Τι σχέδιο έχει η δημοτική αρχή;

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση κάνει ο συμπολίτης, Βασίλης Χαλαστάρας, για το θέμα της ανεργίας που μαστίζει το Βόλο, αναφέροντας ότι χρειάζεται σοβαρός προγραμματισμός ανάπτυξης. Σύμφωνα με την άποψη του « Εδώ και πολλά χρόνια, τα χρόνια του μνημονίου και η εσωτερική απουσία προγραμματισμένης πολιτικής δράσης οικονομικής ανάπτυξης οδήγησαν τη χώρα και τους πολίτες σε πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας, τα οποία, δυστυχώς, συγκρίνονται με ποσοστά πολεμικών περιόδων της ελληνικής ιστορίας.

Ο Βόλος διαθέτει αντικειμενικά πλεονεκτήματα που θα τον επέτρεπαν να είναι από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδος που θα μπορούσε όχι μόνον να βγει από την κρίση αλλά και να πρωτοπορήσει σε επίπεδο οικονομικής ευημερίας. Οι παλαιότεροι θυμούνται καλές εποχές που ο Βόλος μεσουρανούσε οικονομικά, διέθετε πλούτο και αποτελούσε προορισμό εύρεσης εργασίας για Έλληνες εργαζόμενους από άλλες περιοχές της Χώρας. Τα πλεονεκτήματα της πόλης πρέπει σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να τα αξιοποιήσουμε, με σοβαρό και εξειδικευμένο προγραμματισμό.

Ο Βόλος πρέπει να στοχεύσει με συνεργασία όλων των συναρμοδίων φορέων και υπό την αιγίδα της δημοτικής Αρχής σε μια σειρά μεθοδικών δράσεων. Τα προϊόντα της Βολιώτικης γης μπορούν να πάρουν υπεραξία και να γίνουν αναγνωρίσιμα διεθνώς, δίνοντας αυξημένα κέρδη. Ο Βόλος, ενδείκνυται, χάρη στη γεωγραφική του θέση, του λιμανιού, της βιομηχανικής ζώνης , φυσικού και υδάτινού πλούτου να καταστεί κέντρο , διαμετακόμισης αγαθών, βιοτεχνικής και βιομηχανικής παραγωγής και άλλων αγαθών. Στην Ευρώπη οι διοικούντες μελετούν και καταρτίζουν σοβαρά προγράμματα ανάπτυξης, διαμορφώνουν εμπεριστατωμένα σχέδια, τα οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε.

Στο Βόλο μετράμε ποσοστά ανεργίας πάνω του 30 % ενώ στις νεότερες ηλικίες η μάστιγα της ανεργίας ξεπερνά το 50 %. Ποιο πλάνο- όχι εξαγγελία , αλλά συντεταγμένη μελέτη και επιστημονικό σχέδιο- έχει η σημερινή δημοτική Αρχή και μετά από πόσα χρόνια διοίκησης θα μας το ανακοινώσει; Στην τοπική αυτοδιοίκηση χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους, εξειδικευμένους επιστήμονες, διοικούντων καλά εξοικειωμένων με το διαδίκτυο, ανθρώπων με τόλμη και πυγμή, με λίγα λόγια και πολλές πράξεις. Έτσι θα μπορέσουμε να ξαναδούμε στο Βόλο ευημερία και πλούτο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.