Απ. Ριζόπουλος: Ανοχύρωτος ο Δήμος Βόλου σε πλημμύρες

Η ΛΑΣ ζητά έργα πολιτικής, αντισεισμικής προστασίας και πυροπροστασίας

Ανοχύρωτος είναι ο Δήμος Βόλου σε πλημμμυρικά φαινόμενα, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποστόλης Ριζόπουλος, η παράταξη του οποίου, ζητά έργα πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικής προστασίας στα σχολεία και στα Δημόσια κτίρια, καθώς και έργα πυροπροστασίας.
Είναι πάρα πολλά τα σημεία στην πόλη που ακόμη πλημμυρίζουν και με έντονη βροχόπτωση. Με τις πλημμύρες του 2006 και του 2009 έγιναν κάποια αντιπλημμυρικά έργα, αλλά δεν υπάρχουν μελέτες που να αντιμετωπίζουν συνολικά το ζήτημα των πλημμυρών, επισήμανε ο κ. Ριζόπουλος.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΛΑΣ, η πόλη δεν έχει σύστημα όμβριων υδάτων, ώστε να μην πλημμυρίζουν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα τόσο στο κέντρο του Βόλου, αλλά στην Αγριά και σε άλλες δημοτικές ενότητες. Τόνισε δε ότι αν η έντονη βροχή διαρκούσε 10 ώρες ακόμη, δεν θα αποφεύγονταν οι πλημμύρες.

«Δεν υπάρχουν έργα πολιτικής προστασίας»

Ο κ. Ριζόπουλος ανέφερε ότι αφενός τα φρεάτια δεν καθαρίζονται από τα φύλλα, αλλά και ένα φρεάτιο όμβριων ανά τρεις δρόμους δεν μπορεί να απορροφήσει τα νερά όταν η βροχή είναι έντονη, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν ρέματα που πρέπει να καθαριστούν, διότι οι καθαρισμοί που γίνονται από την Περιφέρεια δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στα πιο ψηλά σημεία όπου υπάρχουν φερτές ύλες ή σημεία που έχουν χτιστεί ή μπαζωθεί, ώστε να μπορεί το νερό να ρεύει ελεύθερα προς τη θάλασσα και να μη δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα, όπως στην Ανακασιά.
Η ΛΑΣ, ανέφερε ο επικεφαλής, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή με αφορμή και το Τεχνικό Πρόγραμμα που έφερε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ότι δεν υπάρχουν έργα πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικής προστασίας στα σχολεία και στα Δημόσια κτίρια, αλλά και έργα πυροπροστασίας.
Όπως είπε τα έργα αυτά έχουν να κάνουν με την προστασία της ζωής των δημοτών και πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα.
«Δυστυχώς σήμερα τα έργα που προωθούνται αφορούν αναπλάσεις ορισμένων σημείων στο κέντρο της πόλης, όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ οι γειτονιές, οι δημοτικές ενότητες και σημαντικά έργα που προαναφέρθηκαν και είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα, αφήνονται στη μοίρα τους», ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.