Αλ. Κουτσελίνης: Σε περιόδους κρίσης, φαίνεται σε κάποιους, η … «μαυραγορίτικη» συνείδηση

Διατίμηση ζητούν συμπολίτες, μετά τις ελλείψεις προϊόντων προστασίας απ΄ τον κορωνοϊό

Τηλεφωνήματα για παράπονα αναφορικά με έλλειψη βασικών προϊόντων στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και προτάσεις για διατιμήσεις στα υπάρχοντα, δέχτηκε η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας και ο πρόεδρος Αλέκος Κουτσελίνης, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και τον Ηλία Κουτσερή, δήλωσε ότι σε περιόδους κρίσης, φαίνεται η «μαυραγορίτικη» συνείδηση σε κάποιους και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κάθε κατάσταση.
Ο ίδιος είπε, ότι για συγκεκριμένα είδη (μάσκες, γάντια και αντισηπτικά), φαίνεται ότι υπήρξε, αν όχι συντονισμένη κίνηση, με πρωτοβουλίες κάποιων από τη χονδρική διάθεση, να αποκρύψουν κάποια τέτοια είδη πρώτης ανάγκης πλέον και να τα διαθέτουν κατά το δοκούν σε υψηλές τιμές.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει έλεγχος»
Όπως εξήγησε, επειδή πρόκειται για αγαθά που δεν είναι σε διατίμηση, οι νόμοι της αγοράς λένε ότι μέσω της προσφοράς και της ζήτησης διαμορφώνονται οι τιμές, με αποτέλεσμα νομικά και τυπικά να μην μπορεί κάποιος να ελέγξει τους επαγγελματίες.
«Το θέμα είναι, ότι εδώ, υπάρχει η αγωνία του κόσμου που θέλει να προστατευτεί με μάσκες, αντισηπτικά και γάντια, που δεν υπάρχουν πουθενά στην αγορά και το χειρότερο είναι ότι επειδή υπολειτουργεί γενικά ο δημόσιος τομέας, δεν φαίνεται να υπάρχει και κανένας έλεγχος γι’ αυτές τις περιπτώσεις», δήλωσε ο κ. Κουτσελίνης.
Ο πρόεδρος της ΕΝ.ΚΑ. είπε ότι τις επόμενες μέρες, αυτό που περιμένουμε, επειδή τα αντισηπτικά, τουλάχιστον, μπορούν και παρασκευάζονται στην Ελλάδα, να υπάρξει διάθεση νέων ποσοτήτων στα μάρκετ. Για τις προστατευτικές μάσκες, είπε ότι είναι πιο δύσκολο κομμάτι, γιατί κατασκευάζονται στην Κίνα, που τώρα ξεκινάει να τροφοδοτεί όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα έρθουν σε περίπου δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσελίνη η κυβέρνηση έπρεπε να εξετάσει πως θα λυθούν τα τεράστια αυτά προβλήματα, ενώ είπε ότι οι καταναλωτές μπορούν να συμβουλευτούν συμβουλές σε βίντεο στο ίντερνετ να κατασκευάσουν ιδιόχειρες με πανιά ή άλλα υλικά που θα ρις πλένουν, θα τις απολυμαίνουν και θα τις ξαναφορούν.
Ο ίδιος είπε ότι οι καταναλωτές δεν έχουν που να κάνουν καταγγελίες, καθώς όλες οι υπηρεσίες υπολειτουργούν και είπε ότι μάλλον μόνο εμείς μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα, με αυτοπεριορισμό και τις απολύτως απαραίτητες εξόδους από το σπίτι, με όποια προφύλαξη μπορούμε με καλό πλύσιμο χεριών, να φοράμε γάντια αν βρούμε κλπ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.