Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου: Συνομιλίες με νέες αεροπορικές εταιρείες για το 2023

Από την Περιφέρεια και φορείς τουρισμού της Θεσσαλίας

Σε έναν καλό πλαίσιο συζητήσεων , βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων τουρισμού της περιοχής, με αεροπορικές εταιρείες , οι οποίες, μετά την όποια συμφωνία μπορεί να υπάρξει, θα ξεκινήσουν πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, κυρίως όμως για το 2023. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τοπικοί συμμετέχοντες είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, ωστόσο οι όποιες συζητήσεις είναι σε «νηπιακό» ακόμη στάδιο, το γεγονός των συζητήσεων πάντως, το επιβεβαίωσε πρόσφατα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, η μία εκ των εταιρειών, φέρεται να έχει εμπειρία απ΄το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, μιας που είχε πτητικό έργο σε κάποιες απ΄τις προηγούμενες καλοκαιρινές περιόδους.

Υπενθυμίζεται ότι αύξηση κατά 140%, το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου (27.03.22-29.10.22) παρουσιάζουν οι τακτικές πτήσεις από και προς το Διεθνή Αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 με βάση τα δεδομένα του OAG (Official Airline Guide). Η σημαντική αυτή αύξηση προέρχεται κυρίως από την έναρξη των δρομολογίων της Eurowings, θυγατρικής εταιρείας της Lufthansa, που θα συνδέει από τον Μάιο τη Θεσσαλία με το Ντίσελντορφ και τη Στουτγάρδη. Επιπλέον για πρώτη φορά ο Διεθνής Αερολιμένας της Νέας Αγχιάλου θα εξυπηρετείται από μία αεροπορική εταιρεία η οποία μέσω Ντίσελντορφ θα προσφέρει ανταποκρίσεις σε προορισμούς της Βόρειας Αμερικής αλλά και της Ευρώπης.

Επιπλέον, η Austrian Airlines επιστρέφει ύστερα από δύο χρόνια, συνδέοντας απευθείας τη Θεσσαλία με τη Βιέννη. Κατά το καλοκαιρινό πρόγραμμα δρομολογίων του Διεθνή Αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου θα εξυπηρετούνται με απευθείας πτήσεις το Μόναχο (Condor), το Λονδίνο-Gatwick (easyJet), το Παρίσι (Transavia) και το Ηράκλειο (Skyexpress).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.