Επτά κιλά κοκαΐνης και ηρωίνης, 52 κιλά χασίς, ληστείες, αρχαία και δεκάδες συλλήψεις στη Θεσσαλία

Γιγαντιαία υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων

Μία ακόμη γιγαντιαία υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων αποκάλυψε η αστυνομική έρευνα με επίκεντρο τη Λάρισα. Οι ανακοινώσεις που έγιναν το πρωί της Δευτέρας από τον «Θεσσαλάρχη» της ΕΛ.ΑΣ. υποστράτηγο κ. Δημήτρη Κουτσιαύτη, τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας, ταξίαρχο κ. Γιώργο Αγάκο και τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, αστυνομικό υποδιευθυντή κ. Γιώργο Βασιλείου, προκαλούν δέος: Δύο εγκληματικές οργανώσεις στις οποίες συμμετείχαν και συνελήφθησαν δεκάδες Λαρισαίοι με «αντικείμενο» όλη τη γκάμα των ναρκωτικών, συμμετέχοντα σε ένοπλη ληστεία αλλά και αρχαιοκαπηλία!

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 25 άτομα, 21 Έλληνες, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, ηλικιών από 22 έως 67 ετών (οι περισσότεροι Λαρισαίοι «γνωστοί» στις αρχές) και τέσσερις Αλβανοί ηλικίας από 22 έως 32 ετών. Δύο ήταν οι αρχηγοί και άλλοι δύο έγκλειστοι στα καταστήματα κράτησης Λάρισας και Δομοκού.

Η εμπλοκή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στην υπόθεση, είναι ότι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Βόλο, έναν Λαρισαίο, που τελευταία διέμενε στο Βόλο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο τσιγαριλίκια (μίγμα καπνού και κάνναβης).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, της παράβασης του τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και της παράβασης του νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Όπως εξήγησαν οι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο εγκληματικές οργανώσεις συνεργάζονταν μεταξύ τους με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα χθες και προχθές σε Λάρισα, Βόλο, Λαμία και στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, όπου έγιναν έρευνες σε οικίες και οχήματα και μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 619 γραμμάρια κοκαΐνης, 7 κιλά και 654 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς,, 138,5 κατεργασμένου χασίς, δύο δενδρύλλια χασίς ύψους 8 εκατοστών, 16 ναρκωτικά χάπια, πέντε νομίσματα, τρία μεταλλικά αντικείμενα και ένα τμήμα πήλινου αγγείου που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, 70 φυσίγγια, έξι μαχαίρια, μία ξιφολόγχη, μία σιδερογροθιά κι ένα ρόπαλο.

Βρέθηκε επίσης χρηματικό ποσό 20.950 ευρώ κατασχέθηκαν και 14 αυτοκίνητα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι και από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις διακινήθηκαν τουλάχιστον 3,5 κιλά κοκαΐνης, 3,5 κιλά ηρωίνης καθώς και 52 κιλά χασίς. Οι δύο οργανώσεις αποκόμισαν τουλάχιστον το ποσό των 150.000 ευρώ.

Τέσσερα από τα μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν, είχαν απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν για επεισόδια σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λάρισα.

Δύο από τα μέλη της μίας οργάνωσης προετοίμαζαν ληστεία σε ταχυδρομικό διανομέα.

Ένα από τα μέλη της δεύτερης οργάνωσης συνελήφθη με ένταλμα ως συνεργός στη ληστεία που έγινε στην Εθνική Τράπεζα στο κέντρο της Λάρισας το 2013.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.