Δημήτρης Πιτσιώρης στο Ράδιο ΕΝΑ: Αναζητείται ηγέτης στο Κίνημα Αλλαγής (ηχητικό)

Χαρακτήρισε διεκπεραιώτρια τη Φώφη Γεννηματά και σιγουράντζα τον Νίκο Ανδρουλάκη

Έναν ηγέτη, ένα φωτεινό πρόσωπο χρειάζεται το Κίνημα Αλλαγής και η κοινωνία στην νέα εποχή, όμως ο ηγέτης αυτός ακόμη… αναζητείται, είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός, πρώην Δήμαρχος Βόλου και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Πιτσιώρης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ την ιστορική πλέον 3η Σεπτεμβρίου. Με σκληρή κομματική γλώσσα χαρακτήρισε διεκπεραιωτική τη Φώφη Γεννηματά για τη μεταβατική περίοδο μέχρι να ανευρεθεί ο ηγέτης και σιγουράντζα  τον Νίκο Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως τα παλιά στελέχη δεν έχουν αξιοποιηθεί σε επίπεδο συμβουλών, γνώσεων και κατευθύνσεων.

 

Αναζητείται …ηγέτης!

Χωρίς να μασά τα λόγια του, τσεκουράτος και με πολιτικό λόγο που αντανακλά το σήμερα, ο Δημήτρης Πιτσιώρης μίλησε για την πορεία του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια, με αφορμή και την 47η επέτειο της ίδρυσής του, ενώ για την παρούσα χρονική στιγμή υπογράμμισε την αναγκαιότητα εξεύρεσης ενός ηγέτη. Ενός φωτεινού προσώπου που θα “διαβάσει” τις ανάγκες της εποχής. Αυτός όμως ο ηγέτης, δεν υπάρχει και η Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με τον ίδιο είναι μία καλή και σωστή διεκπεραιώτρια της μεταβατικής περιόδου.

Όσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τον χαρακτήρισε σιγουράντζα, καθώς επέλεξε τη θαλπωρή του Ευρωκοινοβουλίου, αντί την Ελληνική Βουλή και το λαό.

“Οι σημερινές συνθήκες θέλουν νέα ανάγνωση, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα απ’ ότι τότε. Τότε παλεύαμε για πρωταρχικές ανάγκες κι εκεί δεν θέλει πολλή ευφυΐα και πολλή προσπάθεια για να πείσεις τον κόσμο. Σήμερα είναι πολύπλοκο το παιχνίδι, εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης και της ένταξής μας σε μεγάλα σύνολα όπως η ΕΕ και ο κόσμος είναι τόσο κουρασμένος από την τελευταία 10ετία, που θέλει μεγάλη προσπάθεια και ένα φωτεινό πρόσωπο, έναν ηγέτη που να μπορέσει να συλλάβει και να τα περάσει στον κόσμο  ως καινούργιο μήνυμα , γιατί είναι μία δύσκολη εποχή. Χρειάζεται ηγέτης  και αυτός ο ηγέτης αναζητείται”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιώρης.

Διεκπεραιώτρια η Φώφη, σιγουράντζας ο Ανδρουλάκης

Ο Δήμαρχος Βόλου όμως δεν έμεινε μόνο σε γενικότητες καθώς μίλησε για τη στάση τόσο της Φώφης Γεννηματά, όσο και του Νίκου Ανδρουλάκη.

“Η Φώφη διεκπεραιώνει σωστά και σημαντικά την μεταβατική περίοδο,  αλλά πρέπει να μας οδηγήσει στην επόμενη περίοδο όσο το δυνατόν πιο σύντομα κι εκεί πρέπει πραγματικά η τύχη, διότι περί τύχης πρόκειται,  να μας προσφέρει και τον καινούργιο ηγέτη με το χάρισμα να κερδίσει και πάλι τον λαό όπως το έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης το έχασε το τρένο. Εάν ήθελε να διαδραματίσει αυτό τον ρόλο, να δοκιμάσει δηλαδή τις δυνάμεις του, έπρεπε να ήταν μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κι όχι να παραμείνει στη θαλπωρή για ακόμη μία φορά του Ευρωκοινοβουλίου. Είναι σιγουράτζας κι εδώ χρειάζεται τολμηρή φυσιογνωμία που θα ξεπεράσει τα συνηθισμένα πλαίσια”, είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε, πως αυτό που χρειάζεται τώρα η κοινωνία είναι μία τολμηρή, σύγχρονη ανάγνωση της πραγματικότητας, γιατί ο κόσμος είναι κουρασμένος, θέλει κάτι καινούργιο και αυτό δεν μπορεί να είναι το χθες.

