Διπλή χαρά στη Μαγνησία: Νέα ζωή με μεταμόσχευση νεφρού σε δύο γυναίκες από Βόλο και Σκόπελο

Λάβανε μόσχευμα από πτωματικούς δότες

Διπλή χαρά σημειώνεται στη Μαγνησία, καθώς καταγράφηκαν οι δύο πρώτες μεταμοσχεύσεις νεφρών για το 2022 από πτωματικούς δότες. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Γιαννάκος την Παρασκευή 25η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού σε 44χρονη Σκοπελίτισσα.

Η ιστορία της γυναίκας είχε γίνει γνωστή, όταν προ λίγων εβδομάδων χρειάστηκε να καταβάλει 2000 ευρώ για να ταξιδέψει με πλωτό όχημα από τη Σκόπελο, προς τον Βόλο κι έπειτα για τη Θεσσαλονίκη, όταν κλήθηκε από το Νοσοκομείο πως βρέθηκε συμβατό μόσχευμα. Δυστυχώς η ταλαιπωρία της αυτή δεν είχε καλή έκβαση, καθώς τελικά δεν ταίριαζε το μόσχευμα. Λίγες ωστόσο μέρες μετά,  η 44χρονη κλήθηκε ξανά από το Νοσοκομείο και με παρέμβαση του Δημάρχου μετακινήθηκε με το πλωτό από τη Σκόπελο κι έπειτα με ασθενοφόρο από τον Βόλο στο Ιπποκράτειο, όπου και έγινε η μεταμόσχευση του νεφρού.

Η 44χρονη επί έντεκα χρόνια υποβάλλονταν σε περιτοναϊκή κάθαρση και την 25η Μαρτίου έλαβε ένα δώρο ζωής. Η κατάστασή της είναι πολύ καλή και η χαρά της απερίγραπτη. Σημειώνεται πως το μόσχευμα το έλαβε από 63χρονη εγκεφαλικά νεκρή που νοσηλεύονταν στον Ευαγγελισμό και δώρισε και τους δύο νεφρούς τους – ο ένας μεταμοσχεύτηκε στη Σκοπελίτισσα στο Ιπποκράτειο και ο άλλος σε άλλο ασθενή στο Λαϊκό Νοσοκομείο, την καρδιά και άλλα όργανα.

Η χαρά όμως έγινε διπλή, καθώς την Κυριακή μία 62χρονη από τον Βόλο, μέλος και του ΔΣ του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, υποβλήθηκε επιτυχημένα σε μεταμόσχευση νεφρού στον Ευαγγελισμό.

Η 62χρονη υποβάλλονταν εδώ και 15 χρόνια σε αιμοκάθαρση και είχε κληθεί στο παρελθόν κι άλλες φορές για μεταμόσχευση, με τις εξετάσεις να δείχνουν ότι τα μοσχεύματα δεν ήταν συμβατά. Όμως τώρα, η ημέρα της χαράς ήρθε και για την 62χρονη, η οποία έλαβε νεφρό από 68χρονη εγκεφαλικά νεκρή, που νοσηλεύονταν στον Ευαγγελισμό.

“Πρόκειται για τις δύο πρώτες μεταμοσχεύσεις από πτωματικούς δότες για τη Μαγνησία το 2022”, είπε ο κ. Γιαννάκος και ευχήθηκε καλή ανάρρωση στις δύο γυναίκες. Τόνισε πως η μεταμόσχευση είναι ένα δώρο ζωής με τις γυναίκες να μην μπορούν να περιγράψουν την χαρά που αισθάνονται για τη νέα τους ζωή.

“Εύχομαι το μήνυμα της δωρεάς οργάνων να φτάσει σε όλους”, τόνισε ο κ. Γιάννακος και προέτρεψε συγγενείς νεφροπαθών έως 4ου βαθμού, εάν το επιθυμούν, να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση και να βοηθήσουν τον συγγενή τους.

Μάλιστα σημείωσε πως αυτό το διάστημα βρίσκονται στη διαδικασία εξετάσεων, για να μεταμόσχευση ένας αδερφός προς την αδερφή του, τρεις μητέρες προς τα παιδιά τους και μία σύζυγος προς τον σύζυγό της, με την ηλικία τους να είναι κάτω από 40 ετών.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.