Εξετάζονται οι δυνατότητες που υπάρχουν για τις συνδυασμένες μεταφορές στο νομό

Είπε στο «Ράδιο-Ένα» η Υφ. Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου

Με την προγραμματική, εξετάζονται οι δυνατότητες που υπάρχουν για τις συνδυασμένες μεταφορές στο νομό είπε στο «Ράδιο-Ένα 102,5» η Υφ. Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου , διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι στην περιοχή του Βελεστίνου θα γίνει Εμπορευματικό Κέντρο και είναι άλλο αυτό που θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Λάρισας.
Η υφυπουργός Οικονομικών
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» η Κατερίνα Παπανάτσιου υφυπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι η συζήτηση για τις συνδυασμένες μεταφορές έγινε πριν ένα μήνα, που είχε γίνει η συνάντηση με τον Γ.Γ. Υποδομών και Μεταφορών Θάνο Βούρδα και τον ΟΛΒ και είχε συμφωνηθεί ότι για τη Μαγνησία, η οποία είναι το κέντρο της Ελλάδας και έχει όλες τις δυνατότητες, με το λιμάνι, το αεροδρόμιο, βρίσκεται κοντά στην εθνική οδό, να δούμε πως μπορούμε να συνδυάσουμε όλα τα μέσα που έχουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση και για την ανάπτυξη της περιοχής.
Η υφυπουργός τόνισε ότι χωρίς τις υποδομές, δεν μπορεί να προχωρήσει και η ανάπτυξη σε κάποια περιοχή.
«Οι υπηρεσίες λειτούργησαν με πολύ μεγάλη ταχύτητα, το υπουργείο Μεταφορών και το λιμάνι, ο ΟΛΒ και το Πανεπιστήμιο και την Κυριακή υπογράφηκε μια προγραμματική σύμβαση, η οποία θα εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για τις συνδυασμένες μεταφορές στο νομό μας».
Η κα Παπανάτσιου εξήγησε ότι θα έχει να κάνει με τη σύνδεση του σιδηροδρόμου, με το λιμάνι και με το Εμπορευματικό Κέντρο, πιθανόν και με το λιμάνι του Αλμυρού και με την εθνική οδό. Οι φορείς, είπε, θα βάλουν κάτω όλα τα δεδομένα, θα αποφασίσουν και θα καταλήξουν σε μια έτοιμη πρόταση.
«Στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν πραγματικά μας συμφέρει και αν πρέπει να γίνει, γιατί μέχρι τώρα, κείνο που βρήκαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ήταν ότι είχε κάποιος μια σκέψη ή ήθελε να κάνει κάτι, το έκανε και τα χρήματα που δαπανούνταν από τον κρατικό προϋπολογισμό ή κάποιο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, δεν εξυπηρετούσε παρά μόνο πολύ μεμονωμένες περιπτώσεις. Για μας είναι πολύ σημαντικό, ό,τι γίνεται να γίνεται με βάση κάποια μελέτη και κάποιο σχεδιασμό, γιατί τα χρήματα που παίρνουμε με κόπο από τους πολίτες, πρέπει να ξέρουμε πως θα τα διαχειριστούμε και πως θα μπορέσουμε να τα επενδύσουμε, με τέτοιο τρόπο, που να γυρίσουν πάλι στον πολίτη», τόνισε.
Η υφυπουργός τόνισε ότι η συγκεκριμένη μελέτη θα είναι έτοιμη άμεσα και διευκρίνισε ότι στην περιοχή του Βελεστίνου θα γίνει Εμπορευματικό Κέντρο και άλλο στην περιοχή της Λάρισας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.