Ύβρεις Μπέου κατά των μειοψηφιών και επιμονή για το εργοστάσιο srf

Τα έβαλε με τους συμβούλους για το θέμα της καύσης των απορριμμάτων!

Στους δημοτικούς συμβούλους των μειοψηφιών ξέσπασε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, για το θέμα της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, τους οποίους κατηγόρησε για παραπληροφόρηση και επικοινωνιακή τακτική, ενώ συνάντησε την λεκτική αντίσταση, από τη «Δύναμη Βόλου» και την ΛΑΣ.
Λαμβάνοντας το λόγο στην αρχή της συνεδρίασης ο Αχ. Μπέος, τόνισε ότι σήμερα, που δεν λειτουργεί η μονάδα παραγωγής srf ή rdf, η ΑΓΕΤ καίει τέτοια υλικά και διερωτήθηκε ποιος την αδειοδοτεί. Ο ίδιος επιτέθηκε κατά των συμβούλων των μειοψηφιών, λέγοντας ότι φέρνουν τους μπαχαλάκηδες για να παραπληροφορήσουν, ενώ η Δημοτική Αρχή έχει πάρει την εντολή των πολιτών να υπερασπίσει την πόλη και αυτό θα κάνει.
«Να μην τοποθετείστε στα Δημοτικά Συμβούλια για να μη βγαίνουμε κι εμείς έξω. Είστε αμελητέα ποσότητα, κενοί περιεχομένου, ψηφίστε λευκό για να τελειώνουν νωρίς οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι τα έργα στην πόλη θα συνεχιστούν, είτε το θέλουν οι μειοψηφίες, είτε όχι και η Δ.Α. θα κριθεί από τον κόσμο, όπως και οι μειοψηφίες «που δεν το έχετε καταλάβει, αλλά το 2019, δυο-τρεις από σας θα είναι εδώ».
Τέλος, έδωσε μήνυμα στους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Αχ. Καλυβιώτη και Γιάν. Λαΐνα ότι ο κόσμος τους εξέλεξε για να προσφέρουν στην πόλη, κάτι που πρέπει να σεβαστούν.

«Βρίζετε όσους δεν σας ψήφισαν»

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός είπε ότι σωστά το Δ.Σ. στην τελευταία του συνεδρίαση πήρε απόφαση να μην καίγονται σκουπίδια, αν και ο Δήμος άργησε να λάβει αυτή την απόφαση. Ο ίδιος πρότεινε να γίνουν οχλήσεις και παράσταση στο Υπουργείο για να ανακληθεί η απόφαση για την ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια και δήλωσε ανοιχτός για να συζητήσει την ωφέλεια ή μη του προϊόντος που θα παράγεται από το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, αλλά τόνισε ότι διεθνώς χαρακτηρίζονται επικίνδυνα τα εργοστάσια όταν λειτουργούν δίπλα στην πόλη.
Απαντώντας στην επίθεση του δημάρχου ο Μιχ. Μιτζικός είπε ότι δεν έχει το δικαίωμα να βρίζει τους δημοτικούς συμβούλους και πρόσθεσε ότι «όταν βρίζεται τους συμβούλους, βρίζετε το 35% των πολιτών της πόλης που δεν σας ψήφισαν».

«Προτέρημα να κάνει το άσπρο μαύρο»

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Αποστόλης Νάνος τόνισε ότι είναι προτέρημα του δημάρχου να κάνει το άσπρο- μαύρο και η παράταξη θα ξεσκεπάζει όσα είναι σε βάρος των δημοτών.
«Η εξουσία της δημοτικής αρχής δεν θα περνάει απαρατήρητη ή ασχολίαστη. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Θα βγάζουμε στη φόρα ό,τι στραβό κάνετε. Δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Εσείς κάνατε προμελέτη για εργοστάσιο παραγωγής σκουπιδιών , από τη μία λέτε ότι είστε αντίθετοι να καίει σκουπίδια η ΑΓΕΤ και από την άλλη θέλετε να φτιάξετε εργοστάσιο. Αρνηθήκατε να πάρει απόφαση το συμβούλιο για ανάκληση της άδειας. Δέχεστε την απόφαση της κυβέρνησης. Να χρηματοδοτούν οι δημότες την πολυεθνική για να καίει φυσικό αέριο», δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΣ.
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε κόντρα, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Μουλάς κατηγόρησε την παράταξη του κ. Νάνου ότι είναι η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον ενοχλεί που καίει η ΑΓΕΤ srf , rdf και πετ κοκ, αλλά δίνει σόου.

«Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για αντιπολίτευση»

Στη συνέχεια ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αχ. Καλυβιώτης διευκρίνισε, απαντώντας στον δήμαρχο, ότι εξελέγη με την ομάδα της πλειοψηφίας για να παλέψει με το σάπιο κατεστημένο με τις απευθείας αναθέσεις. «Αν το αλλάξετε είμαστε μαζί σας. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», είπε.
Το λόγο ξαναπήρε ο Αχ. Μπέος, που χαρακτήρισε τις μειοψηφίες τελειωμένες στη συνείδηση των πολιτών, ενώ απευθυνόμενος προς τον Αχ. Καλυβιώτη είπε ότι ανεξαρτητοποιήθηκε επειδή δεν τον έκανε αντιδήμαρχο. «Εγώ αποφασίζω για τις επιλογές μου και κρίνομαι» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στους Μιχ. Μιτζικό και Απ. Νάνο τόνισε ότι κριτικάρει συμπεριφορές και όχι πρόσωπα. «Είμαι δήμαρχος είτε σας αρέσει είτε όχι. Ο δήμαρχος δεν διορίζεται, αριστεροί του κ…, δημοκράτες και προοδευτικοί. Μαζεύεστε ένας αχταρμάς 50 πολιτών και παρασύρετε κι άλλους τόσους. Οι ίδιοι και οι ίδιοι», δήλωσε.
Τέλος, είπε ότι το εργοστάσιο θα γίνει, μπορεί να συζητηθεί τροποποίηση της επεξεργασίας, αλλά με επιστημονική πρόταση και ότι με επιστημονικά τρικ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.