Έως και 50% οι εκπτώσεις στον Βόλο (video)

Ικανοποιητική η κίνηση στην αγορά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου

Σχεδόν ένα 20ημερο ολοκληρώνεται από την έναρξη των θερινών εκπτώσεων και η κίνηση στην αγορά του Βόλου, χαρακτηρίζεται από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολο Οντόπουλο ικανοποιητική με ποσοστά μάλιστα που αγγίζουν το 50%, ενώ αναμένονται ακόμη πιο αυξημένες εκπτώσεις, όσο περνά ο καιρός. Μάλιστα, την προτίμησή τους στην αγορά της πόλης δείχνουν και οι τουρίστες, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο Έλληνες, που βρίσκονται για διακοπές, στην ευρύτερη περιοχή.
Θετικός και αισιόδοξος για την πορεία των εκπτώσεων και πως αυτές εκτυλίσσονται φάνηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχει μία κινητικότητα στην αγορά και ευνοεί τους εμπόρους το γεγονός ότι ολοκληρώθηκαν οι τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, που δημιούργησαν πολύ μεγάλο πρόβλημα στο βηματισμό της αγοράς.

«Καλά προϊόντα σε πολύ καλές τιμές»
“Αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμη ένα μήνα γεμάτο εκπτώσεων. Ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να βρει πάρα πολύ καλά προϊόντα σε πολύ καλές τιμές και σε πολύ καλά ποσοστά εκπτώσεων, τα οποία αγγίζουν το 50%, ποσοστά που θα μεταβληθούν όσο προχωρούμε προς τη λήξη των εκπτώσεων και ενδεχομένως να δούμε και μεγαλύτερα της τάξης του 60%. Η κινητικότητα είναι ικανοποιητική, οι τζίροι όμως είναι χαμηλοί δεδομένης της κατάστασης και διότι το 2019 ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο έτος για την αγορά με χαμηλή ρευστότητα. Ωστόσο, η ψυχολογία του καταναλωτή φαίνεται βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Οντόπουλος.
Αναφορικά με το καταναλωτικό κοινό κι αν προσελκύουν τουρίστες τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σχολίασε πως ο τουρισμός που εντοπίζεται στην εμπορική αγορά αφορά σε εσωτερικό τουρισμό, Έλληνες από άλλες πόλεις που περνούν τις διακοπές τους στην ευρύτερη περιοχή.
“Υπάρχει μια κινητικότητα και επισκέψεις, παρόλα αυτά νομίζω ότι είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όμως ελπίζουμε μπαίνοντας στον Αύγουστο , που συνήθως βλέπουμε μια αύξηση της επισκεψιμότητας, να εντοπιστεί αυτό και στην εμπορική αγορά”, ανέφερε.
Τέλος, ο κ. Οντόπουλος μιλώντας για τυχόν προβλήματα από την πλευρά των εμπόρων και για μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας επεσήμανε ότι τα πράγματα είναι βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη εκπτωτική περίοδο. “Φέτος έχουμε το θετικό ότι δεν έχουμε τις καταγγελίες που έχουμε τα προηγούμενα χρόνια. Βλέπουμε ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν εναρμονιστεί με τον νόμο περί προσφορών και εκπτώσεων κι αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ,που δεν βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε σε καταγγελίες. Θέλουμε την εύρυθμη λειτουργία γενικότερα της αγοράς προς όφελος του καταναλωτή, αλλά και του εμπόρου”, κατέληξε ο ίδιος.

Ικανοποιητική η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου

Ρεπορτάζ του magnesianews για την εκπτωτική κίνηση

Gepostet von magnesianews.gr am Donnerstag, 25. Juli 2019

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.