Αυξημένη η κίνηση στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ

Έκτακτα δρομολόγια από σήμερα, κυρίως για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αυξημένες πληρότητες εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα στα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας κυρίως από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες γραμμές εκτός νομού, αλλά και εντός της Μαγνησίας η κίνηση χαρακτηρίζεται σχετικά καλή, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Δημήτρης Κολυνδρίνης πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας.
Η κινητικότητα αυτή, σύμφωνα με τον κ. Κολυνδρίνη οφείλεται στο ότι ο καιρός είναι καλός, ακόμη και στην αύξηση της τιμής των καυσίμων, που έχει αποτέλεσμα ο κόσμος να επιλέγει το λεωφορείο για τις μετακινήσεις του.
Η αύξηση των καυσίμων, αποτελεί πρόβλημα και για την Υπεραστικό ΚΤΕΛ Α.Ε., γιατί είναι η πρώτη ύλη κίνησης των λεωφορείων και έχει ανεβάσει πολύ το λειτουργικό κόστος. Ο πρόεδρος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν δόθηκε καμία επιδότηση στα καύσιμα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χθες επρόκειτο να ψηφιστεί νομοσχέδιο με διάταξη για οικονομική ενίσχυση.

Αυξημένη κίνηση ενόψει γιορτών

Από την Τετάρτη άρχισε να εκδηλώνεται αυξημένη κίνηση, ιδιαίτερα στις γραμμές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενόψει Χριστουγέννων, άρχισαν να μετακινούνται προς τις μεγάλες πόλεις και προς τον Βόλο φοιτητές, τις επόμενες ημέρες θα μετακινηθούν όσοι εργάζονται στην περιοχή μας για τις εστίες τους και το αντίστροφο.
Η επιβατική κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το Σάββατο, τα δεδομένα δείχνουν ότι η κίνηση αύριο Παρασκευή θα είναι πολύ μεγάλη και γενικά δείχνει ότι θα υπάρχει μια μεγάλη σε όγκο μετακίνηση ανθρώπων.
Για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη κίνηση, μπήκαν αρκετά έκτακτα δρομολόγια από σήμερα Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο το πρωί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για Βόλο, που γεμίζουν και μπαίνουν επιπλέον λεωφορεία.
Ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα δρομολόγια θα είναι λιγοστά, όπως κάθε χρόνο, ενώ τις άλλες μέρες το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα λειτουργήσει κανονικά, ανέφερε ο κ. Κολυνδρίνης.

Τέσσερα λεωφορεία για Μακρινίτσα!

Για το εσωτερικό της Μαγνησίας, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ανέφερε ότι τα δρομολόγια γίνονται κανονικά και όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση δρομολογείται επιπλέον λεωφορείο, την Παρασκευή αναμένονται κάποιες πληρότητες προς το Πήλιο και θα διατεθούν επιπλέον λεωφορεία αν χρειαστεί, για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.
Χαρακτηριστικό της κίνησης που ανέφερε ο κ. Κολινδρίνης, είναι ότι την περασμένη Κυριακή, που ήταν καλός ο καιρός, στις 10 το πρωί, πήγαν τέσσερα λεωφορεία στην Μακρινίτσα, όταν οι φοιτητές αποφάσισαν να πάνε για καφέ στο γραφικό χωριό!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.