Επί ποδός οι πάντες για την αποτροπή πυρκαγιών στη Μαγνησία

Πυροσβεστική, Σώματα Ασφαλείας και στρατιωτικές μονάδες

Γενικός συναγερμός επικρατεί σήμερα, που είναι πολύ επικίνδυνη μέρα για πυρκαγιές, στο Ν. Μαγνησίας και σε επιφυλακή βρίσκονται όχι μόνο η Πυροσβεστική και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και οι στρατιωτικές μονάδες.
Ευχή όλων είναι να μην ξεσπάσει πυρκαγιά, γιατί ήδη μεγάλες φωτιές που είναι σε εξέλιξη έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά, ενώ έμφαση έχει δοθεί στη μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας και στις πυρκαγιές της Αθήνας, όπου επιχειρεί το σύνολο των εναέριων μέσων που σταθμεύει στη Ν. Αγχίαλο (τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο).
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου βρίσκεται σε εγρήγορση όλες τις μέρες του καύσωνα και από χθες ενισχύει τις δυνάμεις πυρόσβεσης στην Εύβοια, όπου βρίσκονται 10 πυροσβέστες, με τρία οχήματα από την Π.Υ. Βόλου, ένα από την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και ένα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα Αλμυρού.
Σε επίπεδο Βόλου, η Πυροσβεστική έχει στείλει πέντε περιπολικά με 12 πυροσβέστες σε καίρια σημεία, ώστε αν υπάρξει πρόβλημα να επέμβουν σε πρώτο χρόνο, ενώ περιπολίες γίνονται και από εθελοντικές ομάδας, που είναι πολύτιμος συνεργάτης των πυροσβεστών.
Επίσης, η Περιφερειακή Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, έχει στείλει τρία μικρά πυροσβεστικά οχήματα Α’ τύπου, στα νησιά των Σποράδων (ένα σε κάθε νησί), προκειμένου να συμβάλλουν, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Ανάβουν φωτιές στην Παρίσαινα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πρόβλημα υπάρχει με τους ελεύθερους κατασκηνωτές στην παραλία Παρίσαινα που ανάβουν φωτιές τα βράδια, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο, σε συνθήκες καύσωνα για να ξεσπάσει πυρκαγιά.
Το κακό είναι ότι επειδή δεν υπάρχει οδικό δίκτυο στην περιοχή, σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν έχουν πρόσβαση μεγάλα υδροφόρα οχήματα, παρά μόνο μικρά οχήματα με δεξαμενές νερού, που είναι αμφίβολο αν μπορέσουν να σβήσουν φωτιά που θα έχει πάρει διάσταση.

Η Αστυνομία

Σε επιφυλακή βρίσκεται και το σύνολο της Αστυνομικής δύναμης στη Μαγνησία, με επιπλέον καθήκον την πυρασφάλεια, τόσο στα ηπειρωτικά του νομού, όσο και στα νησιά των Σποράδων.
Αστυνομικοί συμμετέχουν σε τρία μικτά περίπολα (με την Πυροσβεστική και τον Στρατό), ένα στην περιοχή του Αλμυρού και δύο στο Πήλιο.
Επιπλέον αστυνομικοί κάνουν φύλαξη στα δάση που απαγορεύεται προληπτικά η κυκλοφορία των πολιτών λόφος Γορίτσας και Ανωμαλιά στο Βόλο και δάσος Κουρί στον Αλμυρό.

Σκάφος του Λιμενικού στην Εύβοια

Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκεται από χθες το μεγάλος σκάφος του Λιμεναρχείου Βόλου, που έλαβε μέρος στην επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων από τις ακτές που κινδύνευαν από την πυρκαγιά.
Ο συντονισμός της επιχείρησης γίνεται επιτόπια από τον διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στο Βόλο, αρχιπλοίαρχο Χρήστο Κανάκη.
Επίσης στο Μαντούδι Εύβοιας, επιχειρούν και ιδιωτικά σκάφη από τη Σκόπελο.
Το Λιμεναρχείο Βόλου κάνει περιπολίες με φουσκωτό σκάφος και δύο λιμενικούς στην περιοχή του Παγασητικού, προκειμένου να εντοπίσει αν χρειαστεί πυρκαγιές.
Τέλος, με μέριμνα του Λιμεναρχείου έγινε φόρτωση στο πλοίο Εξπρές Σκιάθος τριών μικρών πυροσβεστικών οχημάτων που εστάλησαν από τη Θεσσαλία για να ενισχύσουν τα νησιά και ενός φορτηγού με μετασχηματιστές της ΔΕΗ, που έχει προορισμό τη Σκιάθο, για να αντικαταστήσει τους παλιούς, ώστε να μην ξεσπούν φωτιές από σπίθες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.