Eίχε συλληφθεί τον Απρίλιο ο φερόμενος ως δράστης για το φονικό στην Μακρινίτσα!(ηχητικό)

Τι δήλωσε στο Ράδιο Ένα ο συνήγορος υπεράσπισης

Πλήθος ερωτημάτων εξακολουθούν να υπάρχουν για το φονικό στη Μακρινίτσα αλλά και για το εάν μπορούσε αυτό να αποφευχθεί…
Όπως αποκάλυψε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη κ. Δημ. Βούλγαρης στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, ενώ υπήρχε από τις 11 Μαρτίου γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία ο 32χρονος δράστης έχρηζε νοσηλείας, την 1η Απριλίου ο ίδιος προκάλεσε ένα ακόμη επεισόδιο, με αποτέλεσμα η οικογένεια των αδικοχαμένων παιδιών να καταγγείλει το περιστατικό στο Α.Τ. Βορείου Πηλίου. Η αστυνομία συνέλαβε τον 32χρονο , ωστόσο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε ότι ο πελάτης του πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή, που άρχισε να παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2020.
«Ενώ το ζευγάρι ζούσε αρμονικά, άρχισαν να διάφορα διωκτικά και διεγερτικά συμπτώματα και εμμονικές καταστάσεις. Ο δράστης είχε τη σύμπραξη της συζύγου του στο θέμα αυτό και ουσιαστικά προσπαθούσαν να το λύσουν σε πολύ καλό επίπεδο», τόνισε ο κ. Βούλγαρης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, είχαν απευθυνθεί και σε ιδιώτη ιατρό και οι γνωματεύσεις θα παρουσιαστούν στην απολογία του κατηγορούμενου, ενώ το πρόβλημα εντάθηκε την περίοδο των γιορτών του 2020, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη στις αρχές Ιανουαρίου και η γυναίκα να φτάσει σε σημείο να αναγκαστεί να κάνει την αίτηση ακούσιας νοσηλείας στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου (της περιοχής που διέμενε) για να ζητήσει προστασία.
«Στην αίτηση αυτή ζητούσε την ακούσια νοσηλεία του συζύγου, γιατί είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και επειδή κινδύνευε η ζωή της. Αυτό την έκανε μάλιστα να φύγει από τη συζυγική στέγη που ήταν στο Βόλο και να εγκατασταθεί στην πατρική οικία της στη Μακρινίτσα. Ζήτησε δηλαδή προστασία στην οικογένειά της», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Ο κ. Βούλγαρης επισήμανε ότι όλη η οικογένεια γνώριζε το πρόβλημα και προσπαθούσαν να το λύσουν τον θέμα, ενώ πριν την εμφάνιση του προβλήματος, δεν υπήρχαν άλλα προβλήματα στο ζευγάρι. «Δεν έπεσαν στην αντίληψή μου βίαιες συμπεριφορές. Θέμα ασυνεννοησίας υπήρχε σχετικά με την ψυχολογική αυτή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί και προκαλούνταν από τις διωκτικές και εμμονικές συμπεριφορές του κατηγορουμένου», τόνισε ο κ. Βούλγαρης.

Στο διάστημα από το καλοκαίρι που παρουσιάστηκε το πρόβλημα μέχρι και τις γιορτές, ο κατηγορούμενος αναφέρει ότι είχε πάει σε ιδιώτη γιατρό νευρολόγο που επίσης του έδωσε αγωγή, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν συνεπής στη λήψη της, κάτι που συντέλεσε στην οριστική γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού στις 11 Μαρτίου 2021, για αναγκαστική νοσηλεία του.
Ο συνήγορος τόνισε ότι το έγγραφο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας δεν έχει παραλήπτη, αλλά βρέθηκε στη δικογραφία του εισαγγελέα και διαβιβάστηκε στο Πρωτοδικείο για να εκδικαστεί η υπόθεση και να βγει δικαστική απόφαση για την ακούσια νοσηλεία, με ημερομηνία 16 Μαρτίου.

Στο διάστημα από το καλοκαίρι που παρουσιάστηκε το πρόβλημα μέχρι και τις γιορτές, ο κατηγορούμενος αναφέρει ότι είχε πάει σε ιδιώτη γιατρό νευρολόγο που επίσης του έδωσε αγωγή, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν συνεπής στη λήψη της, κάτι που συντέλεσε στην οριστική γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού στις 11 Μαρτίου 2021, για αναγκαστική νοσηλεία του.
Ο συνήγορος τόνισε ότι το έγγραφο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας δεν έχει παραλήπτη, αλλά βρέθηκε στη δικογραφία του εισαγγελέα και διαβιβάστηκε στο Πρωτοδικείο για να εκδικαστεί η υπόθεση και να βγει δικαστική απόφαση για την ακούσια νοσηλεία, με ημερομηνία 16 Μαρτίου.

Πάσχουμε στην εκτέλεση των εντολών
Ο Δημ. Βούλγαρης ανέφερε ότι οι γιατροί μπορεί να αποφαίνονται αμέσως, αλλά η εκτέλεση των εντολών αυτών είναι το σημείο που πάσχουμε. «Ο κ. εισαγγελέας έκανε τη νόμιμη διαδικασία ώστε να τη διαβιβάσει στο Δικαστήριο, γιατί έπρεπε να βγει μια δικαστική απόφαση ώστε να εκτελεστεί και να διαταχτεί η ακούσια νοσηλεία. Γι’ αυτό λέμε ότι ουσιαστικά ότι πρέπει ο νόμος να βελτιωθεί, όχι μόνο να βελτιώσουμε το οικογενειακό δίκαιο σε σχέση με τα διαζύγια ή άλλες διαδικασίες, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να προβλεφθεί η άμεση ενέργεια και επέμβαση των αρχών και η εκτέλεση των αποφάσεων αυτών και όχι να γίνεται η διαδικασία αυτή μέσω του Δικαστηρίου.

