Φιάσκο με την εκμίσθωση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων

«Εξαφανίστηκε» η εταιρία του Ρώσου επιχειρηματία Αντρέι Μπρόγκριαντσεφ

Σε φιάσκο κατέληξε ο περιβόητος διαγωνισμός για την εκμίσθωση του δημοτικού πάρκινγκ της Φιλελλήνων, αφού οι διαχειριστές της εταιρίας HELLENICANN MONΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E που ανήκει στον Ρώσο επιχειρηματία Αντρέι Μπρόγκριαντσεφ «εξαφανίστηκαν». Πιο συγκεκριμένα η εταιρία όφειλε εντός δέκα ημερών από την ημέρα που της κοινοποιήθηκε η υπ’ αριθμόν 400/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με την οποία έγινε δεκτή η προσφορά της, να προσκομίσει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή της για τη σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης. Ωστόσο δεν εμφανίστηκε κανείς εκπρόσωπος εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, με συνέπεια ο Δήμος Βόλου να προχωρά εκ νέου σε δημοπρασία για την εκμίσθωση του πάρκινγκ.
Όπως είχε γίνει γνωστό η εταιρία είχε προσφέρει 371.000 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα, πλειοδοτώντας μεταξύ συνολικά τεσσάρων εταιριών που υπέβαλλαν προσφορές, έπειτα από δύο άγονες δημοπρασίες. Οι άλλες τρεις εταιρίες ήταν οι εξής:
1. H ΕΜΠΟΡΙΚΗ A.E., με προσφορά 132.000 € ετησίως
2. Η CLEVER CITY VOLOS S.A., με προσφορά 192.000 € ετησίως, μαζί με ρήτρα bonus καλής συνεργασίας 25% σε περίπτωση που η εταιρεία πραγματοποιήσει κέρδη τα οποία υπερβαίνουν την αξία του ετήσιου ενοικίου
3. Η MANOLLO GROUP ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ IKE με προσφορά 200.000 € ετησίως
Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας του αιτήματος παρέκκλισης των όρων δόμησης που έχει υποβάλλει ο Δήμος Βόλου για να δημιουργήσει ένα χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος, που ακόμη δεν τον έχει προσδιορίσει! Παράλληλα και ενώ εκκρεμεί η έγκριση για παρέκκλιση των όρων δόμησης στο κτίριο, ο Δήμος προχωρά με γρήγορες διαδικασίες σε διαγωνισμό για την κατασκευή ενός χλιδάτου γυάλινου ασανσέρ με προϋπολογισμό κόστος 225.000 ευρώ.
Οι πρωτοφανείς αυτές διαδικασίες που ακολουθούνται με τη διαδικασία εκμίσθωσης ενός δημοτικού κτιρίου, να προηγούνται της ολοκλήρωσης κατασκευής και παραλαβής από την αρμόδια επιτροπή, έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα. Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα διατύπωσε αμφιβολίες για πολεοδομικά και τεχνικά θέματα που αφορούν στο έργο το οποίο δεν έχει παραληφθεί από τη Δημοτική Αρχή Βόλου, ζητώντας παράλληλα διευκρινίσεις οι οποίες δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, ενώ και οι υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας έθεσαν ερωτήματα σχετικά με της διαδικασίες εκμίσθωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.