Χρήστος Μπουκώρος: «Μπορεί να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και με εξακομματική ή επτακομματική Βουλή»

Ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο και ενίσχυση της Μαγνησίας η «συνταγή» επιτυχίας

Με το βλέμμα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος, με τον ίδιο να σημειώνει, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ότι δεν σταμάτησε τις συναντήσεις του με τους πολίτες και τα στελέχη και ακολουθεί τις εντολές του Πρωθυπουργού. Ο ίδιος έκανε μία ανασκόπηση των εκλογών της 21ης Μαΐου και του αποτελέσματος τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε τοπικό, ενώ επεσήμανε ότι μπορεί να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση με εξακομματική, αλλά και με επτακομματική Βουλή.

 

Αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάκτησης από τη Νέα Δημοκρατία και 4ης έδρας στη Μαγνησία, ο κ. Μπουκώρος σχολίασε ότι το 2019 στις πενταεδρικές περιφέρειες της χώρας, όπως ήταν η Κοζάνη, η Φθιώτιδα, τα Δωδεκάνησα με χαμηλότερο ποσοστό απ’ ότι πήρε η ΝΔ στη Μαγνησία,  είχαν βγάλει 4 έδρες στο πρώτο κόμμα. «Εκτιμούν το ίδιο ότι θα συμβεί και εδώ. Εκλογές όμως είναι, κάλπες είναι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει. Σίγουρα με την ενισχυμένη αναλογική ένα πρώτο κόμμα βγάζει περισσότερες έδρες απ’ ότι με την απλή αναλογική. Αυτό είναι το βέβαιο», τόνισε ο ίδιος.

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα στη Μαγνησία, καθώς η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε τέσσερις μονάδες πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο, ο κ. Μπουκώρος επεσήμανε πως αφενός υπήρχε ένα πολύ ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο, αφετέρου ξεμπλόκαραν πολλές επενδύσεις στην περιοχή, ήρθαν αρκετά κρατικά κονδύλια και μέσω Δήμων, Περιφέρειας και υπουργείων απευθείας που απαντούσαν σε ανάγκες και αιτήματα, πολλές φορές χρόνια και  ο λαός της Μαγνησίας το εκτίμησε αυτό.

Σημείωσε βέβαια ότι ο λαός έδωσε εντολή στη Νέα Δημοκρατία, θα την υπογράφει όμως στις 25 Ιουνίου και τόνισε πως επειδή πρόκειται για μία νέα εκλογική αναμέτρηση, όλα είναι πιθανά, όπως η είσοδος έξι ή επτά κομμάτων στη Βουλή. Αυτό όμως δεν σημαίνει, πράγμα που το ξεκαθάρισε ο κ. Μπουκώρος, ότι δεν μπορεί να υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση με έξι ή επτά κόμματα στο Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένο πλάνο και συγκεκριμένες προτάσεις από τη ΝΔ

Και μπορεί οι εκλογές της 21ης Μαΐου να έδωσαν ένα ισχυρό ποσοστό στη ΝΔ, ωστόσο ο κ. Μπουκώρος συνεχίζει τον αγώνα του κόμματος, ακολουθώντας, όπως είπε, τις εντολές του Πρωθυπουργού. «Είχα πάει Αλμυρό, Βελεστίνο και Αχίλλειο, συνεχίζω την επόμενη εβδομάδα. Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία των στελεχών, ενώ  κι άλλος κόσμος πλησιάζει από άλλα κόμματα και παρατάξεις, που έτσι κι αλλιώς μας ψήφισαν στις εκλογές», σημείωσε ο ίδιος με στόχο, όπως τόνισε, να υπάρξει μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα θέματα  με ευελιξία, αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα .

«Αυτό νομίζω σκέφτηκε ο ελληνικός λαός. Ένα βήμα λογικής έκανε με την επιλογή του στις προηγούμενες εκλογές. Υπήρχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο από τη μια πλευρά και ορισμένες δεσμεύσεις και από την άλλη πλευρά είχε μια Βαβέλ που έλεγε για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, την άλλη έλεγε για κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων την άλλη τίποτα και ο ελληνικός λαός επέλεξε το σαφές, γιατί το σαφές είναι και σοφό. Θα είναι μάχη με διαφορετικά χαρακτηριστικά οι επόμενες εκλογές. Εμείς διεκδικούμε την αυτοδύναμη Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μπουκώρος.

Σε ότι αφορά στην πολιτική ατζέντα των επόμενων εκλογών και εάν αυτή θα διαφοροποιηθεί, ο Βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «σταθερά θα υποδείξουμε και θα προτείνουμε τα ίδια πράγματα γιατί είναι σαφέστατη η ατζέντα μας και συγκεκριμένη η στόχευσή μας. Θα προσθέσουμε κι ένα προσκλητήριο εθνικής ενότητας ώστε στις δύσκολες εποχές μας να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών και θα είναι μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ασχέτως του τι ψήφισαν ακόμη και την προηγούμενη Κυριακή. Αυτό τροποποιούμε μόνο στο προσκλητήριό μας, δεν τροποποιούμε τις προτάσεις που καταθέσαμε και εγκρίθηκαν με ηχηρό τρόπο από τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε και τόνισε πως εάν η επικαιρότητα φέρνει κάποιες ανάγκες για να απαντηθούν ή θα πρέπει να υπάρχουν δεσμεύσεις με κάποιες προτάσεις, αυτό θα γίνει, μιας και τα κόμματα είναι πολιτικοί οργανισμοί και όχι μάρμαρα για να μένουν ακίνητα.

«Είμαστε πολιτικός οργανισμός, δεν είμαστε μάρμαρο να μένουμε ακίνητοι, αλλά η βασική μας πρόταση εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό και με ποσοστό 41% υψηλότατο για την εποχή μας και 43,6% για τη Μαγνησία, πολύ υψηλό ποσοστό», σχολίασε.

Συνετή διαχείριση από την Κυβέρνηση

Τέλος, ο κ. Μπουκώρος σχολίασε και την έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής για τη δημοσιονομική σταθερότητα, η οποία βάζει «φρένο» στα διάφορα pass, υπογραμμίζοντας «όσο έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης και όσο η Ελλάδα προχωράει, καμία υπόδειξη δεν με τρομάζει. Με τρομάζει και η παραμικρή συμβουλή όταν η Ελλάδα δεν πάει καλά και είναι σε περιβάλλον ύφεσης. Η διαχείριση είναι πάντα συνετή με αυτή την κυβέρνηση και συνετή θα συνεχίσει να είναι», ενώ συμπλήρωσε σχετικά με τις ενισχύσεις ενέργειας ή μάρκετ πως εάν αποκλιμακωθούν οι τιμές και φτάσουν σε λογικά επίπεδα , δεν υπάρχουν λόγοι για να δίνονται.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.