Αυξομειώσεις στις αντικειμενικές τιμές στη Μαγνησία

Ποιες οι αλλαγές στη χερσαία και τη νησιωτική περιοχή

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η απόφαση με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που αφορούν και στη Μαγνησία, ενώ όπως προκύπτει, οι νέες τιμές θα ισχύσουν από την 1/1/2019.
Αυτό σημαίνει, ότι όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων (γονικές παροχές, δωρεές, κληρονομιές κλπ) θα γίνουν με βάση τις αντικειμενικές αξίες και τις τιμές ζώνης που ισχύουν και σήμερα.
Στην ηπειρωτική Μαγνησία υπήρξε αύξηση στο 4% των αντικειμενικών, έμεινε σταθερό το 83% και μειώνεται το 13%. Στις Β. Σποράδες, αυξάνεται το 13%, μένει σταθερό το 77% και μειώνεται το 10%.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε νωρίτερα τις ακόλουθες μεταβολές: Περίπου 4302 περιοχές δεν θα έχουν καμία μεταβολή στην τιμή ζώνης της εφορίας. Είναι δηλαδή το 42,11% του συνόλου των περιοχών. Σε 2.122 περιοχές θα υπάρξουν μειώσεις. Αυξήσεις θα υπάρξουν σε 3792 τιμές ζώνης.
Στο μεταξύ, μόνο για τον ΕΝΦΙΑ του 2018 θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Για τις υπόλοιπες φορολογίες (φόροι μεταβίβασης, δωρεών, γονικών παροχών κ.λπ.) φέτος θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι παλαιές αντικειμενικές τιμές. Αυτό διευκρίνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Η κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι «μέχρι το τέλος του 2018 δεν θα γίνει εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών για τους υπόλοιπους φόρους, η εφαρμογή είναι μόνο για τον ΕΝΦΙΑ. Σε άλλες περιπτώσεις θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.