Αργ. Διχτάς: «“Οι αστυνομικοί έχουν γίνει “μπαλάκι”»

Από τα κόμματα, με αποτέλεσμα τις επιθέσεις, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Ευθύνες στους πολιτικούς που χρησιμοποιούν την Αστυνομία κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να δέχονται τέτοιες επιθέσεις, αλλά δεν ενδιαφέρεται κανείς γι’ αυτούς, επέρριψε ο Αργύρης Διχτάς, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για τον εμπρησμό στην Ανακασιά, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης, που είχε αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή τεσσάρων υπηρεσιακών αυτοκινήτων.
Ο συνδικαλιστής αστυνομικός μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη και είπε ότι εδώ και χρόνια οι αστυνομικοί βιώνουν τέτοιες καταστάσεις πηγαίνουν στη δουλειά τους και δεν ξέρουν αν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και οι ευθύνες είναι πολλές και παντού, ενώ πολιτικοί δυναμιτίζουν την κατάσταση και θέλουν να υπάρχει ένα τέτοιο κλίμα κατά της Αστυνομίας, κάτι που είναι εγκληματικό, γιατί οι ίδιοι πηγαίνουν στους αστυνομικούς και ζητούν στήριξη και την ψήφο τους, όπως είπε ο κ. Διχτάς.
“Οι αστυνομικοί έχουν γίνει “μπαλάκι” μεταξύ της εκάστοτε κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που μας χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να έχουμε τέτοιες επιθέσεις, αλλά δεν ενδιαφέρεται κανείς και δεν είδαμε καμία στήριξη από πουθενά”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι αστυνομικοί ξέρουν ότι δεν θα λυθούν τα προβλήματα αυτά και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια και τιμιότητα και κυρίως να επιστρέφουν καθημερινά στις οικογένειές τους.

Δεν μπορούν να γίνουν “φρούρια” τα Α.Τ.

Αναφερόμενος στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου είπε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν η εμπρηστική επίθεση στα αυτοκίνητα του Αστυνομικού Τμήματος έγινε με αφορμή την ημέρα κατά της Αστυνομικής Βίας και έγινε στόχος ένα μικρό περιφερειακό τμήμα που εξυπηρετεί συνήθως ηλικιωμένους κατοίκους των γύρω χωριών ακόμη και για ένα γνήσιο της υπογραφής είτε για μία ταυτότητα.
“Δεν μπορεί να πάει ο ανθρώπινος νους και το μυαλό, ότι στόχος κατά της αστυνομικής βίας είναι ένα μικρό περιφερειακό τμήμα που εξυπηρετεί χωριά του Πηλίου. Αν έχει γίνει μία τέτοια είδους επίθεση στο πλαίσιο και στο όνομα αυτής της ημέρας που έχει θεσπιστεί, νομίζω ότι αυτή είναι πλέον αντιδημοκρατική, φασιστική, άνανδρη και θρασύδειλη”, τόνισε.

«Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής
επίθεσης ακούγεται αρρωστημένο»

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων τόνισε ότι το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης ακούγεται αρρωστημένο για ένα μικρό Αστυνομικό Τμήμα που οι συνδικαλιστές έχουν δώσει αγώνα για να διατηρηθούν στα χωριά.
Όπως είπε το Α.Τ. Βορείου Πηλίου, ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς και το Α.Τ. Νοτίου Πηλίου, στο πλαίσιο της ενοποίησης, εξυπηρετούν τους κατοίκους από τα γύρω χωριά, καθώς δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν στον Βόλο για μια ταυτότητα, ένα γνήσιο υπογραφής ή μια άδεια κυνηγίου.
“Είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή, που μιλάμε για δημοκρατία, που βρισκόμαστε κάτω από τη δίνη ενός πολέμου δίπλα στην πόρτα μας και βλέπουμε την ανθρώπινη τραγωδία, να μιλάμε για στόχους αστυνομικής βίας στο Α.Τ. Βορείου Πηλίου;” διερωτήθηκε ο αστυνομικός. Ο ίδιος είπε ότι αυτό δεν είναι συνυφασμένο ούτε με τη δημοκρατία, ούτε με τη σύγχρονη κοινωνία.
Ο κ. Διχτάς τόνισε ότι αν φτάσουμε στο σημείο τα περιφερειακά τμήματα να τα κάνουμε “φρούρια” και να είναι απρόσιτα και μη προσβάσιμα για τους πολίτες, τότε έχουμε αποτύχει όλοι στην κοινωνία αυτή.