 

Ξεπερασμένη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, επικίνδυνος αντίπαλος η ΝΔ

Βέβαια, ο κ. Πιτσιώρης δεν έμεινε μόνο στον ενδοκομματικό σχολιασμό για το Κίνημα Αλλαγής, αλλά μίλησε και για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος δεν βλέπει ότι θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει μία ενιαία δημοκρατική παράταξη καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε” όλες αυτές οι ζυμώσεις έχουν ως προϋπόθεση ότι πρέπει να συνταχθούμε όλοι γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τις προοπτικές να συνθέσει αυτό το καινούργιο ας το δείξει, μέχρι τώρα εγώ δεν έχω πειστεί κι επίσης έχει κάνει και σοβαρά λάθη. Διέπεται από μία πολιτική να απορροφήσω το ΠΑΣΟΚ. Για μένα η λογική της ριζοσπαστικής αριστεράς είναι ξεπερασμένη. Από την άλλη η ΝΔ δείχνει διορθωτικά αντανακλαστικά σε πολλά,  γι’ αυτό και είναι επικίνδυνος αντίπαλος. Έχει μεγαλύτερη ευλυγισία να διορθώνει την πολιτική της”.

Δεν αναζητούν τη βοήθεια των παλιών στελεχών

Πόσο όμως θα μπορούσαν παλιά στελέχη, που είδαν και βίωσαν το παρελθόν αλλά οραματίζονται το μέλλον να βοηθήσουν στο νέο ξεκίνημα του Κινήματος Αλλαγής; Ο κ. Πιτσιώρης ανέφερε πως δεν αναζητείται η βοήθειά τους καθώς υπάρχει μία λανθασμένη λογική κάθε ηγετικής ομάδας να μην ανακατεύει την τράπουλα και να μην αξιοποιεί τους πάντες.

“Είναι δεδομένο της κομματικής νομεκλατούρας, που δημιουργείται κάθε φορά γύρω από κάθε ηγέτη. Η Φώφη πρέπει να ανακατέψει τη σούπα, να αλλάξει τα δεδομένα”, είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό που είναι τώρα η Ελλάδα, το οφείλει στο ΠΑΣΟΚ

Εκτός από τη σημερινή πολιτική σκηνή, ο κ. Πιτσιώρης έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν, στην εποχή που το ΠΑΣΟΚ έρχονταν στην κοινωνία και μετέφερε προχωρημένα για την εποχή δεδομένα.

“Αυτό που είναι σήμερα η Ελλάδα είναι ουσιαστικά οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές που έφερε το ΠΑΣΟΚ. Όσο κυβέρνησε η Δεξιά δεν έχει να επιδείξει κανένα μεταρρυθμιστικό σοβαρό μέτρο. Όλο αυτό που υπάρχει σήμερα,  η αυτοδιοίκηση, το κοινωνικό σύστημα υγείας, η παιδεία, τα Πανεπιστήμια, ότι 80.000 νέοι μπαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τα έκανε το ΠΑΣΟΚ. Έχουν γίνει τρομακτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρούν αυτονόητες όσοι δεν έζησαν τότε.

Όμως έγιναν και σοβαρά λάθη σ’ αυτή την πορεία. Η αναδιανομητική πολιτική και το κοινωνικό κράτος χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τον εξωτερικό δανεισμό , το συνδικαλιστικό κίνημα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πίεζε για παροχές, η παραγωγική βάση της οικονομίας, δοκιμάστηκε. Η απρογραμμάτιστη ένταξη στην ΕΟΚ κλόνισε την προστατευόμενη οικονομία και βιομηχανία και τέλος η παγκοσμιοποίηση πέρασε στις μικρές χώρες και στέρησε από τις χώρες να οργανώσουν την οικονομία τους στα νέα δεδομένα”, υπογράμμισε ο κ. Πιτσιώρης, μη διστάζοντας να κάνει κριτική.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.