της 5ης ΥΠΕ και να ζητήσουν άμεσα γιατρούς και προσωπικό. Οτι έλεγε ο κ Μάνδρος. Πέρασαν μέρες και μέχρι τώρα καμία ενέργεια, κανένας γιατρός δεν εμφανίσθηκε. Το ΤΕΠ υποφέρει οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι τραυματιοφορείς, οι καθαρίστριες, οι τεχνολόγοι ακτινολογικού και κυρίως οι ήρωες ειδικευόμενοι στενάζουν από κοβιντ ή μη κοβιντ περιστατικά. Το ίδιο και τα τμήματα κοβιντ και παθολογική. Όπως και πέρσι με τους ίδιους γιατρούς έχουμε μείνει, όλα τα τμήματα που έχουν σχέση με το Κοβιντ, ΤΕΠ, Τμήματα κοβιντ, Παθολογική. Απλώς είμαστε 2 παθολόγοι παραπάνω. Αλλά πέρσι στο προηγούμενο κύμα βοήθησαν και γιατροί άλλων ειδικοτήτων. Θα παραθέσω εδώ στοιχεία και ας βγει κάποιος να με διαψεύσει ότι δεν είναι αλήθεια είτε βουλευτής είτε διοίκηση της 5ης ΥΠΕ .
Στο ΤΕΠ από τους 10 γιατρούς υπάρχουν μόνιμοι 4 ,2 μόνο του παθολογικού τομέα και η 1 γιατρός έχει άδεια τοκετού. Ουσιαστική βοήθεια παρέχουν 4 Γενικοί Γιατροί από τα ΚΥ με τεράστιο έργο. Άρα στο ΤΕΠ λείπουν 6 γιατροί και καθημερινά είναι 1 που εμπλέκεται με κόβιντ ο Διευθυντής του ,ο Ηλίας Καραμέτος . Οι συνάδελφοι οι άλλοι από τα ΚΥ εφημερεύουν δεχόμενοι τεράστιο φορτίο προσελεύσεων και εισαγωγών κοβιντ και μη κοβιντ ασθενών.
Τα Παθολογικά τμήματα έπρεπε να έχουν 14 γιατρούς έχουν 10 με 2 γιατρούς σε άδεια τοκετού και ανατροφής. Λείπουν 4 παθολόγοι στα χαρτιά και από τους 10 απουσιάζουν 2 μόνιμοι γιατροί σε άδεια. Άρα ελλείψεις υπάρχουν και είναι και σημαντικές σε ανθρώπινο δυναμικό.2 γιατροί μόνιμοι παθολόγοι ήρθαν. Και υπάρχουν ευτυχώς που βοηθιόμαστε 2 αξιόλογους γιατρούς Παθολόγους από ΚΥ. Είναι πραγματικότητα αυτή δεν είναι ψέματα αυτά που περιέγραψε ο κ. Μάνδρος. Στενοχωριέμαι να ακούω διάφορους να λένε για το Νοσοκομείο και τα προβλήματα του .Όλο το προσωπικό του δίνουμε τη ψυχή μας για αυτή τη Δημόσια υγειονομική Δομή με το τόσο τεράστιο έργο όλα τα χρόνια. Η κριτική των γιατρών είναι για να βελτιωθεί το ΕΣΥ και να μην ιδιωτικοποιηθεί. Δε θέλουμε δωρεές από εταιρείες που συναγωνίζονται οι βουλευτές της ΝΔ ποιος θα πρωτοφέρει, γιατρούς θέλουμε .ΝΑ προκηρυχθούν όλες οι 4 κενές θέσεις μόνιμων παθολόγων και οι 6 του ΤΕΠ. Αλλά επειδή αυτό θα αργήσει θέλουμε ΑΜΕΣΑ ΒΟΗΘΕΙΑ. Περιμένω απαντήσεις. Όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή του Χαράλαμπου Μάνδρου» το αγωνιώδες μήνυμα του γιατρού, κ. Μιχάλη Μεικόπουλου.


































