Δημ. Βασιλείου στο Ράδιο ΕΝΑ: «Η μάστιγα της ακρίβειας θα συνεχιστεί και τον χειμώνα»

Έτοιμοι οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον Γεν. γραμματέα του Εργατικού Κέντρου, για δυναμική παρουσία στη ΔΕΘ

Παρά το γεγονός ότι ακόμη διανύουμε τη θερινή περίοδο με πλήθος τουριστών, η σκέψη όλων βρίσκεται στους επόμενους μήνες και πως θα ανταπεξέλθουν τα νοικοκυριά με το κύμα της ακρίβειας, αλλά και τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο Γεν. Γραμματέας του ΕΚΒ κ. Δημήτρης Βασιλείου χαρακτήρισε μάστιγα την ακρίβεια, η οποία θα συνεχιστεί και τον χειμώνα και υπογράμμισε την αναγκαιότητα αύξησης των μισθών, για να μπορέσουν νέοι και μεγαλύτεροι να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις διαμορφωθείσες συνθήκες.

Ο κ. Βασιλείου ανέφερε πως μέχρι στιγμής τα πράγματα κυλούν πιο ομαλά, καθώς βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο, ευνοούν και οι κλιματολογικές συνθήκες, ωστόσο ισχυρίστηκε πως ο χειμώνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολος με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.

«Στο μάρκετ πριν την κρίση για πέντε βασικά πράγματα δίναμε 10-15 ευρώ και τώρα 20-25 ευρώ»

Συν τοις άλλοις και η ακρίβεια στα προϊόντα πιέζει τα νοικοκυριά. «Η μάστιγα της ακρίβειας μας τρώει όλους. Στο μάρκετ πριν την κρίση για πέντε βασικά πράγματα δίναμε 10-15 ευρώ και τώρα 20-25 ευρώ, ενώ και οι μισθοί δεν βρίσκονται στο σημείο που θα έπρεπε», επεσήμανε ο κ. Βασιλείου, υπογραμμίζοντας πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να στηριχθούν από την πολιτεία.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες που αναμένονται από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ και ενδεχόμενα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών ο κ. Βασιλείου σημείωσε πως πολλές λέγονται και γράφονται, όμως οι εργαζόμενοι κρατούν μικρό καλάθι και τόνισε πως βασικό αίτημα είναι η αύξηση των μισθών όλων των εργαζομένων και κυρίως των νέων που εισέρχονται τώρα στον εργασιακό στίβο, προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η μάστιγα της ακρίβειας θα μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Μικρά προβλήματα με εργαζομένους που επιλύθηκαν

Αναφερόμενος στην περιοχή  και στα τυχόν προβλήματα που αντιμετώπισα εργαζόμενοι κυρίως στο κλάδο του τουρισμού, ο κ. Βασιλείου επεσήμανε πως ευτυχώς τα προβλήματα είναι πολύ λίγα και επιλύθηκαν μετά και την επέμβαση των αρμόδιων φορέων, όπως Επιθεώρηση Εργασίας και ΙΚΑ. Ο Γεν. γραμματέας δήλωσε ότι το ΕΚΒ είναι παρών στα όποια προβλήματα παρουσιαστούν και στον μέλλον, προκειμένου να τα αντιμετωπίσει με αίσια έκβαση.

Τέλος, επεσήμανε πως την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Διοίκησης του ΕΚΒ για να αποφασιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων όλων των κλάδων στην ΔΕΘ.

«Πιστεύουμε ότι θα είναι μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και ήρθε η ώρα και η στιγμή να δείξουμε ότι είμαστε εδώ, έχουμε τη φωνή μας και δυναμική παρουσία και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε», σχολίασε ο κ. Βασιλείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.