Bόλος: Στους δρόμους σωματεία και φορείς για την εργατική Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας και κατάθεση στεφάνων Δημητριάδος - Αγ. Νικολάου

Στο δρόμο κατεβαίνουν σήμερα εργατικά σωματεία και φορείς, για την 24ωρη απεργία, που εξαγγέλθηκε για την εργατικά Πρωτομαγιά και στην οποία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Βόλου, η ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία και φορείς του Βόλου.
Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον χώρο θυσίας των καπνεργατών στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου).
Οι εργαζόμενοι δίνουν μήνυμα στην Κυβέρνηση και στους Βιομήχανους, ότι η ανοχή των εργαζόμενων και της Ελληνικής Κοινωνίας τελείωσε.
Μαζί με την απότιση τιμής σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα υπερασπίζονται τα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή και αρνούνται να ζήσουν σε έναν κόσμο εκμετάλλευσης, και πολεμικών εγκλημάτων.

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται και διεκδικούν: Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου (επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ.)
Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών. Ξεπάγωμα των τριετιών, για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς συμψηφισμούς και αναδρομικά από το 2012. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα Συνδικάτα. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα κ.λ.π.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.