«Ελευθερώνονται» απ΄τον κορωνοϊό οι υγειονομικοί της Μαγνησίας

Σήμερα οι εμβολιασμοί του προσωπικού των Κέντρων Υγείας

Η Ευαγγελία Ζυγούλη, ήταν η πρώτη υγειονομικός στη Μαγνησία, που την Παρασκευή στις 8.30 το πρωί εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού στο Εμβολιαστικό Κέντρο που οργανώθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Η ίδια, νοσηλεύτρια σε περιστατικά Covid, θεώρησε χρέος της να εμβολιαστεί τόσο ως προς την οικογένειά της, όσο και ως υγειονομικός. Από την Παρασκευή έως και χθες, Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν 390 εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Βόλου στο προσωπικό- γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό- που είχαν δηλώσει την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο Σχέδιο «Ελευθερία» του Υπουργείου Υγείας. Χθες παραλήφθηκαν άλλες 290 δόσεις εμβολίων και σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του προσωπικού των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας.

Το σχέδιο «Ελευθερία» ξεκίνησε την Παρασκευή και στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου την πρώτη ημέρα εμβολιάστηκαν 95 υγειονομικοί, ενώ μέχρι την Κυριακή είχαν εμβολιαστεί συνολικά 270 άτομα. Χθες, Δευτέρα υπήρχε ο προγραμματισμός για εμβολιασμό 120 υγειονομικών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη παρτίδα των 390 εμβολίων που παρέλαβε το Αχιλλοπούλειο.

Μεταξύ των πρώτων που εμβολιάστηκαν ήταν η κ. Αντιγόνη Καραθάνου, πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου και Διευθύντρια της ΜΕΘ, οι επικεφαλής Διευθυντές των Παθολογικών Κλινικών κ.κ. Καψαλάς και Μεϊκόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου, εντατικολόγος κ. Γιάννης Κόκκορης, ενώ χθες εμβολιάστηκε, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Ντόκος και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ηλίας Καραμέτος.

Να σημειωθεί πως αυτές τις ημέρες εμβολιάστηκε προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου αλλά και του ΕΚΑΒ. Χθες, παραλήφθηκαν 290 δόσεις του εμβολίου, τα οποία κατέφθασαν με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και φυλάσσονται και σήμερα είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του προσωπικού των Κέντρων Υγείας του νομού.

Γιάννης Κόκκορης: «Μόλις έκανα το εμβόλιο και αισθάνομαι περίφημα»
Από τους πρώτους υγειονομικούς που εμβολιάστηκαν την Παρασκευή ήταν και ο παθολόγος- εντατικολόγος, πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Κόκκορης ο οποίος στις δηλώσεις του μόλις μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό του δήλωσε χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή.
Ειδικότερα επεσήμανε πως «Μια χαρούμενη ημέρα. Η διαδικασία που έχει οργανωθεί λειτουργεί άψογα. Προσωπικά μόλις έκανα το εμβόλιο, αισθάνομαι περίφημα. Θέλω να καλέσω όλους τους φίλους Μαγνησιώτες να μην φοβούνται, είναι μία διαδικασία που επιτελεί επίτευγμα της επιστήμης που τόσο γρήγορα, έχουμε το ισχυρότερο «όπλο» για να μπορέσουμε να νικήσουμε την πανδημία. Είμαστε έτοιμοι, θαρραλέοι και κάνοντας το εμβόλιο θα αποχαιρετήσουμε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση».

Ηλίας Καραμέτος: Το εμβόλιο αποτελεί την αρχή του τέλους της πανδημίας
Κατά του κορωνοϊού εμβολιάστηκε χθες, Δευτέρα και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κ. Ηλίας Καραμέτος και έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους υγειονομικούς που δεν δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η έναρξη των εμβολιασμών αποτελεί σταθμό για το Νοσοκομείο Βόλου και για τους πολίτες της Μαγνησίας, υπογραμμίζοντας πως η διαδικασία κυλά ομαλά και δεν παρατηρήθηκε καμία παρενέργεια σε κάποιον εμβολιαζόμενο. «Αυτό αποτελεί έναυσμα για όσους δεν δήλωσαν συμμετοχή από την αρχή, να συνταχθούν ώστε να εμβολιαστούν στο επόμενο διάστημα. Το εμβόλιο αποτελεί την αρχή του τέλους της πανδημίας, όμως μόνο αυτό δεν φτάνει καθώς θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε να μέτρα προστασίας. Πιστεύω ότι με την εξέλιξη του εμβολιασμού θα συνταχθούν κι άλλοι συνάδελφοι κι άλλο από το προσωπικό του Νοσοκομείου και κατ’ επέκταση από τους πολίτες του νομού Μαγνησίας, οι οποίοι στην αρχή δεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θεωρώ ότι η κάλυψη θα φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο έτσι ώστε να μας προφυλάξει από την μετάδοση του κορωνοϊού».

Πόσοι δήλωσαν να εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Βόλου
Σε σύνολο 1011 εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο (γιατροί, επικουρικοί, συμβασιούχοι, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικό προσωπικό ιδιωτικών συνεργείων κλ.π.), δήλωσαν συμμετοχή στους εμβολιασμούς 428 άτομα, δηλαδή ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από 40%, που σημαίνει ότι το υπόλοιπο 60% αρνείται να εμβολιαστεί. Από τους 214 γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου (μόνιμους, επικουρικούς, ειδικευόμενους), επιθυμούν να εμβολιαστούν οι 147, δηλαδή ποσοστό 68,69%.
Ειδικότερα, από τους 107 μόνιμους γιατρούς, δήλωσαν συμμετοχή οι 73 (68,22%), από τους 86 ειδικευόμενους οι 62 (72,94%), από τους 18 επικουρικούς οι 9 (50%) και από του 214 νοσηλευτές οι 89 (41,59%).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.