Απόστολος Μούσιος: Αγωνία και ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα για τα κρούσματα

φωτο αρχείου
Τα 58 κρούσματα του Σεπτέμβρη, έγιναν 240 τον Οκτώβρη και 350 τον Νοέμβρη!

Μεγάλη ανησυχία και αγωνία υπάρχει στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και την συνεχή και καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού.
Όπως επεσήμανε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο κ. Απόστολος Μούσιος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 58 κρούσματα σε μαθητές, τον Οκτώβριο 240 και τον Νοέμβριο 350!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Απ. Μούσιος

“Υπάρχει αγωνία και ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα για τα κρούσματα τα οποία υπάρχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Διαπιστώνουμε καθημερινά ότι τα κρούσματα κυμαίνονται σε έναν υψηλό αριθμό και σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς. Αν κάνουμε μια αναδρομή από τις 14 Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα σχολεία έως σήμερα, παρατηρούμε ότι είχαμε 58 κρούσματα σε μαθητές τον Σεπτέμβρη και δέκα σε εκπαιδευτικούς, τον Οκτώβριο φτάσαμε στα 240 σε μαθητές και 40 σε εκπαιδευτικούς. Τον Νοέμβριο, δύο εβδομάδες που είναι τα σχολεία ανοιχτά ήδη έχουμε 350 νοσήσαντες μαθητές και 28 εκπαιδευτικούς”, επεσήμανε ο Μούσιος μεταφέροντας και αριθμητικά την πραγματικότητα που υπάρχει στα σχολεία της Μαγνησίας.
Μάλιστα ο κ. Μούσιος σημείωσε πως με την αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων , πλέον χρειάζεται ένα ποσοστό νοσούντων μαθητών 50%+1 για να τεθεί σε αναστολή το σχολικό τμήμα, ενώ το προηγούμενο διάστημα με ένα μόνο κρούσμα σε κάποιο τμήμα γίνονταν αυτόματα η αναστολή λειτουργίας του, ενώ με τρία κρούσματα αναστέλλονταν η λειτουργία όλου του σχολείου.

«Αν οι θερμοκρασίες πέσουν, τα πράγματα δυσκολεύουν…»

Βέβαια η αλλαγή αυτή των πρωτοκόλλων έχει δημιουργήσει το φαινόμενο των άδειων αιθουσών, καθώς εάν καταγραφεί ένα ή περισσότερα κρούσματα σε ένα τμήμα, τότε πολλοί είναι οι γονείς που επειδή φοβούνται δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές απουσίες μαθητών.
Όπως τόνισε ο κ. Μούσιος, παρά το γεγονός ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τηρούνται αυστηρά και από μαθητές και από τους γονείς , που συνεργάζονται άψογα και από τους εκπαιδευτικούς , υπάρχουν κρούσματα γιατί το ιικό φορτίο είναι αυξημένο, ενώ ανέφερε πως ο καιρός ακόμη είναι σύμμαχος για να υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα και διαλείμματα σε εξωτερικούς χώρους.
“Αν οι θερμοκρασίες πέσουν, θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και η αύξηση του ιικού φορτίου θα φέρει και περισσότερα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα”, σχολίασε ο ίδιος σημειώνοντας πως ο μόνος εμβολιασμένος στις σχολικές τάξεις είναι ο εκπαιδευτικός, καθώς δεν υπάρχει εμβολιαστικό πρόγραμμα για παιδιά από 4 έως 12 ετών.
Εκείνο όμως που ανησυχεί και τους εκπαιδευτικούς είναι ότι οι μαθητές μεταφέρουν πως στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι που δεν είναι εμβολιασμένοι και ίσως και λόγω της ηλικίας να έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα και μια πιθανή νόσηση ενός παιδιού μπορεί να φέρει ανησυχία στην οικογένεια και ακόμη και νοσηλεία στο Νοσοκομείων κάποιων από το περιβάλλον τους.
“Θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή για να διασφαλίσουμε ασφάλεια και υγεία μαθητών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος”, είπε ο κ. Μούσιος, τονίζοντας πως ο ιός κυκλοφορεί και του αρέσει η συντροφιά και οι συναναστροφές, ενώ συμπλήρωσε τέλος, πως παρατηρώντας τα κρούσματα διαφαίνεται πως τα περισσότερα εντοπίζονται εκεί όπου υπάρχουν περισσότεροι μαθητές μέσα στα τμήματα, ιδίως δηλαδή σε σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Τέλος, ο κ. Μούσιος επίστησε την προσοχή όλων για τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, προκειμένου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να μείνουν ασφαλείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.