Εξοργιστική η εικόνα με τα … μπάζα στον λόφο της Γορίτσας!

Αν ο κόσμος μας περιμένουμε να γίνει καλύτερος...

Μόνο συναισθήματα οργής και θυμού μπορεί να προκαλέσει η φωτογραφία που δημοσιεύει η «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» και η οποία απεικονίζει μπάζα και τούβλα μέσα σε σακούλες σουπερμάρκετ, ριγμένες στο λόφο της Γορίτσας! Τι πιο… «φυσιολογικό», άλλωστε, από το να πετάξεις τα μπάζα, αντί σε χωματερή, καλύτερα σε έναν «πνεύμονα πρασίνου» σχεδόν στο εσωτερικό της πόλης!
Είναι ακόμα πιο εξοργιστικό, αν σκεφτεί κανείς πως η λογική του πολίτη να ξεφορτωθεί τα μπάζα, που ο ίδιος δημιούργησε, τον οδήγησε να ανέβει μέχρι την Γορίτσα και να τα εναποθέσει εκεί, σαν πράξη… φυσιολογική. Ας σημειωθεί, μάλιστα, ότι είναι σκουπίδι το οποίο δεν αποσυντίθεται και δεν θα μπορέσει να αποτελέσει ποτέ λίπασμα και «τροφή» για το πράσινο του λόφου.
Τέτοια μέρη, όπως ο λόφος της Γορίτσας, θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως θησαυροί αμύθητης περιουσίας, που τους απολαμβάνουμε δωρεάν, και όχι ως χωματερή που πετάμε τα σκουπίδια μας, αποποιούμενοι τις ευθύνες για τις συνέπειες που θα επιφέρει μια τέτοια πράξη στο περιβάλλον, αλλά και στους ίδιους τους πολίτες.
Αν ο κόσμος μας περιμένουμε να γίνει καλύτερος, μάλλον πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή την παίδευσή μας, με πράγματα που εμπίπτουν στο πεδίο της συνείδησης και θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.