Ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα ο Δήμος Βόλου! Διαγωνισμός 329.880 ευρώ για τοποθέτηση στολισμού

Φωτό αρχείου
Δήμος Βόλου: Είμαστε μπροστά και προγραμματίζουμε για τα επόμενα τρία χρόνια!

Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης και ημερολογιακά να μην έχουμε μπει καν στη Μ.Εβδομάδα, ωστόσο η Δημοτική Αρχή Μπέου ήδη προετοιμάζεται για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Όπως προκύπτει, ένα από τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συζητηθούν στην ερχόμενη συνεδρίαση του οργάνου τη Μ.Δευτέρα, είναι η έγκριση της μελέτης εκτέλεσης εργασιών τοποθέτησης εορταστικού στολισμού μέσω διαγωνισμού, προϋπολογισμού 329.880 ευρώ (με ΦΠΑ)! Να διευκρινίσουμε ότι δεν πρόκειται για αγορά στολισμού, αλλά για εργολαβία τοποθέτησής του, ο προϋπολογισμός της οποίας εμφανίζεται αυξημένος κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι! Το 2019 όπως είχε δημοσιεύσει το magnesianews.gr ο προϋπολογισμός για την τοποθέτηση του εορταστικού στολισμού είχε ανέλθει στις 100.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Παράλληλα είχε διενεργηθεί ακόμη ένας διαγωνισμός για προμήθεια και τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου στολισμού προϋπολογισµού 148.800 ευρώ (με ΦΠΑ).

Να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις για τα έσοδα που θα έχουν οι δήμοι έως το τέλος του έτους είναι δυσμενείς, αφού πολλές από τις επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να καταβάλουν τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και άλλα δημοτικά τέλη, ενώ σίγουρο θεωρείται ότι πολλές από αυτές που είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δόσεις, όταν θα ανοίξουν ξανά.

Λόγω των συνθηκών η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διεξαχθεί χωρίς τη φυσική παρουσία των συμβούλων και η ψηφοφορία θα γίνει με ηλεκτρονική ψήφο που θα στείλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δήμος Βόλου: Φροντίζουμε για την τοποθέτηση του στολισμού για τα επόμενα τρία χρόνια

Το… κερασάκι στην τούρτα βάζει ο Δήμος Βόλου, με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει ότι ο εν λόγω διαγωνισμός αφορά στα επόμενα τρία χρόνια (!) επιχειρώντας να διασκεδάσει τις δυσμενείς γι’ αυτήν εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν. Παράλληλα αναφέρει ότι εφόσον πρόκειται για μειοδοτικό διαγωνισμό το ποσό που θα κληθεί τελικά να πληρώσει ενδεχομένως να είναι κατά πολύ μικρότερο. Δυστυχώς όμως για τη Δημοτική Αρχή Βόλου η πραγματικότητα τη διαψεύδει αφού σε αντίστοιχο διαγωνισμό ανάδοχος αναδείχτηκε η μοναδική εταιρία που υπέβαλε προσφορά με έκπτωση μόλις 5%. Πιο συγκεκριμένα στον διαγωνισμό του 2018 για την «Προμήθεια με τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου για τις ανάγκες στολισμού της πόλης» ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρία ΤΣΑΓΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ-ΣΕΣΙΛΙΑ «SEASONS DECORATIONS» με προσφορά 179.409,40 ευρώ από το ποσό 188.852 ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός. Ενδιαφέρον θα είχε να μας πει ο Δήμος Βόλου τι εκπτώσεις εξασφάλισε σε αντίστοιχους διαγωνισμούς και πόσοι ήταν οι συμμετέχοντες σε αυτούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.