Φωτοβολίδα προκάλεσε σεξουαλική αναπηρία σε Βολιώτη

Αθώος ιδιοκτήτης σκάφος για τον τραυματισμό που έγινε τα Θεοφάνεια του 2017

Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες ένας 64χρονος ιδιοκτήτης σκάφους που κατηγορούνταν για σωματική βλάβη από αμέλεια και παράνομη χρήση φωτοβολίδων.
Το περιστατικό αφορούσε τον τραυματισμό 67χρονου κατοίκου Βόλου, απόστρατου στρατιωτικού, στη βουβωνική χώρα και στην κοιλιακή αορτή, από φωτοβολίδα στις 6 Ιανουαρίου 2017, ενώ βρισκόταν με το πλήθος στην παραλία του Βόλου για τον εορτασμό των Θεοφανείων.
Η δίκη έγινε κατ’ έφεση και ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικη σε φυλάκιση 8 μηνών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Ο 67χρονος, μετά τον τραυματισμό του, μπροστά από την Τράπεζα Ελλάδος στην παραλία Βόλου, μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Βόλου, νοσηλεύτηκε για 58 μέρες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε επεμβάσεις και του δημιουργήθηκε αναπηρία στη σεξουαλική επαφή, λόγω του τραυματισμού του. Από την ίδια φωτοβολίδα τραυματίστηκε στο πόδι και ένας λιμενικός.
Το Δικαστήριο δέχτηκε ότι η φωτοβολίδα έφυγε από το σκάφος του κατηγορούμενου, αλλά δεν υπήρχε πρόθεση να χτυπήσει άνθρωπο, αν και οι μαρτυρίες ήταν αντιφατικές ως προς την κατεύθυνση του καπνού και τη φορά της φωτοβολίδας.
Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι έριξε από το σκάφος του μια ναυτική φωτοβολίδα κατακόρυφα και προς την κατεύθυνση του ανέμου στη στεριά, όχι προς το πλήθος, αλλά προς το Λιμεναρχείο. Στη συνέχεια πληροφορήθηκε ότι ερρίφθησαν φωτοβολίδες από δύο σκάφη, έκανε προσπάθεια μέσω κοινού γνωστού να έρθει σε επαφή με τον τραυματία και να του εξηγήσει ότι δεν φταίει, αλλά δεν του έδωσε το τηλέφωνό του και δεν επικοινώνησε μαζί του.
Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε να απορριφθεί ως απαράδεκτη και να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη κατά του κατηγορουμένου, λόγω αμφιβολιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.