Έγινε καταγραφή από κάμερες

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων επισήμανε ότι στο Α.Τ. Βορείου Πηλίου υπάρχουν κάμερες και στην πίσω πλευρά του κτιρίου που κατέγραψαν κινήσεις και το υλικό εξετάζεται από τις πολλές αρμόδιες υπηρεσίες που ασχολούνται με την υπόθεση, προκειμένου να είναι άμεση η αναζήτηση κάθε στοιχείου που θα διαλευκάνει τον εμπρησμό.
“Ελπίζουμε μόνο να μην έγινε στόχος έναν περιφερειακό, ήσυχο, τοπικό τμήμα, γιατί είναι πάρα πολύ άσχημο”, τόνισε ο πρόεδρος των συνδικαλιστών της Αστυνομίας.
Ο ίδιος είπε ότι οι αστυνομικοί που βρισκόταν στο Τμήμα προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά, που ευτυχώς δεν επεκτάθηκε, γιατί στο πίσω μέρος του κτιρίου βρίσκεται ο λέβητας για τη θέρμανση, διότι θα σημειωνόταν αλλεπάλληλες εκρήξεις με συνέπεια για τους κατοίκους της περιοχής και τους αστυνομικούς που βρισκόταν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Όσον αφορά στο προσωπικό, εκτίμησε ότι αν υπήρχε σκοπός, ακόμη και στο πίσω μέρος του κτιρίου, αν το Α.Τ. ήταν στόχος οργανωμένης επίθεσης, θα μπορούσαν ακόμη και να τον κάψουν αν ήταν 3-4 άτομα και δεν θα μπορούσε να αποσοβήσει τον κίνδυνο.
“Δεν έχουμε Αστυνομία για να φυλάει την άλλη μισή Αστυνομία, αλλά για να είναι στο δρόμο και στην υπηρεσία του πολίτη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε εδώ και χρόνια οι αστυνομικοί βιώνουν τέτοιες καταστάσεις πηγαίνουν στη δουλειά τους και δεν ξέρουν αν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και οι ευθύνες είναι πολλές και παντού, ενώ πολιτικοί δυναμιτίζουν την κατάσταση και θέλουν να υπάρχει ένα τέτοιο κλίμα κατά της Αστυνομίας, κάτι που είναι εγκληματικό, γιατί οι ίδιοι πηγαίνουν στους αστυνομικούς και ζητούν στήριξη και την ψήφο τους, όπως είπε ο κ. Διχτάς.
Ο συνδικαλιστής είπε ακόμη ότι οι αστυνομικοί έχουν γίνει “μπαλάκι” μεταξύ της εκάστοτε κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που μας χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να έχουμε τέτοιες επιθέσεις, αλλά δεν ενδιαφέρεται κανείς και δεν είδαμε καμία στήριξη από πουθενά.

Αντιδρούν στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Τη στιγμή που υπάρχουν τόσες ελλείψεις στην Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε η εκπαίδευση για τη στελέχωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, κάτι στο οποίο οι συνδικαλιστές αντιδρούν.
Ο κ. Διχτάς τόνισε ότι το θέμα αυτό έχει επισημανθεί και είναι οξύτατες οι αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, όσο και τοπικών Σωματείων.
“Θέση μας είναι ότι είμαστε κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και είχαμε πει ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιούμε και να ιδρύουμε Αστυνομίες ¨δια πάσα νόσ﨔, επισήμανε.
Επίσης τόνισε ότι οι αστυνομικοί υπάλληλοι διαφωνούν κάθετα με τη φύλαξη προσώπων – στόχων, τα μέτρα στα γήπεδα, την προστασία των ΠΑΕ και άλλα “πάρεργα” και οι ίδιοι ζητούν ο αστυνομικός να είναι στο δρόμο, στην προστασία του πολίτη, να απαλλαγεί από “πάρεργα”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.