Αναστάλθηκε η λειτουργία για 14 ημέρες των 24ο και 15ο Δημοτικών Σχολείων Βόλου λόγω κορωνοϊού

Εκπαιδευτικός που δίδασκε και στα δύο σχολεία εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό

Την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία των 24ου και 15ου συστεγαζόμενων Δημοτικών Σχολείων Βόλου έλαβε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό.
Όπως έγινε γνωστό, η εκπαιδευτικός που νοσεί από κορωνοϊό δίδασκε και στα δύο σχολεία γι΄αυτό και πάρθηκε αυτή η απόφαση, η οποία τέθηκε από σήμερα σε ισχύ. Η αναστολή θα ισχύσει έως τις 4 Νοεμβρίου.
Στο μεταξύ η εν λόγω εκπαιδευτικός δίδασκε και σε τρίτο σχολείο του Βόλου, ωστόσο δεν πάρθηκε κάποια άλλη απόφαση για αναστολή λειτουργίας κάποιου άλλου τμήματος ή του τρίτου αυτού σχολείου, καθώς όπως ορίζει το πρωτόκολλο για να κλείσει σχολείο ή τμήμα θα πρέπει το κρούσμα να έχει έρθει σε επαφή τις τελευταίες 48ωρες από την επιβεβαίωσή του και πάνω από δύο διδακτικές ώρες. Όπως τόνισε στο magnesianews.gr ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος η εκπαιδευτικός δεν μετέβη στο τρίτο σχολείο το τελευταίο 48ωρο, ούτε είχε κάνει μάθημα για πάνω από δύο διδακτικές ώρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.