Εμφανίστηκε ο Βασίλης Ζαχείλας- Τι λέει για τον ξυλοδαρμό του Κώστα Γαργάλα

Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος

Την εμφάνισή του έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Αχιλλέα Μπέου, Βασίλης Ζαχείλας, μετά από δυο ημέρες, που αναζητούνταν για να συλληφθεί για τον ξυλοδαρμό του δημοτικού συμβούλου της Λαικής Συσπείρωσης, Κώστα Γαργάλα, μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΔΕΥΑΜΒ, φορώντας μάσκα για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας, χωρίς ένα συγνώμη, αλλά εκφράζοντας την…λύπη του για την τραμπούκικη επίθεση στον Κώστα Γαργάλα, ο Βασίλης Ζαχείλας εμφανίστηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δηλώσει ότι έχει μάθει στη ζωή του να λειτουργεί παρορμητικά, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι υπέβαλλε την παραίτησή του.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Εκφράζω την λύπη μου για το επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκην, χάνοντας δυστυχώς την ψυχραιμία μου, πέφτοντας στην παγίδα της προκλητικής συμπεριφοράς, με συνεχείς ύβρεις, ειρωνείες στο πρόσωπο μου από το δημοτικό σύμβουλο Κώστα Γαργάλα. Για την πράξη μου θα κριθώ από την Δικαιοσύνη, στη διάθεση της οποίας βρίσκομαι και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

Έχω μάθει στη ζωή μου, να ενεργώ αυτοβούλως, συναισθηματικά, παρορμητικά, χωρίς να καθοδηγούμαι από κανέναν, να μην κρύβομαι και να αναλαμβάνω πλήρως τις συνέπειες των πράξεών μου. Νιώθω υποχρέωση, να ευχαριστήσω τους δημότες Βόλου που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αλλά δυστυχώς είναι πάνω από τις δυνάμεις και τα όρια μου, να ανέχομαι ύβρεις και συκοφαντικές δηλώσεις από κακοπροαίρετους που προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στο πρόσωπό μου για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα.

Ως οικογενειάρχης και πατέρας τεσσάρων παιδιών οφείλω να προστατέψω την τιμή, την υπόληψη και την ψυχική ηρεμία της οικογένειας μου και επιπρόσθετα να διαφυλάξω τα συμφέροντα της επιχείρησης μου.

Τέλος, ευχαριστώ τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για την μέχρι τώρα συνεργασία μας. Σας γνωστοποιώ ότι υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, αλλά θα συνεχίζω να στηρίζω πλέον ως απλός πολίτης την παράταξη “Νέα εποχή- Νέα δυναμική”, η οποία αγωνίζεται για το καλό και την πρόοδο της πόλης μας παρόλο τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται».

Τι είχε προηγηθεί
Ένα αδιανόητο περιστατικό βίας έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο κτήριο της ΔΕΥΑΜΒ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, όταν ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Βασίλης Ζαχείλας επιτέθηκε και γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Γαργάλα.

Στην αίθουσα βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Γαργάλας, ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου της Συμμαχίας για τον Βόλο Στέλιος Λημνιός και η γραμματέας που θα κρατούσε τα πρακτικά της συνεδρίασης. Σε ανύποπτο χρόνο εισήλθε στην αίθουσα ένας άνδρας, που φορούσε μάσκα- κουκούλα και επιτέθηκε με μπουνιές στον Κώστα Γαργάλα.

«Την ώρα της επίθεσης στη αίθουσα είμασταν μόνο τρία άτομα. Η γραμματέας που κρατά τα πρακτικά, εγώ και  ο κ. Γαργάλας. Κανένας άλλος. 5-6 λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση έγινε η επίθεση. Φώναξα βοήθεια, τραμπούκος κτλ βγήκαν από τα γραφεία διάφοροι, με βοήθησαν να τον ακινητοποιήσουμε, του έβγαλα τη μάσκα και ήταν ο Βασίλης Ζαχείλας. Εκ των υστέρων είδα και τον κ. Μαλαματίνη και τον κ. Κοπάνα και πολίτες που περιμέναν για υποθέσεις τους», είπε ο κ. Λημνιός, που κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον κ. Γαργάλα στο Νοσοκομείο.

Ο Κώστας Γαργάλας, με πρησμένο πρόσωπο και αίματα στο πρόσωπο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου όπου υποβλήθηκε σε προληπτικές εξετάσεις, με την κατάσταση της υγείας του να είναι καλή.

Λημνιός: «Είχε πληροφόρηση εκ του ασφαλούς»
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Λημνιός, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης που δέχτηκε ο κ. Γαργάλας κατήγγειλε ότι ο Β. Ζαχείλας έδρασε κατόπιν πληροφοριών, ότι δηλαδή γνώριζε πως την συγκεκριμένη στιγμή, στη συγκεκριμένη αίθουσα ήταν μόνοι τους οι κ.κ. Λημνιός και Γαργάλας.

«Εκ των υστέρων μπορώ να πω με σιγουριά ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν μόνος του, είχε πληροφόρηση εκ του ασφαλούς ότι ο Γαργάλας με τον Λημνιό είναι μόνοι στην αίθουσα του ΔΣ και ήρθε εκ του ασφαλούς για να δημιουργήσει ένα επεισόδιο βίας ακραίο, διότι θα μπορούσε να ήταν θανατηφόρο το χτύπημα, όπως το είδα εγώ με αυτό τον συγκεκριμένο σωματότυπο. Είναι έμπειρος, είναι bodybuilder δεν είναι οποιοσδήποτε. Τον κυνήγησα και με την βοήθεια άλλων ανθρώπων του έβγαλα τη μάσκα, ήταν ο Βασίλης Ζαχείλας», σημείωσε ο κ. Λημνιός.

