Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τυχόν υπεξαίρεση στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Στον ανακριτή, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής, η υπόθεση που είχε αποκαλύψει ο νυν δήμαρχος

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τυχόν υπεξαίρεση άνω των 250.000 € στον Δήμο Ν. Πηλίου, άσκησε ο εισαγγελέας, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής και παραπέμπει την υπόθεση στην κύρια ανάκριση με φερόμενο ως κατηγορούμενο υπάλληλο του πρώην Δήμου Αργαλαστής και της πρώην Κοινότητας Τρικερίου, που ήταν υπόλογος για χρήματα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Το θέμα είχε αποκαλύψει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, τον Μάιο του 2020, μετά τις διαπιστώσεις έκτακτου ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την περίοδο 2006-2010 που είχε κοινοποιήσει στην Εισαγγελία προς ενημέρωση.
Από την πορεία της προκαταρκτικής, προκύπτει ότι δεν υπήρχαν παραστατικά (αποδείξεις και τιμολόγια) για τα χρήματα αυτά, που φαίνονται ως υπεξαίρεση από τα ταμεία των πρώην ΟΤΑ που σήμερα ανήκουν στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Συγκεκριμένα, από τα χρήματα που προοριζόταν για τον πρώην Δήμο και την Κοινότητα, φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα και δεν υπήρχαν παραστατικά για τα υπόλοιπα.
Ο εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή, που θα τη διερευνήσει εκ νέου και θα αποφανθεί αν θα απαγγείλει κατηγορίες κατά του υπαλλήλου Νομικού Προσώπου που είχε πρόσβαση με εξουσιοδότηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τα χρήματα του πρώην Δήμου και της πρώην Κοινότητας του Νοτίου Πηλίου.
Ο έλεγχος έγινε το διάστημα 2006-2010, την εποχή του «Καποδίστρια» και πριν γίνει η συνένωση του «Καλλικράτη» και στους δύο ΟΤΑ είχε διαπιστωθεί έλλειμμα λίγο πάνω από 250.000 €, που, λόγω του ύψους του ποσού, είναι αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.