Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, δηλώνουν και οι Βολιώτες

Με την αίτηση πρέπει να κατατεθεί και το αποδεικτικό αγοράς πετρελαίου

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης και για τους κατοίκους της Μαγνησίας, αλλά δεν είναι όπως πέρυσι, καθώς δεν μπαίνει προκαταβολικά το επίδομα και πρέπει πρώτα να αγοράσει πετρέλαιο για να υποβάλει την αίτηση, τόνισε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και τον Ηλία Κουτσερή, η Βάσω Κοντοχρήστου πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας. Για φέτος, πρέπει όποιος αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι 31 Δεκεμβρίου να κάνει την αίτηση με το παραστατικό αγοράς και τα χρήματα θα μπουν στα μέσα Ιανουαρίου περίπου, σε πρώτη φάση. Στον δεύτερο κύκλο επιδότησης, θα μπουν όσοι αγοράσουν πετρέλαιο από 1 Ιανουαρίου 2021, θα υποβάλουν την αίτηση με την απόδειξη αγοράς και θα πάρουν τα χρήματα περίπου τον Μάρτιο, εξήγησε. Το ύψος του επιδόματος θέρμανσης, καθορίζεται από την περιοχή διαμονής του καθένα, ενώ μπαίνουν περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια. Για την περιοχή της Μαγνησίας που ανήκει στη Β’ ζώνη, μεσοσταθμικά το επίδομα κυμαίνεται στα 200 € και προσαυξάνεται 10% για κάθε προστατευόμενο παιδί ή μέλος της οικογένειας.

Πτώση 60% στα καύσιμα

Οι βενζινοπώλες παρατηρούν μεγάλη πτώση της κίνησης στα καύσιμα στο 60% περίπου, ενώ στη διάρκεια του πρώτου lock down είχαν φτάσει και στο 90%, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως και οι άλλοι επαγγελματίες.
Η κα Κοντοχρήστου τόνισε ότι την παραμονή υπήρξε μια κινητικότητα στο κέντρο και στην αγορά, αλλά η κίνηση δεν συγκρίνεται με Δεκέμβριο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αναφορικά με τις τιμές, η πρόεδρος των Βενζινοπωλών ανέφερε ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι 1,40 €/λίτρο, του πετρελαίου κίνησης 1,15 €/λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης 0,88 €. Οι βενζινοπώλες μπήκαν σε κάποια μέτρα ανακούφισης όπως είναι η αναστολή ή για κάποιους η επιστρεπτέα προκαταβολή, αλλά από τη στιγμή που παραμένουν τα πρατήρια ανοιχτά, χρειάζονται προσωπικό και δεν μπορούν να έχουν υπαλλήλους σε αναστολή, οπότε δεν χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα αυτά τα μέτρα. «Εμείς θέλουμε εργασία να γυρίσουμε στην κανονικότητα και όχι να έχουμε με επιδοματική πολιτική», δήλωσε η πρόεδρος των βενζινοπωλών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.