Απομένουν σημαντικά βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα

Το πάνελ που συζήτησε για την Ελληνική οικονομία (από αριστερά) ο Διευθυντής στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ κ. Στέλιος Πέτσας, ο π. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ.Σταϊκούρας, ο πρόεδρος της "Σύνθεσις" κ. Χρ.Τριαντόπουλος, ο Σύμβουλος ΔΣ της Endeavor κ. Χρ.Διαμαντόπουλος και ο Διευθυντής Μελετών της "Διανέοσις" κ. Κυρ. Πιερρακάκης.
Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης του Ομίλου Καρεκλίδη και της "Σύνθεσις" για την Ελληνική Οικονομία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση – συζήτηση με θέμα την “Επόμενη Μέρα για την Ελληνική Οικονομία” που διοργάνωσαν από κοινού ο Όμιλος Καρεκλίδη με την Κοινότητα Διαλόγου “Σύνθεσις”. Το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψαν οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ότι μπορεί η χώρα να βαδίζει πλέον στο δρόμο εκτός τον προγραμμάτων δημοσιονομικής υποστήριξης αλλά όχι και εκτός μνημονίων, ενώ περαμένουν να γίνουν αρκετά βήματα προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Στη συζήτηση που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν.Γερμανός” στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την οποία παρακολούθησαν αρκετοί Μαγνησιώτες και όχι μόνο, έλαβαν μέρος ο π. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φιθώτιδας της ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Διευθυντής στο Γραφείο του Προέδρου της ΝΔ κ. Στέλιος Πέτσας, ο Διευθυντής Μελετών ΔιαΝΕΟσις κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Σύμβουλος ΔΣ Endeavor Hellas και Ακαδημαϊκό Μέλος του Von Mises International, κ. Χρήστος Διαμαντόπουλος ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος της Σύνθεσις κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία, στην υποχώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξή της και στις αδυναμίες της εφαρμοζόμενης από την κυβέρνηση πολιτικής στον τομέα αυτό. Ο π. Υπουργός κ. Χρ.Σταϊκούρας τόνισε πως μπορεί μεν να βρισκόμαστε εκτός προγραμμάτων δημοσιονομικής υποστήριξης αλλά όχι εκτός μνημονιων προσθέτοντας ότι η χώρα ακόμη δεν έχει τη δυνατότητα να δανειστεί από τις αγορές ενώ η δημόσια περιουσία είναι παραμένει υποθηκευμένη για 100 χρόνια. Από την πλευρά του ο Διευθυντής του γραφείου του του προέδρου της ΝΔ κ. Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στα μέτρα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία και τα οποία θα εφαρμόσει όταν λάβει εντολή για την διακυβέρνηση της χώρας, όπως η μείωση του μη μισθολογικού κόστους με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και η μείωση φορολογία των επιχειρήσεων. Στην τοποθέτησή του ο σύμβουλος Δ.Σ. της Endeavor κ. Χρ.Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που παρέχει η συμμετοχή των επιχειρήσεων στο δίκτυο της διεθνούς οργάνωσης που ιδρήθηκε στις ΗΠΑ το 1997 και που έχει βοηθήσει στην ανάπτυξή τους και αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις, μέσω της διασύνδεσης τους με άλλες εταιρίας αλλά και με την παροχή συμβουλευτικής (mentoring). Κλείνοντας ο Διευθυντής Μελετών της Διανέοσις κ. Κυρ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και δεν είναι άλλο από το δημογραφικό, το οποίο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τόσο το ασφαλιστικό σύστημα όσο και την ελληνική οικονομία εν γένει.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο εκδότης της εφημερίδας “Μαγνησία” Αρχιμήδης – Δημήτρης Καρεκλίδης τόνισε πως σκοπός τόσο της ειδικής έκδοσης όσο και των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα διαλόγου με ανθρώπους από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα και να βρεθούν σημεία σύγκλισης για την εφαρμογή ορθών πολιτικών στον τομέα της οικονομίας και όχι μόνο.

Οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης Αρχιμήδης-Δημήτρης Καρεκλίδης και Χρήστος Τριαντόπουλος.
Ο εκδότης της “Μαγνησίας” Αρχιμήδης – Δημήτρης Καρεκλίδης παραδίδει την ειδική έκδοση στον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο.
Ο κ.κ. Χρ. Σταϊκούρας και Στ.Πέτσας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.