Άργησε το Βέλγιο-Πιο γρήγορη η Ελλάδα απέναντι στο κορωνοϊό

Όπως τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ η Ελληνίδα δημοσιογράφος Χρύσα Παρασκευούδη

Μία τελείως διαφορετική κατάσταση παρουσίασε για το Βέλγιο όπου κατοικεί η δημοσιογράφος Χρύσα Παρασκευούδη, σε σύγκριση με αυτή που επικρατεί στην Ελλάδα, στις εβδομάδες της πανδημίας του κορωνοϊού. Μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102.5 και στον Ηλία Κουτσερή, η κα Παρασκευούδη τόνισε ότι οι Βέλγοι άργησαν πολύ να λάβουν μέτρα, με αποτέλεσμα πλέον να… κυνηγούν και να μην προλαμβάνουν!


«Χαίρομαι γιατί συγγενείς και φίλοι ζούνε στην Ελλάδα, που η κατάσταση είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με αυτή στο Βέλγιο, Κατά κάποιο τρόπο νιώθω ανακουφισμένη και δεν έχω άγχος και αγωνία για τους γονείς μου. Εδώ στο Βέλγιο είναι τόσος ο φόβος, που δεν μπορείς να απολαύσεις πλέον αυτό που βιώνεις. Κοιμόμαστε αργά και ξυπνάμε νωρίς, αλλά μετά τους 405 θανάτους σε πληθυσμό ανάλογο με της Ελλάδας σε μία ημέρα φανταστείτε τον φόβο μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για την καθυστέρηση λήψης μέτρων στο Βέλγιο σημείωσε ότι τα σχολεία έκλεισαν μία εβδομάδα νωρίτερα στην Ελλάδα σε σχέση με το Βέλγιο, ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου είχαν σχολικές διακοπές και αρκετά ταξίδια, ακόμη και σε Ιταλία και Ισπανία. « Αναρωτιόμασταν τι θα γίνει μετά τις διακοπές των σχολείων τον Φεβρουάριο; Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι Κασσάνδρες και εδώ γίνεται πλέον ένας πανικός» υπογρ΄΄αμμισε.

Τα μέτρα είναι παρόμοια αλλά πάρθηκαν καθυστερημένα επεσήμανε επίσης, κάτι που οφείλεται σύμφωνα με την ίδια στο ότι εκεί υπάρχουν δύο αυτοδιοικήσεις, στη Βαλλωνία και στη Φλάνδρα. Χαρακτηριστικά σχολίασε ότι: «Οι αποφάσεις έχουν κάπως τοπικό χαρακτήρα και άργησαν πολύ να συνεργαστούν τα δύο κομμάτια, και υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση. Τα σχολεία στη Βαλλωνία έκλεισαν στις 13 Μαρτίου κι εμείς αγωνιούσαμε ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου. Ήρθαν μέτρα, στο σούπερ μάρκετ για παράδειγμα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο από κάθε οικογένεια. Είναι αυστηρά πλέον αλλά χάσαμε χρόνο».

Όσον αφορά την ενημέρωση και την αντιμετώπιση της πανδημίας, εντοπίζονται και εκεί διαφορές. « Στο Βέλγιο πέρα από τη βασική ενημέρωση δεν έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τον οικογενειακό μας γιατρό. Στην Ελλάδα είναι ακόμη τα πράγματα πολύ πιο απλά και ψυχολογικά αισθάνεσαι πιο όμορφα. Η παρηγοριά μας είναι ομάδες Ελλήνων με τις ομάδες που ανταλλάσσουμε μηνύματα και προσπαθούμε όλοι μαζί να πορευτούμε» συμπλήρωσε επίσης η Ελληνίδα δημοσιογράφος.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.