Ο ίδιος κατήγγειλε επίσης τον Αχ. Μπέο ως τον ηθικό αυτουργό αυτής της παρανομίας και πρόθεσή του είναι να καταθέσει μήνυση για ηθική αυτουργία. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε, καθώς οι δικηγόροι του συμβούλευσαν τον κ. Λημνιό να μην το πράξει τώρα, προκειμένου να «δέσουν» καλά την υπόθεση. Παρόλα αυτά ο κ. Λημνιός μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για την επίθεση στον κ. Γαργάλα.

«Δημόσια και πολιτικά καταγγέλλω ότι το κέντρο αυτών των ανωμαλιών είναι μέσα στο Δημαρχείο», κατέληξε ο κ. Λημνιός.

«Αν ο Κώστας Γαργάλας δεν απέφευγε το χτύπημα ίσως να μην ζούσε»…
«Αν ο Κώστας Γαργάλας δεν έκανε κίνηση να αποφύγει το χτύπημα του Β. Ζαχείλα στο πρόσωπό του και τελικά να τον πετυχαίνει ξώφαλτσα, ίσως να μην ζούσε», περιγράφει στο magnesianews.gr το επεισόδιο χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ, ο σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία» για τον Βόλο» Στέλιο Λημνιός. Επίσης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε, ώστε ο δράστης της άνανδρης επίθεσης, να αποκαλυφθεί και να ακινητοποιηθεί στις σκάλες μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου της ΔΕΥΑΜΒ.

Όλα έγιναν 5-6 λεπτά πριν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ σήμερα το πρωί. Οι κ.κ. Λημνιός και Γαργάλας βρίσκονταν στην αίθουσα μαζί με τη γραμματέα που κρατά τα πρακτικά. Ξαφνικά είδαν μπροστά τους έναν μασκοφόρο, ο οποίος χτύπησε με γροθιές τον Κώστα Γαργάλα.

Το χρονικό του κυνηγητού
Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ο μασκοφόρος διέσχισε την αίθουσα, χτύπησε μια φορά στον πρόσωπο τον Κ. Γαργάλα, που ευτυχώς έκανε κίνηση να το αποφύγει και τον πέτυχε ξώφαλτσα και στη συνέχεια διάσχισε την αίθουσα για να γυρίσει πίσω και να φύγει.

«Στη διαδρομή τον άρπαξα από το μπουφάν που φορούσε στην πλάτη, αυτός γύρισε, μου κατέβασε το χέρι και συνέχισε να τρέχει. Τον κυνηγάω, τον προλαβαίνω στις σκάλες, ενώ ταυτόχρονα φώναζα. Εκείνος ανέβηκε προς τον 4ο όροφο, στα μισά της σκάλας τον έπιασα από το μπατζάκι του παντελονιού, γύρισε πίσω, έκανε κίνηση ότι θα βγάλει όπλο ή μαχαίρι και προκειμένου να αποφύγω και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις τον χτύπησα στο γόνατο με κλωτσιά και έπεσε στις σκάλες», περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ο κ. Λημνιός.

Στη συνέχεια είπε ότι οι άλλοι που πήγαν για βοήθεια του έβγαλαν τη μάσκα που φορούσε και αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Β. Ζαχείλας.

Ο ίδιος τόνισε ότι εκείνη την ώρα δεν πρόσεξε και πολλά, γιατί στο μυαλό του ήταν ο Κ. Γαργάλας που είχε χτυπηθεί, αλλά μόνο ότι έσπευσαν πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων ο κ. Μαλαματίνης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Κοπάνας που πήγε στο σημείο μετά.

«Ο κ. Ζαχείλας χτύπησε μια φορά με φόρα στο πρόσωπο τον κ. Γαργάλα και αν δεν έκανε κίνηση να τον αποφύγει θα τον είχε σκοτώσει. Τον πήρε ξώφαλτσα, επειδή την τελευταία στιγμή αντέδρασε ενστικτωδώς, έκανε κίνηση να τον αποφύγει. Και όλα αυτό από έναν άνθρωπο που είναι επαγγελματίας…», ανέφερε ο κ. Λημνιός, συμπληρώνοντας ότι ηθικός αυτουργός της επίθεσης είναι ο δήμαρχος.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι εξετάζει με τους δικηγόρους του τη δυνατότητα να τεκμηριώσει μήνυση κατά του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου για ηθική αυτουργία.

Αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου
Αναζητούνταν στο μεταξύ, από την Αστυνομία, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο Βασίλης Ζαχείλας, πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ, για την  επίθεση κατά του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Κώστα Γαργάλα, προκαλώντας του επικίνδυνες σωματικές βλάβες στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από έγγραφη μαρτυρική κατάθεση του Στέλιου Λημνιού στην Αστυνομία, είχε κινηθεί η διαδικασία και ο δράστης της επίθεσης και αναζητούνταν για να συλληφθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αστυνομία κατέθεσε και η γραμματέας στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία μάλιστα παρέδωσε την κουκούλα που φορούσε ο Β. Ζαχείλας.

Η προθεσμία για να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης ήταν μέχρι το Σάββατο τα μεσάνυχτα. Η διαδικασία κινήθηκε από την Αστυνομία, ο εισαγγελέας δεν είχε εμπλοκή στην υπόθεση, παρά μόνο ενημερώθηκε τηλεφωνικά για τα γεγονότα μετά από αναρτήσεις τοπικών ιστοσελίδων για το περιστατικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.