Δεν πληροί τις προϋποθέσεις στέγασης Λιμενικής Υπηρεσίας το κτίριο στο Τρίκερι

Τόνισε στο Ράδιο Ένα ο πρόεδρος της ΠΟΛ Κ. Κυράνης, που καταδίκασε τις δηλώσεις Μπέου κατά της λιμενάρχη

Το κτίριο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ν. Πηλίου για την στέγαση του Λιμενικού Σταθμού Αγ. Κυριακής Τρικερίου δεν πληροί τις προϋποθέσεις στέγασης Λιμενικής Υπηρεσίας και δεν έγινε παραλαβή του, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, ο Κώστας Κυράνης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών. Επιπλέον ο κ. Κυράνης καταδίκασε τις δηλώσεις του δημάρχου κατά της λιμενάρχη για το θέμα των παραβάσεων το τριήμερο της Αποκριάς.
Σύμφωνα με τον κ. Κυράνη, το κτίριο είναι επιφάνειας 45-50 τ.μ. μέρος του κτιρίου λειτουργεί το Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας, χωρίς ρεύμα, διαρρύθμιση και το βασικότερο χωρίς τουαλέτες και χώρους διαβίωσης και διανυκτέρευσης των λιμενικών που μένουν και τη νύχτα στην υπηρεσία.
Για τον Λιμενικό Σταθμό Τρικερίου ο πρόεδρος της ΠΟΛ είπε ότι λύθηκε με την στέγαση σε κτιριακό χώρο. Όμως, επειδή το κτίριο που θα διατεθεί για τον Λιμενικό Σταθμό αφορούσε μέρος του κτιρίου που είχε διατεθεί για να στεγαστεί το Ναυτικό Μουσείο και διατέθηκε στο Λιμενικό μετά από απόφαση Δικαστηρίου, στον φορέα διαχείρισης του κτιρίου δόθηκε η δυνατότητα να υποδείξει και να παραχωρήσει μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων για το Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής Τρικέρων, ανέφερε.
«Επειδή δεν το προέβλεπε το Δικαστήριο, η αλήθεια είναι ότι μέχρι και τώρα ο χώρος που παραχωρήθηκε περιλαμβάνει ένα κτίριο 45-50 τ.μ. που δεν έχει σύνδεση με ρεύμα, διαρρύθμιση του χώρου και χωρίς τουαλέτα!», ανέφερε ο κ. Κυράνης.
Ο πρόεδρος της ΠΟΛ είπε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει Λιμενική υπηρεσία χωρίς τουαλέτα, ώστε ο πολίτης ή ο λιμενικός να εξυπηρετούν και χώροι στέγασης και ύπνου των λιμενικών που μένουν και τη νύχτα, καθώς και το υπόλοιπο υλικό που υπάγεται στην Λιμενική Αρχή.

Ο κ. Κυράνης είπε ότι ήταν ιδιαίτερα καυστικός όλο αυτό το διάστημα, καθώς είχε φτάσει σε οριακό επίπεδο έξωσης από το προηγούμενο κτίριο, όμως δεν πρέπει να μείνουν στην παραχώρηση ενός χώρου που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να στεγαστεί μια λιμενική υπηρεσία.
Το κτίριο που παραχωρήθηκε δεν παραλήφθηκε τόνισε ο κ. Κυράνης, που είπε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ ανέφερε ότι θα περίμεναν έναν χώρο πλήρη, με τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε να έχει μια Λιμενική αρχή για να μπουν τα στελέχη.
«Δεν είναι δουλειά του Σωματείου και των συναδέλφων να τρέχουν αναζητώντας λύσεις, για να βρεθεί ένας χώρος. Είναι αρκετά λυπηρό να παρεμβαίνει το Σωματείο και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων για να βρεθεί ένας χώρος για να μην χαθεί η Λιμενική Αρχή από το Τρίκερι, να μη χαθούν οργανικές θέσεις, να μη βρεθούν οικογένειες λιμενικών στον δρόμο και οι ντόπιοι να έχουν μια υπηρεσία που θα καλύπτει τις ανάγκες», τόνισε.

Σε καλή εξέλιξη

Σε σχέση με τη Λιμενική Αρχή Αγ. Ιωάννη Μουρεσίου, ο πρόεδρος της ΠΟΛ ανέφερε ότι βρίσκεται σε καλή εξέλιξη, καθώς από το 2014 που μετατράπηκε σε Λιμενικό Φυλάκιο, όλο το διάστημα το Λιμενικό έλειπε από την περιοχή στο θέμα της ασφάλειας και της παραβατικότητας.
Όπως είπε από το 2015 όλοι οι βουλευτές και φορείς της Μαγνησίας ανέδειξαν το ζήτημα, ο υπουργός έκανε ενέργειες, αναμένεται Προεδρικό Διάταγμα που θα ορίζει τη μετατροπή του Αγ. Ιωάννη σε μόνιμη υπηρεσία και αυτό που πρέπει να δει το Λιμενικό είναι πως θα γίνει η στελέχωση.
Καταδικάζει τις δηλώσεις Μπέου
Αναφερόμενος στην επίθεση του δημάρχου Βόλου στην λιμενάρχη Βόλου κα Κωνσταντά, σε σχέση με τις παραβάσεις που βεβαίωσε το Λιμεναρχείο του τριήμερο της Αποκριάς, ο πρόεδρος της ΠΟΛ καταδίκασε τις δηλώσεις του κ. Μπέου και είπε ότι η λιμενάρχης ζήτησε από τους λιμενικούς της εξωτερική υπηρεσίας να δείξουν ανοχή, εφόσον τα αυτοκίνητα δεν δημιουργούν πρόβλημα και δεν μπλόκαρε η κίνηση.
«Εμείς αυτό που καταγγείλαμε για την επίθεση του δημάρχου, έχει να κάνει με την αξιοπρέπειά μας. Βολιώτες είμαστε, εδώ μένουμε και μεγαλώνουν τα παιδιά μας, αγαπάμε την πόλη μας, όχι λιγότερο από κάποιους άλλους, παρόλα αυτά επειδή είμαστε λιμενικοί και δουλεύουμε κάθε μέρα 24 ώρες, σε όλες τις γιορτές και καλούμαστε να κάνουμε πιο ωραία τις εκδηλώσεις της πόλης και δεν μπορούμε να δεχτούμε να μας απειλεί ο δήμαρχος, κάτι που μας προσβάλει ως δημότες και ως λιμενικούς», ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.