Φ. Μπακαδήμα στο «Ράδιο ΕΝΑ»: Πιθανό και ένα πέμπτο μνημόνιο…

Η Βουλευτής του «ΜέΡΑ 25», μιλά για τα προβλήματα που φέρνει η επόμενη ημέρα μετά τον κορωνοϊό

Λιτότητα και ίσως ένα πέμπτο μνημόνιο θα φέρει σύμφωνα με τη Βουλευτή του «ΜέΡΑ 25» κ. Φωτεινή Μπακαδήμα, η οποία μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, σχολιάζοντας τις μέχρι σήμερα αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης του κορωνοϊού. Η Βουλευτής, αναφερόμενη και στα σενάρια πρόωρων εκλογών, ανέφερε πως είναι το λιγότερο άκομψο τη στιγμή που ακόμη μετράμε θύματα, να μπαίνουμε σε μία τέτοια συζήτηση και υπογράμμισε πως είναι περισσότερο χρήσιμο η συζήτηση και η κατάθεση προτάσεων για τη δεύτερη φάση.
Για τις δύο διαστάσεις της πανδημίας έκανε λόγο η Βουλευτής του ΜέΡΑ 25 κ. Φωτεινή Μπακαδήμα επισημαίνοντας πως η μία διάσταση είναι η υγειονομική και η άλλη η οικονομική.
Για τη μεν πρώτη διάσταση, αυτή της υγειονομικής κρίσης, η κ. Μπακαδήμα ανέφερε πως όλα τα κόμματα στήριξαν τα μέτρα της κυβέρνησης, καθώς αυτά έπρεπε να ληφθούν. Ωστόσο, για την οικονομική διάσταση του θέματος η ίδια υποστήριξε πως θα έρθει μία κρίση να βρει τη χώρα, μία κρίση όμως που ποτέ δεν την εγκατέλειψε και τόνισε πως δεν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να στηριχθεί μεγάλη μερίδα συμπολιτών.

«Να διαγραφεί ο ΦΠΑ και οι ασφαλιστικές εισφορές»

«Είχαμε ένα μέτρο που κινούνταν σε γενικές γραμμές προς θετική κατεύθυνση αλλά δεν ήταν επαρκές. Έχουμε μία αναστολή καταβολής ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις. Τη στιγμή που εμείς ως «ΜέΡΑ 25», λέμε ότι πρέπει να διαγραφεί ο ΦΠΑ και οι ασφαλιστικές εισφορές για τους συγκεκριμένους μήνες , γιατί με την παράταση μεταφέρθηκε η πληρωμή τον Ιούνιο. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν με μακροχρόνια άνεργους, που μείναν εκτός κάλυψης η μεγαλύτερη μερίδα. Εκτός έχουν μείνει και μεγάλες κατηγορίες επιχειρήσεων, όπως ο τουρισμός. Η Μαγνησία είναι ένας νομός με τουρισμό και δεν έχει στηριχθεί από την κυβέρνηση και είναι ένα πρόβλημα που θα ενταθεί με τα απόνερα του κορωνοϊού», ανέλυσε η ίδια.
Παράλληλα, επεσήμανε πως οι προτάσεις του ΜέΡΑ 25 είναι κοστολογημένες και από τον γραμματέα του κόμματος κ. Βαρουφάκη αλλά και από άλλους οικονομολόγους, ενώ ανέφερε πως η κρίση του κορωνοϊού θα είναι χειρότερη από την κρίση του 2010 και ίσως οδηγήσει σε ένα πέμπτο μνημόνιο, καθώς η χώρα θα χρειαστεί χρήματα, που κανείς όμως δεν θα τα χαρίσει. Τέλος, για τα σενάρια πρόωρων εκλογών η κ. Μπακαδήμα υποστήριξε πως είναι το λιγότερο άκομψο να γίνεται λόγος για πρόωρες εκλογές όταν ακόμη μετράμε θύματα και τόνισε πως «Είναι περισσότερο χρήσιμο να συζητήσουμε και να καταθέσουμε προτάσεις για τη δεύτερη φάση, παρά να μπούμε σε μια συζήτηση πρόωρων εκλογών που αποπροσανατολίζει τους πολίτες από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.