Διερευνάται η κλοπή κατά ηλικιωμένης στη Γαύριανη

Δόθηκε αναβολή στο αυτόφωρο με κατάσχεση αυτοκινήτου

Στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας μπήκε η υπόθεση της κλοπής ποσού 1.000 € τριών δραστών από υπερήλικη στη Γάβριανη Αλμυρού, οι δύο από τους οποίους, θα δικαστούν στις 6 Μαΐου 2020, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας και να γίνει ο έλεγχος των δακτυλικών αποτυπωμάτων, για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τους συγκεκριμένους δράστες.
Οι τρεις κατηγορούμενοι, 22, 23 και 16 χρονών, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, πήγαν με το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 23χρονου, στο σπίτι της γυναίκας 102 χρονών, στη Γαύριανη και προσπάθησαν να της πουλήσουν παπλώματα. Με επιμονή, φέρεται να μπήκαν στο σπίτι της και της έκλεψαν, σύμφωνα με την καταγγελία, το χρηματικό ποσό των 1.000 €.
Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και οι τρεις δράστες συνελήφθησαν στη Στυλίδα από αστυνομικούς του Α.Τ. Φθιώτιδας, ωστόσο τα χρήματα δεν βρέθηκαν πάνω τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες ισχυρίστηκαν ότι επισκέφθηκαν την ηλικιωμένη, αλλά δεν την έκλεψαν, ενώ το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ανέβαλε την υπόθεση για τις 6 Μαΐου 2020, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Η Αστυνομία κατάσχεσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, ο συνήγορος των κατηγορουμένων έκανε αίτημα άρσης της κατάσχεσης, που απορρίφθηκε από το Δικαστήριο. Το αν θα επιστραφεί ή όχι το αυτοκίνητο, θα κριθεί στην εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ ο 16χρονος συνεργός των δύο δραστών θα δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.