Απόστολος Οντόπουλος : Ό,τι κερδίσαμε τον Ιούλιο το … χάσαμε τον Αύγουστο

«Κατάργηση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων ζητούν πλέον και πολυκαταστήματα»
Τη «Λευκή Νύχτα» περιμένουν οι έμποροι για να "ζεσταθούν" τα ταμεία τους

Δεν “ζεστάθηκαν” τα ταμεία των εμπόρων του Βόλου κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, με τον Αύγουστο να παίρνει ό,τι καλό έφερε στην αγοραστική κίνηση ο Ιούλιος. Σύμφωνα με τον κ. Απόστολο Οντόπουλο, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και τον Ηλία Κουτσερή, ο Αύγουστος ήταν ένας πολύ κακός μήνας για την εμπορική αγορά, ενώ η μείωση της τουριστικής κίνησης, συνηγόρησε στο δύσκολο οικονομικό κλίμα που επικρατεί. Τώρα, οι έμποροι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη Λευκή Νύχτα, που θα διοργανωθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου.
Πιο συγκεκριμένα, δεν απέδωσαν καρπούς οι θερινές εκπτώσεις, με τον Αύγουστο να παίζει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας αυτής, στην εμπορική αγορά του Βόλου.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Απόστολος Οντόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι θερινές εκπτώσεις δεν έδωσαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στον τζίρο.

Επιπτώσεις απ΄ την μειωμένη τουριστική κίνηση

“Ο Ιούλιος ήταν συγκριτικά ένας καλός μήνας σε σχέση με πέρυσι. Είδαμε μετά τις εκλογές την ψυχολογία να αλλάζει, βέβαια αυτό κράτησε μέχρι το τέλος του μήνα και όταν ξεκίνησε ο Αύγουστος, ο δεύτερος δηλαδή μήνας των θερινών εκπτώσεων, είδαμε να ξαναγυρνάμε πάλι στο αρνητικό κλίμα. Ό,τι κερδίσαμε τον Ιούλιο το χάσαμε τον Αύγουστο”, είπε ο ίδιος.
Μάλιστα, ο Αύγουστος που θεωρείται ο βασικός μήνας του καλοκαιριού για την τουριστική και εμπορική κίνηση, για τον Βόλο ήταν ένας από τους πολύ “άσχημους” αποδοτικά μήνες, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.
Στο δυσχερές αυτό κλίμα έρχεται να προστεθεί και η μειωμένη τουριστική κίνηση στην περιοχή μας, με τον κ. Οντόπουλος να επισημαίνει ότι “αυτό που μας έχει προξενήσει μία δυσαρέσκεια είναι ότι δεν είδαμε τον τουρισμό, των προηγούμενων ετών. Δεν είδαμε τουρίστες να κυκλοφορούν στην εμπορική αγορά. Δεν υπήρχε ο όγκος των τουριστών που είχαμε δει το 2017. Το 2018 ήταν μειωμένη η κίνηση και φέτος ήταν ακόμη χειρότερα”.

Εναποθέτουν τις ελπίδες τους
στη Λευκή Νύχτα οι έμποροι

Οι θερινές εκπτώσεις στο Βόλο θα ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου, όμως οι έμποροι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη Λευκή Νύχτα, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 30 Αυγούστου.
“Έχουμε λίγες ημέρες για να ολοκληρωθούν οι θερινές εκπτώσεις στις 5 Σεπτεμβρίου, κι έχουμε και τη Λευκή Νύχτα στις 30 Αυγούστου. Ελπίζουμε να γίνουν αγορές που θα δώσουν μία διαφορετική νότα και θα ενισχύσουν τα ταμεία μας. Θα υπάρχουν χαμηλές τιμές, πολύ μεγάλες εκπτώσεις, πολλές εκδηλώσεις και όλες οι προϋποθέσεις για να περάσουν όμορφα οι καταναλωτές από τη μια κι από την άλλη, οι έμποροι να αυξήσουν τους τζίρους και να δουν γενικότερα αύξηση στα ταμεία τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις, αλλά και το ωράριο, ο κ. Οντόπουλος σημείωσε πως οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο εμπορικό κέντρο του Βόλου και τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά έως τις 3 το πρωί. Βέβαια, ο κάθε καταστηματάρχης μπορεί να αποφασίσει ο ίδιος, εάν θα κρατήσει την επιχείρησή του ανοιχτή μέχρι εκείνη την ώρα. Την επόμενη ημέρα, δηλαδή το Σάββατο, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί.

