Δάσος και ελαιόδενδρα κάηκαν από την πυρκαγιά στον Μουρτιά

Άμεση η επέμβαση επίγειων δυνάμεων και εναέριων μέσων

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χθες το απόγευμα η επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε στις 12.30 το μεσημέρι στην περιοχή Μουρτιάς του Δήμου Νοτίου Πηλίου, από άγνωστη αιτία σε πευκοδάσος. Η ζημιά ήταν σχετικά μικρή, καθώς κάηκε δάσος, βλάστηση και μερικά ελαιόδενδρα σε έκταση 6 στρεμμάτων περίπου.
Αν και είχε μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, λόγω των ανέμων και των πεύκων που είναι εξαιρετικά εύφλεκτα δένδρα, η άμεση κινητοποίηση επίγειων δυνάμεων από της Μαγνησία και οι ρίψεις νερού από ελικόπτερο Ericsson, βοήθησε τα μέγιστα, ώστε το πύρινο μέτωπο να συγκρατηθεί και να μην ξεφύγει σε επικίνδυνο βαθμό.
Στο σημείο έσπευσαν 12 οχήματα και 38 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ έγιναν ρίψεις νερού από αέρος, κάτι που συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η κατάσταση να είναι υπό έλεγχο. Ενώ στο σημείο κλήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την υπόλοιπη Θεσσαλία, τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν. Απολογισμός της φωτιάς, η οποία στις 4 το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ήταν καμένο πευκοδάσος και ελαιόδενδρα σε έκταση 6 στρεμμάτων περίπου.
Στο σημείο της φωτιάς θα παραμείνουν όλη τη νύχτα περίπου 20 πυροσβέστες (δύο πεζοπόρα τμήματα) με πέντε οχήματα. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, ο διοικητής Περιφερειακών Υπηρεσιών Πυροσβεστικής Θεσσαλίας, ταξίαρχος Νίκος Μητσιογιάννης, ο διοικητής ΔΙΠΥΝ Μαγνησίας πύραρχος Ευάγγελος Λιακόπουλος και ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου αντιπύραρχος Νίκος Ιερεμίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.