Χόρτο: Με συναυλίες, δωρεές και εθελοντισμό αποκαταστάσεις ζημιών

Στο Ίδρυμα Αγγελίνη- Χατζηνίκου. Συγκινητική η υποστήριξη από φιλότεχνους εντός και εκτός Ελλάδας

Πολλοί είναι οι άνθρωποι και οι καλλιτέχνες που ευαισθητοποιήθηκαν στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αγγελίνη- Χατζηνίκου στο Χόρτο , αναφορικά με τις ζημιές που υπέστη από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, έχουν ήδη προγραμματιστεί, αλλά και έγιναν συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως και δωρεές και ήδη ξεκίνησαν αποκαταστάσεις.
«Ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης»
Σύμφωνα με τον Νίκο Αδρασκέλα μουσικό, μαέστρο και ταμία του Δ.Σ. του Ιδρύματος, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, με τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη, το Δ.Σ. είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει την κατάσταση, θα βάλει πλάτη και έγινε κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος μέσα από επαφές και μέλη, έγιναν συναυλίες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα για να συγκεντρωθούν πόροι για τις ζημιές από τις πλημύρες και με τα πρώτα χρήματα ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης στην αίθουσα σεμιναρίων και συναυλιών που έχει το όνομα «Γιώργος Χατζηνίκος». Σύμφωνα με τον ταμία, οι εργασίες αφορούν αντικατάσταση σκεπής και δαπέδου, ενίσχυση της τοιχοποιΐας, ενώ γίνονται παρεμβάσεις να διασωθεί η πρόσβαση στο κοινό.

Στο θεατράκι γίνεται
καθαρισμός από τις φερτές ύλες

Ο κ. Αδρασκέλας τόνισε ότι στο θεατράκι γίνεται ο καθαρισμός από τις φερτές ύλες και η αποκατάσταση των δρόμων που σηκώθηκαν από τα νερά, κάτι στο οποίο συμβάλει η συνδρομή των ανθρώπων που δουλεύουν εθελοντικά.
Ο κ. Αδρασκέλας ανέφερε ότι εκπλήσσεται κάθε φορά, καθώς 40 χρόνια αδιάλειπτης πορείας της καλοκαιρινής συνάντησης στο Χόρτο, φέρνει ανθρώπους κοντά, που αγαπούν τον τόπο και προσφέρουν.

«Ο τόπος, εκτός από τη φυσική
ομορφιά, έχει αποκτήσει έναν μύθο»

Την Πέμπτη 4 Απριλίου, στην Αθήνα, ο Δημήτρης Καλατζής με το κουαρτέτο του, θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «Χθες το βράδυ», που είναι μια jazz ματιά στο χθες της ελληνικής μουσικής εμβληματικών συνθετών του παρελθόντος και οι συμμετέχοντες θα βοηθήσουν να συγκεντρωθούν πόροι για αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του ιδρύματος και την εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ.
Ο ίδιος είπε ότι ο Δημήτρης Καλατζής που συνάντησε στον Βόλο στις αρχές του χρόνου, του είχε πει ότι είχε βρεθεί στο Χόρτο στη δεκαετία του ’90 όταν ο Γιώργος Χατζηνίκος δίδασκε και έκανε σεμινάρια και με έκπληξη διαπίστωσε ότι αυτός ο τόπος, εκτός από τη φυσική ομορφιά, έχει αποκτήσει έναν μύθο, όλοι οι μουσικοί της γενιάς του και όχι μόνο, βρέθηκαν στον τόπο αυτό και βρήκαν τον τρόπο να συνεχίσουν τη μουσική τους ζωή.

Η συναυλία

Η συναυλία γίνεται με τη χορηγία επικοινωνίας του Ράδιο Ένα, ενώ ο Δημήτρης Καλαντζής με το κουαρτέτο του θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «Χθες το βράδυ», το οποίο αποτελεί μία τζαζ ματιά στο χθες της ελληνικής μουσικής εμβληματικών συνθετών του παρελθόντος και πιο συγκεκριμένα του μέρους εκείνου, που ονομάζουμε μάλλον αδόκιμα «ελαφρά». Καλύπτει τεράστιο εύρος μουσικής παραγωγής, από την κλασσική ως τον κινηματογράφο, και όπως είναι φυσικό, τραγούδια!
Συνθέσεις των Γιαννίδη, Καπνίση, Σπάρτακου, Μουζάκη, Μωράκη, σε mainstream jazz διασκευές, ύφους 50s-60s, χωρίς εκπτώσεις στον απολύτως jazz χαρακτήρα τους. Εξ’ άλλου οι συνθέσεις τους, όπως και οι ίδιοι, είναι σαφώς επηρεασμένες από την jazz της εποχής τους.
Το Φεστιβάλ Χόρτου που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια μουσικής και εκπαιδευτικής δράσης, τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για το 2024.
Σκοπός αυτής της συναυλίας είναι η συγκέντρωση πόρων για την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος και για την εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ, από τις καταστροφές που υπέστη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την καταιγίδα Ντάνιελ.
Περισσότερες πληροφορίες για το Ίδρυμα και το Φεστιβάλ Χόρτου. www.horto.net. Συντελεστές : Δημήτρης Καλαντζής, πιάνο – ενορχηστρώσεις Γιώργος Γεωργιάδης, μπάσο, Γιώργος Πολυχρονάκος, τύμπανα, Τραγουδά η Αθηνά Ρούτση

Πληροφορίες
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός: Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, ώρα 20.30
Τιμές εισιτηρίων: 30€ (Διακεκριμένη ζώνη), 25€ (Γενική είσοδος)
Προπώληση εισιτηρίων: TICKETSERVICES, Ταμείο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα (Στοά Πεσμαζόγλου), Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: www.ticketservices.gr/event/dimitris-kalantzis-xtes-to-bradi

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.