Κατάργηση των Κυριακών

Στο μεταξύ, οι έμποροι ακόμη μία φορά βάζουν στο τραπέζι το ζήτημα της κατάργησης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Είναι πάγιο αίτημα των πρωτοβάθμιων εμπορικών συλλόγων, αλλά και του τριτοβάθμιου οργάνου μας είναι η κατάργηση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Αυτό των οκτώ Κυριακών. Η Συνομοσπονδία μας, έχει μεταφέρει τις σκέψεις μας στα αρμόδια Υπουργεία. Πρόκειται για ένα νόμο που έγινε για τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τα οποία ακόμη κι αυτά, ζητούν τώρα την κατάργησή του, καθώς είδαν ότι τα έσοδά τους είναι λιγότερα από τα έξοδα”, τόνισε ο κ. Οντόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η κατάργηση του εν λόγω νόμου, θα πρέπει να γίνει με νόμο κι όχι με διάφορες ανακοινώσεις ή “παραθυράκια”.

Πως θα γιορταστεί
η «Λευκή Νύχτα»

Η «Λευκή Νύχτα 2019» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, όπου προτείνεται στα μέλη του Συλλόγου ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων 9:00 – 14:00 και 17:30-21:00, όπου με τη σύμφωνη γνώμη της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων το ωράριο θα παραταθεί για τις 30/08/2019 από τις 21:00 -24:00 και για τις 31/08/2019 από τις 00:00 – 03:00 π.μ. στην περιοχή του Βόλου που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού περιλαμβάνοντας τις οδούς: Ιάσονος, Πολυμέρη, Γαλλίας, Μακρυνίτσης, 28ης Οκτωβρίου, Ξενοφώντος και Δημητριάδος υπό την προϋπόθεση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.
Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΣΒ προτείνεται στα μέλη να ακολουθήσουν ωράριο λειτουργίας για ημέρα Σαββάτο, 31/08/2019 , 11:00 -15:00 αντί 08:30-14:30 όπως ισχύει κατά το προτεινόμενο θερινό ωράριο.
Η υλοποίηση των εκδηλώσεων γίνονται με την συμβολή των συνδιοργανωτών του Δήμου Βόλου, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Μαγνησίας. Επίσημος χορηγός της Λευκής Νύχτας είναι το κατάστημα Χρυσοχοΐας & Κοσμήματος «Χρυσό & Ασήμι by Mallis».
Για την αρμονική διεξαγωγή των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και την εύκολη μετακίνηση όλων στον κεντρικό ιστό της πόλης με καλοκαιρινή διάθεση διασκέδασης και επικοινωνίας απαγορεύεται η κυκλοφορίας τροχοφόρων στις προσωρινά για εκείνη την ημέρα πεζοδρομημένες οδούς:
1. Κάθοδο της οδού Σωκράτους από την Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού) και από την Κ.Καρτάλη έως Σπ.Σπυρίδη
2. Κάθοδο της Σπ. Σπυρίδη από 28ης Οκτωβρίου έως Δημητριάδος
3. Άνοδο της Γκλαβάνη από Δημητριάδος έως 28ης Οκτωβρίου
Καθώς θα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις foodstreet , facepainting, dj parties και μουσικοχορευτικά δρώμενα κατά μήκος των εμπορικών δρόμων Ερμού και Σωκράτους.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι το εξής :
1. Πλατεία Πανεπιστημίου
20:30 ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ Γευστική Δοκιμή
21:45 -00:00 AppARTia Μουσική συναυλία
22:00 LE GOYRMET Γευστική Δοκιμή
2. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΛΩΡΗ
21:00 ΕΚΕΙΝΕΣ & ΑΥΤΟΣ Μουσική συναυλία
3. ΕΡΜΟΥ & ΤΟΠΑΛΗ
20:30 ΠΑΛΣΑΡ Μουσική συναυλία
4. ΣΠ.ΣΠΥΡΙΔΗ & ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ
20:30 PIANO STORIES Μουσική συναυλία
5. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
21:00 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΙΚΑΣ (AG) Μουσική συναυλία
6. 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ &ΔΟΝ ΔΑΛΕΖΙΟΥ
20:30 VOLO DER NO Μουσική συναυλία
7. ΕΡΜΟΥ & ΡΟΖΟΥ
20:30 CASSETTE &
RAFAELLA PIGNATARO Μουσική συναυλία
8. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ
20:00 LE GOURMET LIVE COOKING by Σπυριδούλα
9. ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ & ΟΓΛ
20:30 ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ Help Planet- Face Painting & Φωτογραφία
10. ΓΚΛΑΒΑΝΗ & ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ
21:00 ΣΧΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ BODYPAINTING
11. ΕΡΜΟΥ & ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
20:00 ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ FOOD FESTIVAL
ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ STUDIO ΟΜΟΡΦΙΑΣ & Face Painting
12. Κ.ΚΑΡΤΑΛΗ (ΜΕΤΑΞΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ & 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)
20:00 Dj Dimitris Iatropoulos Party
13. ΓΚΛΑΒΑΝΗ (ΕΡΜΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ)
20:00 Η ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Μουσική συναυλία
14. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ & ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ
21:00 Groove, Grappa, Entra & Novel Cocktail Festival
15. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΜΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ)
21:00 ΣΧΟΛΗ BE PRO MAΚΙΓΙΑΖ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.