Απάντηση για … γέλια από την ΕΠΟ σε Νίκη και Ολυμπιακό

Η ΕΠΟ απάντησε πριν δύο μέρες (23/8) στη Νίκη Βόλου και στον Ολυμπιακό Βόλου και στα εξώδικα που είχαν αποστείλει οι δύο μεγάλοι σύλλογοι της πόλης σχετικά με το νέο σωματείο Ν.Π.Σ. Βόλος.

Το περιεχόμενο της απάντησης προκάλεσε πολλά … γέλια στους διοικούντες των ομάδων και στα νομικά τμήματα των Διοικουσών Επιτροπών ποδοσφαίρου, αφού γίνεται λόγος για έγκριση της αλλαγής επωνυμίας και της έδρας της Πύδνας Κίτρους από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ στις 24/7, τη στιγμή που αυτό είναι αρμοδιότητα των πολιτικών δικαστηρίων και είχε γίνει πριν τις 24/7 με πράξη Ειρηνοδικείου, ενώ είναι δεδομένο ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν υπόκεινται σε έγκριση από διοικητικές αρχές, όπως η ΕΠΟ.

Παράλληλα, η έωλη επιχειρηματολογία της ΕΠΟ είναι ότι το νέο σωματείο δεν έχει σκοπό να αποκομίσει αθλητικό όφελος, δηλαδή να αγωνιστεί σε ανώτερη κατηγορία μέσω συγχώνευσης με άλλη ομάδα και πως, αν παρέμενε μέλος της ΕΠΣ Πιερίας, θα αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική! Επομένως, σύμφωνα με την ΕΠΟ και καθώς δεν παραβιάζεται το καταστατικό της, όπως εκτιμά, το σωματείο Ν.Π.Σ. Βόλος, παρά την αλλαγή επωνυμίας και έδρας, έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική.

Στο τέλος μάλιστα της απάντησης η ΕΠΟ συστήνει σε Νίκη και Ολυμπιακό να προσφύγουν στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, εφόσον θεωρούν ότι έχουν το απαιτούμενο έννομο συμφέρον και ότι η απόφαση έγκρισης και αλλαγής επωνυμίας και έδρας του νέου σωματείου είναι εσφαλμένη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.