Έντονο το ενδιαφέρον ομογενών και ξένων που θέλουν να επενδύσουν στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών Διαμαντή Γκίκα

Οι απανταχού Θεσσαλοί συγκεντρώνονται και φέτος και πραγματοποιούν το «11ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών», στον Αλμυρό, σήμερα 27 και αύριο 28 Ιουλίου. Κεντρικό θέμα συζήτησης του συνεδρίου, είναι η σημασία του αεροδρομίου της Θεσσαλίας για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας μίλησε στον Ηλία Κουτσερή και το Ράδιο ΕΝΑ 102,5, για τη σπουδαιότητα ανάπτυξης του αεροδρομίου, για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι επενδυτές για τη Θεσσαλία, αλλά και για τη μείωση του κύματος “εξαγωγών” εργαζομένων προς το εξωτερικό.
Χαρούμενος που οι Θεσσαλοί ανταμώνουν ακόμη μία χρονιά, φάνηκε ο κ. Διαμαντής Γκίκας τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να βρίσκονται, να συνομιλούν και να ανταμώνουν διασκεδάζοντας οι απανταχού Θεσσαλοί.
Το «11ο Συνέδριο των Θεσσαλών» θα λάβει χώρα από σήμερα στις 10 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού και εκτός από το συνεδριακό κομμάτι, θα υπάρχει το πολιτιστικό αλλά και το ψυχαγωγικό.

Σημαντικό ζήτημα το αεροδρόμιο Θεσσαλίας
Ο κ. Γκίκας μίλησε για τη σπουδαιότητα ανάπτυξης του θεσσαλικού αεροδρομίου, θέμα το οποίο θα συζητηθεί εκτενώς στο συνέδριο. “Είναι πολύ σημαντικό το θέμα του αεροδρομίου για τον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη. Το ζήτημα είναι η λειτουργία του αεροδρομίου και σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερες αεροπορικές συνδέσεις, σωστότερη λειτουργία, ανταπόκριση με ΚΤΕΛ για διάφορους προορισμούς γιατί δεχόμαστε παράπονα, ότι έρχεται κόσμος και πρέπει να περιμένουν ώρες μέχρι να πάρουν το επόμενο λεωφορείο να πάνε στο Βόλο ή σε μια άλλη πόλη της Θεσσαλίας. Επίσης ,πρέπει να υπάρχουν κι άλλες παροχές, όπως εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, καθώς δεν είναι τόσες πολλές όσο είναι οι ανάγκες που υπάρχουν”, ανέφερε ο κ. Γκίκας.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των ομογενών
Μάλιστα ο ίδιος τόνισε, πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον απόδημων Θεσσαλών να ταξιδέψουν στην περιοχή και να χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο, όμως εξαιτίας της έλλειψης συνδέσεων με Αμερική, Καναδά, Αυστραλία αλλά και με ευρωπαϊκές χώρες, καλύπτονται εναλλακτικά από τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. ” Αν υπήρχε μία σωστότερη λειτουργία, είμαι σίγουρος πως θα χρησιμοποιούνταν. Γι΄ αυτό κι εμείς από την πλευρά μας, έχουμε έρθει σε επικοινωνία με αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πάντα διαφημίζουμε το αεροδρόμιο της Θεσσαλίας και προσπαθούμε να μεταφέρουμε τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε οι εταιρίες να επενδύσουν σε περισσότερες αεροπορικές γραμμές και συνδέσεις”, υποστήριξε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών.

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις
Παράλληλα ο κ. Γκίκας έκανε λόγο και για το επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή, που υπάρχει τόσο από Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, όσο και από ξένους. “Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον επενδύσεων, τόσο από τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό αλλά και από ξένους, οι οποίοι πάντα θέλουν κι επιθυμούν να επενδύσουν στη Θεσσαλία και γενικότερα στην Ελλάδα. Αυτό το βλέπουμε μέσα από τα καθημερινά ερωτήματα που μας θέτουν ενδιαφερόμενοι για το που μπορούν να απευθυνθούν ώστε να ενημερωθούν σχετικά με το ζήτημα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μειώθηκε η “εξαγωγή” εργαζομένων
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, σχολίασε και το θέμα της “εξαγωγής” εργαζομένων κατά την περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης, σημειώνοντας πως το μεγάλο κύμα “εξαγωγής” έχει σταματήσει. Πλέον όλο και λιγότερα άτομα πηγαίνουν στο εξωτερικό σε σχέση με πριν 5-6 χρόνια. Μάλιστα πολλοί που μετακινήθηκαν σε χώρες του εξωτερικού τα προηγούμενα χρόνια, επέστρεψαν στην Ελλάδα, είτε γιατί δεν βρήκαν δουλειά, είτε γιατί βρήκαν μια νέα ευκαιρία στην πατρίδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.