Ευθύμιος Τσάμης στο Ράδιο ΕΝΑ: Εστία μετάδοσης του ιού τα σχολεία, αργή η εξέλιξη του εμβολιασμού

Ενώ τονίζει ότι δεν έχει ενισχυθεί όσο θα έπρεπε το σύστημα Υγείας

Για υπερβολικές κινήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις και για σπασμωδικές αποφάσεις έκανε λόγο, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμιος Τσάμης, υπογραμμίζοντας ότι τα σχολεία αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού…

«Είμαστε ενόψει ενός τρίτου κύματος, και θ΄ ανέβει ακόμη περισσότερο το ερχόμενο διάστημα, οπότε θα έχουμε νέες δυσάρεστες εξελίξεις» σχολίασε σχετικά, κάνοντας λόγο παράλληλα, όσον αφορά τα μέτρα, για έλλειψη ορθολογισμένης πρακτικής απέναντι σε μία πρωτόγνωρη βέβαια κατάσταση, με κούραση και οικονομική εξάντληση του κόσμου. «Οπότε παίρνονται και κάποιες βιαστικές αποφάσεις. Δυστυχώς τα σχολεία είναι χώρος μετάδοσης του ιού, ως χώρος συνάθροισης. Παιδιά και έφηβοι μπορεί να νοσήσουν χωρίς πολλά συμπτώματα αλλά μεταφέρουν τον ιό και στους υπόλοιπους. Έχουμε εστίες μεταδοτικότητας και σε συνωστισμό ακόμη και σε κρυφές συναντήσεις σε σπίτια. Υπάρχουν μικρές εστίες που μπορεί να εξελιχθούν σε πυρκαγιές» τόνισε ο κ. Τσάμης, συμπληρώνοντας ότι δεν χρειάζονται υπερβολές, όπως το να μην επιτρέπεται η άσκηση χωρίς να υπάρχει συνάθροιση και να υπάρχει παράλληλα συνωστισμός σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και εκκλησίες.

Αργός ο ρυθμός των εμβολιασμών
Όσον αφορά τη διαδικασία του εμβολιασμού, και αφού επισημαίνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, ο κ. Τσάμης επεσήμανε ότι ο ρυθμός είναι αργός, και ότι θα υπήρχε δυνατότητα το πρόγραμμα να είναι πιο γρήγορο και ευέλικτο, όπως για παράδειγμα για τους ιδιώτες υγειονομικούς και φαρμακοποιούς. « Έπρεπε πολύ γρήγορα να δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν, αλλά βλέπουμε ακόμη συναδέλφους μας να ταλαιπωρούνται με ραντεβού. Ένας υγειονομικός εμβολιασμένος είναι πιο ελεύθερος να διαχειριστεί περιστατικά και αποσυμφορούνται έτσι τα νοσοκομεία» ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΒ.
Σχετικά με το προσωπικό του νοσοκομείου, σημείωσε ότι είναι κουρασμένο από την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος, και δεν έχει στελεχωθεί το Σύστημα όπως χρειάζεται ειδικά σε καιρό πανδημίας. «Δεν έχουν γίνει μεγάλες βελτιώσεις, και εξακολουθεί να απουσιάζει η πρωτοβάθμια φροντίδα που θα σταματούσε τη ροή των περιστατικών στα νοσοκομεία, και θα αντιμετωπιζόταν καλύτερα η κατάσταση των ασθενών» κατέληξε ο κ. Τσάμης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.