Δημήτρης Σούρας στο Ράδιο ΕΝΑ για την υπόθεση της Πάτρας: « Υπάρχουν ενδείξεις, όχι αποδείξεις»

Τι είπε ο έμπειρος Βολιώτης ψυχίατρος για το θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά

Η υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά κοριτσάκια σε μικρό χρονικό διάστημα έχει αφήσει άφωνη την ελληνική κοινωνία. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που έχουν βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα χωρίς να έχουν αποφανθεί οι αρμόδιες Αρχές. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη ο γνωστός και έμπειρος Βολιώτης ψυχίατρος κ. Δημήτρης Σούρας, τόνισε πως υπάρχουν μεν ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις και επιφυλάχθηκε να εκφέρει άποψη, η οποία δεν μπορεί να αποδειχθεί με βάση τα στοιχεία.

 

«Έχω ασχοληθεί και έχω προσωπική γνώμη και το έχω ψάξει το θέμα. Από τη στιγμή που έχουμε μόνο ενδείξεις και όχι αποδείξεις δεν μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις. Θεωρώ ότι είναι τεράστιο λάθος πριν  αποφανθεί το Ανθρωποκτονιών να μιλήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο ψυχίατρος σημειώνοντας πως ναι μεν ο κόσμος έχει ερωτηματικά, αλλά εάν δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά που λέγονται, πως «μαζεύεται η περίπτωση;», ανέφερε.

Τόνισε πως η προσωπική του γνώμη στηρίζεται στα όσα φαίνονται και λέγονται, όμως «εάν δεν υπάρχουν αποδείξεις για ένα τόσο φοβερό θέμα που απασχολεί την Ελλάδα , γιατί μιλάμε για τρία παιδιά που έχουν πεθάνει σε μικρό χρονικό διάστημα, δεν μπορούμε να εκφέρουμε μια απόλυτη γνώμη».

Βέβαια,  ο ψυχίατρος στάθηκε και στους γονείς και κυρίως στην εξέτασή τους από ψυχιάτρους επισημαίνοντας ότι «οι γονείς έπρεπε και οι δύο να έχουν ήδη εξεταστεί από συναδέλφους και να υπάρχουν και πορίσματα. Γιατί δεν έχουμε μόνο τις ψυχικές ασθένειες, έχουμε και τις διαταραχές της προσωπικότητας. Νομίζω ότι έπρεπε να εξεταστούν για να δουν αφενός πως αντιμετωπίζουν όλη αυτή την κατάσταση κι αφετέρου για να βοηθούν και ως άνθρωποι από τους ειδικούς.

Όταν χάνεις τρία παιδιά, χρειάζεσαι μία βοήθεια. Οι δε ψυχίατροι θα έπρεπε ήδη να έχουν καταγράψει ή να έχουν μία διάγνωση, εάν χρειάζονταν μία διάγνωση και να έχουν κι εκείνοι το ρόλο τους στη διαδικασία. Εάν είχαμε διαγνώσεις, που πιθανώς να υπάρχουν και να μην έχουν βγει ακόμη στη δημοσιότητα, θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε και τη συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων. Γιατί χιλιάδες πράγματα λέγονται και για τη συμπεριφορά τους. Ποιος μας λέει όμως ότι δεν έχουν γίνει αυτές οι εξετάσεις από ψυχιάτρους; Δεν ξέρουμε τι γίνεται από πίσω», εξήγησε ο ψυχίατρος που σχολίασε πως όλοι βιάζονται να μιλήσουν για την υπόθεση και να πουλήσουν στην πρώτη σελίδα την είδηση, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Από τη μια έχουμε τρία παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους κι από την άλλη έχουμε δύο ανθρώπους που χωρίς αποδείξεις δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τους κατακρεουργήσει.

Τόλμησα και είπα για τον Μπάμπη – καθ’ ομολογία δολοφόνο της Καρολάιν- τη λέξη κτηνάνθρωπος στην Ελλάδα κι έχει καταγραφεί , αλλά μίλησα για έναν δολοφόνο, ο οποίος για 37 ημέρες προσπαθούσε να κοροϊδέψει κόσμο, αστυνομία, συγγενείς, παιδιά, γονείς. Υπήρχε μια απόδειξη και μια πορεία. Για να εκφέρεις μιας γνώμη και να την υποστηρίξεις μετά για να εξηγήσεις και τι είναι η αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας πρέπει να έχεις αποδείξεις, αλλιώς με ποιο δικαίωμα πρέπει να εκφέρω τέτοια γνώμη. Πρέπει να περιμένουμε πως θα πάει αυτή η κατάσταση. Να δούμε αποτελέσματα και αποδείξεις», συνέχισε ο κ. Σούρας.

Τέλος αναφέρθηκε και στα σχόλια στα social media, με χρήστες τους να γράφουν διάφορα, για τη μητέρα χωρίς αποδείξεις, με τον έμπειρο ψυχίατρο να αναρωτιέται εάν κάποιος έχει το δικαίωμα να γράφει οτιδήποτε χωρίς αποδείξεις.

« Γράψουν χωρίς αποδείξεις. Ενδείξεις υπάρχουν, συμπεριφορές υπάρχουν, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν εκφράζουμε όλοι τα συναισθήματά μας με τον ίδιο τρόπο. Εάν έχουμε έγκλημα, έχουμε ανάγκη τις αποδείξεις», κατέληξε ο ίδιος. .

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.