Εξιτήριο και καραντίνα στο σπίτι για το ζευγάρι Βολιωτών απ’ τη Γερμανία

Ενώ αναμένεται να βγει εντός της εβδομάδας και η 30χρονη έγκυος με το σύζυγο και το παιδάκι τους

Εξιτήριο έλαβαν χθες το μεσημέρι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλεύονταν από την περασμένη Πέμπτη, μετά και την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για θετικά κρούσματα κορωνοϊού, η 25χρονη και ο 26χρονος αθλητής, που ταξίδεψαν στο τέλος Μαΐου από τη Γερμανία προς την Ελλάδα και φέρονται να είναι εκείνοι που αποτέλεσαν την “πηγή” μετάδοσης του ιού και στην 30χρονη έγκυο Βολιώτισσα, το σύζυγό της και το 2χρονο παιδάκι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr οι δύο νέοι, ήταν ασυμπτωματικοί και χθες το μεσημέρι, μετά από ολιγοήμερη παρακολούθηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλεύονταν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, έλαβαν εξιτήριο και συνεχίσουν να βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.
Μάλιστα χθες η εισαγγελέας υπηρεσίας ζήτησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας για να διερευνηθεί η υπόθεση τους και, αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, να αποδοθούν, φέρονται να έσπασαν την καραντίνα, καθώς έπρεπε να μείνουν 14 ημέρες σε αυτοπεριορισμό μετά το ταξίδι τους από τη Γερμανία στην Ελλάδα
Το έτερο ζευγάρι, της 30χρονης εγκύου, του συζύγου της και του 2χρονου παιδιού τους από το Βόλο, νοσηλεύεται σε κοινό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ οι υπεύθυνοι τοποθέτησαν και κούνια για να μπορεί το ζευγάρι να έχει κοντά του και το παιδάκι τους. Και οι τρεις είναι πολύ καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με σημερινή πληροφόρηση του magnesianews.gr και έως το τέλος της εβδομάδας πιθανώς να λάβουν κι εκείνοι εξιτήριο και να συνεχίσουν την καραντίνα στο σπίτι τους.

Αρνητικά τα δείγματα από τη Χρυσομηλιά Τρικάλων
Στο μεταξύ, στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, μίλησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος, καθώς το ζευγάρι των Βολιωτών, που ταξίδεψε από τη Γερμανία επισκέφθηκε το χωριό Χρυσομηλιά του Δήμου, ενώ με το άκουσμα της είδησης ότι οι δύο νέοι ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, επικράτησε αναστάτωση.
Ο κ. Αλέκος τόνισε πως την περασμένη Παρασκευή έσπευσε στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, έλαβε επτά δείγματα από ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με το ζευγάρι, με τα αποτελέσματα των δειγμάτων να είναι τελικά αρνητικά.
Ωστόσο οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ συνέστησαν στους κατοίκους του χωριού που ήρθαν σε επαφή με το ζευγάρι να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό, να προσέχουν και να μην έρθουν σε επαφή με άλλους κατοίκους του χωριού.
Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του παιδικού σταθμού, του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου από την περασμένη Παρασκευή, με την αναστολή να ισχύει και αυτή την εβδομάδα.
Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος πως όλη αυτή η περιπέτεια έλαβε τέλος, καθώς η ιχνηλάτηση του ΕΟΔΥ δεν έφερε αρνητικά αποτελέσματα για την περιοχή και η μετάδοση του ιού περιορίστηκε μόνο στα κρούσματα που έγιναν γνωστά.
Τέλος, ο κ. Αλέκος τόνισε πως και ο ίδιος και ως Δήμος κάνει συστάσεις προς όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται στην περιοχή, αλλά θα συνεχίσει να το κάνει και με τους ταξιδιώτες του εξωτερικού και τους ομογενείς, να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.