Αϊβαζόγλου στο Ράδιο ΕΝΑ: «Κίνδυνoς για 48 πωλητές να πεταχτούν εκτός λαϊκών αγορών»

Τονίζοντας ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη συσσώρευση χρεών

Τον κίνδυνο να πεταχτούν στον δρόμο 48 πωλητές βιομηχανικών ειδών από τις λαϊκές αγορές του Βόλου επεσήμανε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο πρόεδρος πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών ειδών ένδυσης, υπόδησης «Γόρδιος Δεσμός» Ανδρέας Αϊβαζόγλου, καθώς ζητήθηκε να γίνει άμεσα ρύθμιση των οφειλών προς τον Δήμο, όπως είναι αυτές για το ημερήσιο δικαίωμα.

Υποστηρίζοντας ότι τα  βιομηχανικά είδη πλήττονται και υπάρχει μεσομακροπρόθεσμο σχέδιο από τις κυβερνήσεις των τελευταίων 15 ετών σταδιακά να βρεθούν εκτός λαϊκής αγοράς βάσει της σχετικής νομοθεσίας, ο κ. Αϊβαζόγλου τόνισε ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αύξηση των οφειλών. Ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία ο κ. Αϊβαζόγλου σημείωσε ότι θα πρέπει πρώτα να περάσει η κρίση, να  επιβιώσουν οι οικογένειες και μετά να προχωρήσουν οι ρυθμίσεις, και να βοηθήσει και το κράτος με μια καλύτερη προσπάθεια.

«Όταν περνάει κάποιο όριο οφειλών να βρίσκονται οι δύο πλευρές και να αναζητούν μία λύση, αφού έχουμε έντεκα χρόνια μνημονιακών πολιτικών που έχουν αφυδατώσει οικονομικά τον κόσμο. Με μειωμένους τζίρους η εκκαθαριστική πολιτική είναι εξοντωτική. Πρόκειται για επαγγελματική γενοκτονία για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αν δεν έρθει υγιώς παραγόμενο εισόδημα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, όσες ρυθμίσεις και να γίνουν. Κι εμείς που κρατάμε τις ρυθμίσεις στερούμαστε στα σπίτια μας πάρα πολλά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη ανέφερε ότι ο κ. Μπατζιάκας και οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν μπροστά τους και το θέμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης και ότι φοβούνται τις πειθαρχικές διώξεις. «Ζητήσαμε να δούμε τον κο Μπέο αλλά μας παρέπεμπε στον κο Μπατζιάκα. Δεν θα πάμε μόνοι μας όμως στον Δήμαρχο και το απαιτούν οι περιστάσεις να συναντηθούμε. Χρωστούν και άλλοι επαγγελματίες. Τους έκλεισε τα μαγαζιά; Εμείς ζητάμε ίση εργασιακή μεταχείριση» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Από την άλλη, υπάρχει και το θέμα της αλλαγής της χωροθέτησης των λαϊκών αγορών, με τον πρόεδρο του συλλόγου να υπογραμμίζει ότι  ακρωτηριάζεται η λαϊκή αγορά, ενώ η απόφαση για μεταφορά σε δρόμους μακριά από το εμπορικό και οικονομικό κέντρο θα φέρει περισσότερα προβλήματα. «Τώρα που εργαζόμαστε μέσα στο κέντρο έχουμε μία πτώση 75%. Σκεφτεται αν μεταφερθούμε σε άλλες πιο μακρινές περιοχές. Είναι επιλογές επιβίωσης ή χαριστικής βολής; Είναι ένα ωραίο δια του νόμου πογκρόμ. Ο νόμος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και αναζητούμε το πώς μπορεί να χαρακτηριστεί αντισυνταγματικός γιατί μας στερεί το δικαίωμα της εργασίας. Θέλουμε να μπει τάξη και σειρά αλλά υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για τα χρέη» επανέλαβε ο κ. Αιβαζόγλου…

Τέλος, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ήδη εξετάζονται οι νομικές κινήσεις και σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο από την πλευρά του συλλόγου, ενώ ανέφερε ότι ζητήθηκε να γίνει μία συνάντηση υπό την αιγίδα της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Δωροθέας Κολυνδρίνη, η οποία ωστόσο δήλωσε αναρμόδια. Πάντως, ο κ. Αϊβαζόγλου σημείωσε ότι τέτοιου είδους εξοντωτικές πολιτικές δεν μπορούν να εφαρμοστούν με τα δεδομένα που επικρατούν εξαιτίας της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.