Απ. Οντόπουλος: Δεν έχει θέση το παζάρι και μόνο κακό μπορεί να κάνει στην αγορά

Ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας

Κάθετα αντίθετοι δηλώνουν για την εμποροπανήγυρη οι έμποροι της Μαγνησίας, διότι θεωρούν ότι είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός που δεν έχει καμία θέση στη σύγχρονη εποχή, με αφορμή την τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης που ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής χθες. Στο «Ράδιο Ένα 102,5» μίλησε ο Απόστολος Οντόπουλος πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας, που τόνισε ότι το παζάρι είχε δημιουργηθεί κάποτε διότι δεν υπήρχε στεγασμένη αγορά και ήταν άλλα τα δεδομένα.
Ο ίδιος είπε ότι επειδή η κοινωνία, ο κόσμος και το εμπόριο εξελίσσονται, δεν έχει θέση το παζάρι και μόνο κακό μπορεί να κάνει σε μια αγορά που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Με προϊόντα –απομιμήσεις
«Στο παζάρι έχουμε δει στο παρελθόν ότι υπήρχε σε πολύ μεγάλο βαθμό παρανομία και αυτό δημιουργούσε θέματα παραπλάνησης του καταναλωτή, διότι διακινούνταν προϊόντα – απομιμήσεις και στα καταστήματα που πωλούσαν αυθεντικές μάρκες προϊόντων», δήλωσε ο Απ. Οντόπουλος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στα περίπτερα της εμποροπανήγυρης, οι επαγγελματίες διαπιστώνουν ότι έρχονται πλανόδιοι έμποροι από άλλες περιοχές της Ελλάδας, κάτι που έχει αποτέλεσμα τα χρήματα να φεύγουν από τον τόπο μας και να στηρίζουν οικονομίες άλλων πόλεων.
Ο πρόεδρος των εμπόρων ήταν κατηγορηματικός ότι ο εμπορικός κόσμος σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να στήσει πάγκους και να πουλάει τα προϊόντα του ανοιχτά. «Ακόμη και να μπορούσαμε και να υπήρχε τέτοια πρόθεση, υπάρχει τόσο μεγάλη γραφειοκρατία, αν θέλει κάποιος να είναι νόμιμος. Είναι κάτι που δεν μπορεί να συνδεθεί άμεσα με μας, παρόλο που μας πλήττει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Απ. Οντόπουλος δήλωσε ότι κατανοεί την ανάγκη του Δήμου να έχει έσοδα, διότι το παζάρι είναι μια πολύ καλή πηγή εσόδων, αλλά εκτίμησε ότι θα μπορούσαν να βρεθούν άλλες λύσεις, ώστε ο Δήμος να έχει έσοδα και από την άλλη να τονωθεί το εμπόριο που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην πόλη μας, όπως το στεγασμένο εμπόριο.
Υποτονικός ο πρώτος μήνας εκπτώσεων
Με τη συμπλήρωση του πρώτου μήνα των χειμερινών εκπτώσεων, ο Απ. Οντόπουλος δήλωσε ότι οι έμποροι είχαν πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες, από την υποτονικότητα που σημειώθηκε τις πρώτες 29 ημέρες.
Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχει διάθεση κατανάλωσης διότι δεν υπάρχουν χρήματα, οι μισθοί και συντάξεις καταβλήθηκαν τον Δεκέμβριο νωρίς, προηγήθηκαν οι γιορτές, που η καταναλωτική δαπάνη είναι πολύ υψηλή, κάτι που είχε αποτέλεσμα να «στεγνώσει» από ρευστό η αγορά.
Ο κ. Οντόπουλος τόνισε ότι από την πρώτη μέρα των εκπτώσεων στην εμπορική αγορά του Βόλου υπήρχαν πολύ καλά ποσοστά, ποιοτικά και με επάρκεια προϊόντα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.