Αλ. Μεικόπουλος: “Ο Κ. Μητσοτάκης έλεγε ψέματα και δεν έκανε τίποτα να ενισχύσει το ΕΣΥ”

Σκληρή κριτική του Βουλευτή Ν. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό

Ψέματα έλεγε ο πρωθυπουργός για τη μη αυξημένη θνητότητα των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ και δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το ΕΣΥ, τόνισε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, με αφορμή την έρευνα- μελέτη Τσιόρδα- Λύτρα. Ο κ. Μεϊκόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στον Πρωθυπουργό, επεσήμανε ότι είναι έκθετος για τα λεγόμενά του, ενώ για την αποπομπή Κουρουμπλή ο Βουλευτής εξήγησε πως η ακραία αναφορά του στην Βουλή περί δολοφόνων για τους Βουλευτές της ΝΔ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον πολιτικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Έκθετος ο Πρωθυπουργός

Ο κ. Μεϊκόπουλος σημείωσε πως τα συμπεράσματα της μελέτης Τσιόδρα- Λύτρα αφήνουν έκθετο τον Πρωθυπουργό, καθώς οι δύο επιστήμονες κάνουν λόγο για υψηλό ποσοστό θνητότητας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, με τα συμπεράσματα να οδηγούν στο ότι έπρεπε να ενισχυθεί το σύστημα υγείας για να ανταποκριθεί στην πίεση που ασκεί η πανδημία και δεύτερον αυτή η ενίσχυση έπρεπε να είναι και μακροπρόθεσμη, καθώς μετά τη λήξη της πανδημίας θα υπάρχουν ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες.

“Ο τρόπος που καταλήγουν στα συμπεράσματα οι ερευνητές αφήνουν έκθετο τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δεν είναι πολλές οι μέρες που μεσολάβησαν από την περίφημη ρήση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν αποδέχεται τα στοιχεία ότι υπάρχει υψηλό ποσοστό θνητότητας στις διασωληνώσεις εκτός των ΜΕΘ και εγκαλούσε τότε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει εάν έχει στοιχεία στη Βουλή”, είπε ο κ. Μεϊκόπουλος τονίζοντας πως τα στοιχεία μάλιστα προέρχονται από δύο ανθρώπους που συνεργάζονται με το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα ο βουλευτής θέτει ως κυρίαρχο το ερώτημα γιατί ενώ είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του από τον Μάιο για τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα ο κ. Μητσοτάκης έλεγε αφενός ψέματα στη Βουλή και αφετέρου δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ ο κ. Μεϊκόπουλος επεσήμανε πως υπήρχαν έκτακτες δαπάνες λόγω πανδημίας και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, όμως το ζήτημα είναι εάν οι δαπάνες, οι προσλήψεις και ο χρόνος που έγιναν ήταν ικανός για να αντιμετωπιστούν με την ίδια ευχέρεια και ποιοτική ετοιμότητα όλα τα πανδημικά κύματα.

Δημόσια συγνώμη ή παραίτηση

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μία δημόσια συγνώμη του Πρωθυπουργού ή την παραίτησή του με τον κ. Μεϊκόπουλο να σημειώνει πως σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για πρόταση μομφής.

“Εάν σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα  έκανε το ίδιο ένας πρωθυπουργός ή θα έβγαινε δημοσίως να πει συγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί. Δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες η συγνώμη, αλλά είναι ηθικό ζήτημα και ζήτημα ενσυναίσθησης. Αντιθέτως, βλέπουμε μία επιχείρηση να μην αμαυρωθεί το πρόσωπο του πρωθυπουργού κι αφετέρου να στρογγυλευθούν οι γωνίες της μελέτης και σε επίπεδο κεντρικών ΜΜΕ υπάρχει σιγή ιχθύος”, υπογράμμισε ο Βουλευτής.

Σε πλήρη αντίθεση με τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ η αναφορά Κουρουμπλή

Η χθεσινή ημέρα στην Βουλή  κατά τη διάρκεια συζήτηση του προϋπολογισμού ήταν στα “κόκκινα” μετά τον χαρακτηρισμό των βουλευτών της ΝΔ ως δολοφόνους από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουμπλή. Ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον Βουλευτή με τον κ. Μεϊκόπουλο να σχολιάζει πως “δεν ήταν μόνο μία ακραία αναφορά αλλά βρίσκεται και σε πλήρη αντίθεση με τον πολιτικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η διαγραφή του κ. Κουρουμπλή και η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα δεν αφήνει ούτε περιθώριο παρερμηνειών και βάζει ταφόπλακα στην οποιαδήποτε υπόνοια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε τυμβωρυχίες, όπως έκανε η ΝΔ και ο  κ. Μητσοτάκης”.

 Με βρίσκει πολιτικά αντίθετο η στάση Ξανθού

Τέλος, ο κ. Μεϊκόπουλος αναφέρθηκε και στα “σύννεφα” εντός ΣΥΡΙΖΑ καθώς κοινοβουλευτική ερώτηση που είχε σχέση με το θέμα των VIP-ΜΕΘ δεν υπογράφηκε από τον τομεάρχη υγείας κ. Ξανθό.

“Δεν δικαιολογώ την πράξη του κ. Ξανθού, με βρίσκει πολιτικά αντίθετο η στάση που. Ορθά έκανε ο κ Τσίπρας έκανε τις δηλώσεις αυτές κι έπρεπε η κοινοβουλευτική ομάδα να ανταποκριθεί στο πλαίσιο αυτό. Ο τομεάρχης υγείας θα πρέπει να δώσει τις εξηγήσεις γιατί ακολούθησε τη συγκεκριμένη πολιτική στάση.  Για μένα ήταν μία λανθασμένη πολιτική στάση”, κατέληξε ο Βουλευτής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.