Αλ. Κουτσελίνης: Πρόβλημα οι ανεύθυνες φωνές για το νερό

«Να δώσει η ΔΕΥΑΜΒ δωρεάν εμφιαλωμένα στους πολίτες» ζήτησε ο αντιπρόεδρος Ένωσης Καταναλωτών Βόλου

Το θέμα της υδροδότησης και της παροχής πόσιμου νερού είναι το μείζον αυτήν τη στιγμή στον Βόλο, όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας, Αλέκος Κουτσελίνης, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, επισημαίνοντας την ανυπαρξία επίσημης ενημέρωσης και καλώντας τη ΔΕΥΑΜΒ να προμηθεύσει τους πολίτες με δωρεάν εμφιαλωμένα!
«Ως καταναλωτές των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ, θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει μία πόλη, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς νερό. Έπρεπε να υπάρχουν όλες εκείνες οι προβλέψεις για τα τεχνικά έργα, για τα αντλιοστάσια, τις γεννήτριες και τη θωράκιση των υποδομών. Δεν είναι αστείο να μένει μία περιοχή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό» τονίζει ο κ. Κουτσελίνης και συμπληρώνει ότι είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει ενημέρωση. « Δεν μπορεί να βγαίνει ο οποιοσδήποτε να λέει πλύνετε, λουστείτε ή όχι. Ο κόσμος δεν μπορεί να παρακολουθεί κάθε φορά τι λέει ο καθένας. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στις ανεύθυνες φωνές, γιατί υπάρχουν θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και είναι πολύ επικίνδυνο να βγαίνει ο καθένας να λέει οτιδήποτε γιατί μπορεί να προκληθούν πολλά προβλήματα υγείας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι τιμές πραγματικά είναι ανεξέλεγκτες»

Βασικό πρόβλημα κατά τον ίδιο είναι και το κόστος του εμφιαλωμένου νερού και την προμήθειά του, έστω και αν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό αυτή έχει εξομαλυνθεί. «Οι τιμές πραγματικά είναι ανεξέλεγκτες και το πλαφόν δεν είναι προς τα κάτω αλλά σε μία σχετικά ακριβή τιμή. Εφόσον μας έρθουν λογαριασμοί και θέλουν να πληρώσουμε, στις υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΜΒ είναι να παρέχει καθαρό και πόσιμο νερό αλλιώς να το αναπληρώσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Έπρεπε να προμηθευτεί εμφιαλωμένο νερό και να το χορηγεί δωρεάν στους καταναλωτές» είπε ενώ σημείωσε ότι αν δεν έχει φθηνό εμφιαλωμένο νερό ο κόσμος θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει για άλλες χρήσεις το νερό που έρχεται στη βρύση, και μπορεί να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα.

Μικρότερη η ανησυχία για επάρκεια προϊόντων και τιμές

Την ίδια στιγμή, και ενώ τα ράφια των σούπερ μάρκετ παρουσιάζουν κενά, λόγω αδυναμίας πλήρους εφοδιασμού αλλά και των καταναλωτών που έσπευσαν να κάνουν υπέρογκες προμήθειες, ο κ. Κουτσελίνης δεν δείχνει ν’ ανησυχεί τόσο για την επάρκεια και τις τιμές, τουλάχιστον άμεσα.
«Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα με την επάρκεια και τις τιμές των προϊόντων. Έχουμε δει ελλείψεις σε κάποια βασικά αγαθά, που πιθανότατα που οφείλεται και σε κάποια κινητοποίηση των καταναλωτών, που φοβούμενοι έσπευσαν να αγοράσουν προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες. Η κατάσταση εξομαλύνεται στην αγορά» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ επανέλαβε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο νερό, αφού δεν διαφαίνεται ούτε καν προοπτική ουσιαστικής λύσης άμεσα χρονικά.
Απόδοση κειμένου: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.