Απελπισμένοι συνταξιούχοι της Μαγνησίας- «Την βγάλαμε με … τα μπουφάν στα σπίτια»

«Με τις πετσοκομμένες συντάξεις μας, δεν μπορούμε πλέον… να ζήσουμε»

Κραυγή αγωνίας για τους συνταξιούχους, που τονίζουν ότι ο χειμώνας πέρασε δύσκολα για πολλές οικογένειες, χωρίς να ανάβουν τη θέρμανση, με συνεχείς ρυθμίσεις λογαριασμών ρεύματος, αερίου κλπ και να αναφέρουν με έμφαση, ότι με πετσοκομμένες συντάξεις, δεν μπορούν να ζήσουν και προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.
Ο Γιώργος Ρούσσας πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, και είπε ότι οι συνταξιούχοι βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα για κινητοποιήσεις, όπως στις 22 Φεβρουαρίου έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, με τα σωματεία, φορείς και το υγειονομικό προσωπικό.

«Κόκκινη γραμμή στην υγεία»

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων έκανε λόγο για κόκκινη γραμμή στην υγεία, με οριακό προσωπικό, τη στιγμή που τον χειμώνα υπήρχαν πολλά κρούσματα ιώσεων και Covid και συνήθως φεύγουν από τη ζωή άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.
Αν και τον χειμώνα ο καιρός ήταν ήπιος, οι λογαριασμοί θέρμανσης ήταν υπέρογκοι και οι περισσότεροι συνταξιούχοι αναγκάστηκαν να κάνουν ρυθμίσεις, ενώ πάρα πολλές οικογένειες, που δεν είχαν προβλήματα υγείας, αντιμετώπισαν τις … χαμηλές θερμοκρασίες δεν άναβαν θέρμανση και ντυνόταν καλά στο σπίτι (!) ανέφερε ο κ. Ρούσσας.

«Πληρώνουμε συνεχώς»

«Φτάνουμε σε σημείο να παίρνουμε τις πετσοκομμένες, εδώ και χρόνια με διάφορες πολιτικές, συντάξεις και δεν έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε. Γι’ αυτό συμμετείχαμε στην απεργία στις 28 Φλεβάρη που έγινε με αφορμή την επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών», τόνισε.
Ο ίδιος είπε ότι οι συντάξεις κόπηκαν χωρίς να ερωτηθεί κανείς, οι αγρότες ζητούν βοήθεια, αλλά δεν τους δίνεται, σε αντίθεση με τους εφοπλιστές, ενώ για τα νέα λίστα φαρμάκων ανέφερε ότι ο ασφαλισμένος και ο συνταξιούχος πληρώνουν ακόμη και γενόσημα, για τα οποία παλιότερα δεν πλήρωναν…
Σύμφωνα με τον κ. Ρούσσα οι συνταξιούχοι πληρώνουν συνεχώς για την υγεία, στον εργασιακό τους βίο, τώρα με τις κρατήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και με τη φορολογία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.