«Εάν ενδεχομένως είχε προβλεφθεί η εκτέλεση αυτού του εγγράφου και μπορούσε να γίνει, οι αρμόδιοι θα κρίνουν τι μπορούσε να γίνει και αν μπορούσε να γίνει κάτι νωρίτερα, μπορεί αν είχε αποφευχθεί το συμβάν και τα χειρότερα», ήταν η δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης.

«Ρώτησε τι κάνει η γυναίκα και το παιδί του»
Ο κ. Βούλγαρης είπε ότι ο 32χρονος μέχρι και χθες το βράδυ, που ήταν επί 3.5 ώρες μαζί του και συζητούσαν το θέμα, τον ρώτησε «τι κάνει η γυναίκα μου και ο Γιώργος», όπως έκανε και την Τετάρτη το απόγευμα που βρέθηκαν ξανά.
Ο ίδιος του είπε ότι η γυναίκα του είναι νεκρή, αλλά ο κατηγορούμενος δεν το παραδέχεται λέγοντας ότι «λένε ψέματα και δεν ισχύει αυτό το πράγμα. Εμένα καταδιώκουν να σκοτώσουν, η γυναίκα μου και ο Γιώργος δεν έπαθαν τίποτα».

Ο συνήγορος εξήγησε ότι ο 32χρονος έχει εμμονικές τάσεις και διωκτικά συμπτώματα, νομίζοντας ότι οι πάντες τον καταδιώκουν και όλοι θέλουν το κακό του. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι από τότε που εμφανίστηκε το πρόβλημα, είχε πάντα το μαχαίρι πάνω του, για να προστατεύει τον εαυτό του, γιατί θα του έκαναν κακό, ενώ δεν θυμάται ότι έκανε χρήση του μαχαιριού και σκότωσε ανθρώπους.

Σχετικά με τη διαφυγή του από το σημείο του εγκλήματος, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι πήγαινε στο πατρικό του σπίτι στον Άγιο Βλάσιο όπου μένει η γιαγιά του, για να ζητήσει να επέμβει, ώστε να καταφέρει να δει το παιδί, γιατί η επικοινωνία του είχε απαγορευτεί, όχι με δικαστική διαδικασία, αλλά από την οικογένεια. «Και μπορεί καλώς, βλέποντας τα συμπτώματα οι άνθρωποι αυτοί, φοβούμενοι μήπως έκανε κακό στο παιδί, για να το προστατέψουν», ανέφερε ο κ. Βούλγαρης.

Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος
«Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι την 1η Απριλίου, που ο πεθερός του δράστη είπε ότι υπήρχε και άλλο συμβάν, αυτό δεν το γνώριζα. Έγινε συμβάν πράγματι, μεσολάβησε η Αστυνομία, έφτασαν στο Α.Τ. Βορείου Πηλίου, τηρήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, πληροφορήθηκε ότι συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ υπήρχε έγγραφο από 11 Μαρτίου, ότι χρήζει ακούσιας νοσηλείας», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ο κ. Βούλγαρης δήλωσε ότι διαχέεται μια ολιγωρία, χωρίς να μπορεί να εντοπίσει που είναι το πρόβλημα και είναι ένα παρακλάδι της υπόθεσης που πρέπει να ερευνηθεί, για να μπορέσουν να αποτραπούν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.

Ο συνήγορος είπε ότι γνωρίζει τον δράστη εδώ και 10-12 χρόνια, είχε ένα σοβαρό τροχαίο ότι ήταν ήδη ενήλικος κινδύνεψε η ζωή του, το ζευγάρι όμως το γνώριζε από το 2015 που βρέθηκαν, οπότε ζούσαν μαζί πριν αποκτήσουν το παιδί και παντρευτούν το 2019, ενώ τόνισε ότι ήταν αγαπημένοι και δεν είχαν προβλήματα. Στη συνέχεια τόνισε ότι δεν είχαν απευθυνθεί στον ίδιο για προβλήματα που αντιμετώπιζαν, ενώ πήγαιναν στο γραφεία του για άλλα ζητήματα.

Η διαταραχή έχει σχέση με τον καταλογισμό
Ο κ. Βούλγαρης τόνισε ότι επειδή υπάρχει σοβαρή διαταραχή που άπτεται και έχει σχέση με τον καταλογισμό, εναντιώνεται στην άλλη πλευρά που λέει άλλο ψυχική νόσος και άλλο καταλογισμός και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν ένας ψυχικά ασθενής να θεωρείται ότι είναι ικανός για καταλογισμό απόλυτα, πλήρως ή μερικώς σχετικά με την τέ3λεση μιας πράξης.
«Και γι’ αυτό, ενόψει αυτής της σημαντικής κατάστασης θα ζητήσω ιατρική πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς, για να κρίνουν την ύπαρξη και το μέγεθος του προβλήματος, που ήδη έχουν διαγνωστεί και δεν είναι προσχηματικός αλλά αποδεδειγμένος ο ισχυρισμός», επισήμανε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο εγκλεισμός του κατηγορούμενου θα συνοδευτεί με θεραπεία, βάσει ειδικού άρθρου του Π.Κ. που προβλέπεται και μάλιστα μπορεί να διαταχτεί στο στάδιο αυτό της απολογίας αύριο στον ανακριτή. Όπως είπε σ αυτή την περίπτωση δεν νόημα μόνο ο σωφρονισμός, αλλά και η θεραπεία.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.