Δώρο ζωής σε 44χρονη Βολιώτισσα- Έλαβε νεφρό μετά από 15 σχεδόν χρόνια αναμονής

Ήταν η 8η και τυχερή φορά που κλήθηκε να πάρει μόσχευμα

Δώρο ζωής έλαβε προ ημερών μία 44χρονη Βολιώτισσα, όταν υποβλήθηκε επιτυχημένα σε μεταμόσχευση νεφρού από πτωματικό δότη 60 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο των Αθηνών εγκεφαλικά νεκρός.

Η 44χρονη περίμενε εδώ και 15 σχεδόν χρόνια αυτό το δώρο ζωής, κάνοντας για 10-11 χρόνια αιμοκάθαρση και 4 χρόνια περιτοναϊκή πλύση. Μάλιστα, επτά φορά είχε κληθεί στο παρελθόν να πάρει μόσχευμα, είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις για το εάν είναι συμβατό με τον οργανισμό της, όμως και τις επτά φορές επέστρεψε άπραγη στον Βόλο και συνέχισε τις αιμοκαθάρσεις της. Η 8η φορά όμως ήτα η τυχερή της και μετέβη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, την περασμένη εβδομάδα και υποβλήθηκε επιτυχημένα στην μεταμόσχευση νεφρού.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Βασίλη Γιαννάκο για την πρώτη μεταμόσχευση νεφρού από πτωματικό δότη για το 2024, καθώς προ λίγων εβδομάδων έγινε με επιτυχία η πρώτη για τον νομό μεταμόσχευση από ζώντα δότη. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή στη λίστα αναμονής για έναν νεφρό βρίσκονται 55-60 Βολιώτες, ενώ πέρυσι έγιναν τρεις μεταμοσχεύσεις από πτωματικούς δότες κα τρεις μεταμοσχεύσεις από ζώντες δότες και συγκεκριμένα από μητέρες προς τα παιδιά τους.

Δημ. Παλ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.