«Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής»: Δώρισε υπολογιστές σε πλημμυροπαθείς στον Βόλο

Στηρίχθηκαν 130 οικογένειες σε όλη τη Θεσσαλία

Στον Βόλο βρέθηκε για ακόμη μία φορά χθες, ο Γιώργος Τσεκούρας, ιδρυτής και πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής, προκειμένου να παραδώσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε πλημμυροπαθείς μαθητές. Χθες, είχε την τιμητική του το Μουσικό Σχολείο Βόλου, ενώ σε προηγούμενο ταξίδι στον Βόλο, ενισχύθηκαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου.
Ο κ. Τσεκούρας μίλησε για την κίνηση αυτή στήριξης των μαθητών στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή και αναφέρθηκε στον στόχο του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής, το μοναδικό στην Ελλάδα, αλλά και στην νοτιοανατολική Ευρώπη.
Μία μόνο ανάρτηση στο facebook του κ. Τσεκούρα στη σελίδα του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής ήταν αρκετή ώστε να ευαισθητοποιηθούν ιδιώτες και εταιρείες και να προσφέρουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους πληγέντες από τις πλημμύρες μαθητές της Θεσσαλίας.
«Είναι η τρίτη φορά που κάνουμε ταξίδι στη Θεσσαλία για την ενίσχυση μαθητών των περιοχών που επλήγησαν και αυτό ξεκίνησε πριν δύο μήνες, όταν γράψαμε απλά στο facebook «τι θα λέγατε να δωρίσουμε κάποιους υπολογιστές στα παιδιά που έχουν προβλήματα λόγω των πλημμυρών στη Θεσσαλία». Η ανταπόκριση τόσο από ιδιώτες, όσο και από εταιρείες ήταν πολύ μεγάλη. Χρειαστήκαμε τρία ταξίδια, για να ολοκληρώσουμε την διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσεκούρας ο οποίος ευχαρίστησε και τους 25 ανθρώπους που έκαναν εκκαθάριση στους υπολογιστές ώστε να είναι τέλειοι σε χρήση.

Μήνυμα αλληλεγγύης και συνεργασίας

Ο ίδιος έστειλε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συνεργασίας σχολιάζοντας πως «δεν είμαστε δημόσια υπηρεσία, αλλά δημιουργήσαμε ένα δίκτυο και μπορούμε να βοηθήσουμε. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι βοηθάμε ο καθένας με όποιον τρόπο μπορούμε. Εγώ με lap top, άλλοι με μακαρόνια κτλ. Το σκεπτικό είναι, απ’ ότι καταλάβαμε και με τις πλημμύρες, ότι είναι πολύ εύκολο να βρεθείς στην ίδια θέση».
Απολογιστικά το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής βοήθησε 130 οικογένειες σε όλη τη Θεσσαλία και σε περιοχές της Μαγνησίας. Οι υπολογιστές δόθηκαν σε μαθητές στον Βλοχό, τον Παλαμά, τα Μεγάλα Καλύβια, τη Φαλάνη, τη Γιάννουλη και τον Βόλο.
Σε ότι αφορά στο Μουσείο Πληροφορικής ο κ. Τσεκούρας τόνισε πως σκοπός του είναι καταλάβει η νέα γενιά ότι ο κόσμος παλιότερα ζούσε διαφορετικά, είχε διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας, διασκέδασης.
«Σήμερα, ακόμη και για να παραγγείλει κανείς φαγητό στο σπίτι θα το κάνει μέσω μιας εφαρμογής ή για να επικοινωνήσεις το κάνεις διαδικτυακά. Κάποτε έδινες ραντεβού πχ στην παραλία. Εξηγούμε στα παιδιά πως εξελίχθηκε η τεχνολογία λέγοντας ότι παλιά, όχι ήταν καλύτερα, αλλά ήταν διαφορετικά. Η νέα γενιά πρέπει να εκτιμήσει ότι άλλαξαν οι εποχές και η τεχνολογία μας βοήθησε να αλλάξουμε τρόπο με τον οποίο εκφραζόμαστε. Εάν είναι καλύτερο ή χειρότερο θα το δείξει το μέλλον», είπε ο κ. Τσεκούρας και κατέληξε ότι «παρομοιάζω την τεχνολογία με το μαχαίρι της κουζίνας. Μπορείς να αλείψεις μία φρυγανιά με μαρμελάδα ή μπορείς να καρφώσεις κάποιον. Ποτέ δεν φταίει το μαχαίρι, φταίει ο χρήστης του. Το ίδιο ισχύει και με την τεχνολογία, δεν τη δαιμονοποιούμε , πρέπει να μάθουμε να τη χρησιμοποιούμε».


Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.